iTunes Music Store lansat oficial in Romania!

   Ieri va prezentam in exclusivitate noul layout al iTunes Music Store Romania iar in cursul serii trecute Apple deschidea oficial magazinul sau de muzica si pentru tara noastra. iTunes Music Store nu a venit singur ci a adus si un “update” pentru iBookStore astfel ca acum putem achizitiona si carti pentru iDevice-urile noastre. Revenind la Music Store, avem incepand de astazi posibilitatea de a achizitiona melodii direct din Romania folosind conturi romanesti si partea buna este ca avem la dispozitie o selectie destul de variata de artisti pentru aproape orice gen muzical.

   Din pacate Apple nu promoveaza pe prima pagina melodii sau artisti din Romania ci se rezuma doar la a prezenta autorii straini din celelalte App Store-uri ceea ce da de inteles ca Music Store-ul romanesc este administrat din Cupertino, asa cum se intampla si cu App Store-ul. Chiar si asa, Romania a intrat in sfarsit in randul tarilor civilizate, are un iTunes Music Store si este cu un pas mai aproape de un magazin Apple in adevaratul sens al cuvantului. Revenind la magazin, avem acum posibilitatea de a descarca si ringtone-uri, de a asculta preview-uri ale pieselor si da, aplicatia iTunes din terminalele noastre are in sfarsit o utilitate, ne permite sa cumparam si sa ascultam melodii.

    In final Apple a implementat si o sectiune numita Purchased in care avem listate toate piesele achizitionate de catre noi din magazinul muzica si totul functioneaza exact precum in cazul App Store-ului. Orice melodie din Purchased poate fi descarcata din nou fara nici un cost suplimentar iar in cazul ringtone-urilor situatia este identica.

    Probabil va intrebati oare cat costa o melodie sau un album in noul magazin al celor de la Apple, nu? Ei bine o melodie costa 0.99€ iar albumele au pretul de pornire de 4€ desi majoritatea incep de la 8€ iar in functie de artist pot ajunge sa coste chiar si cateva zeci de euro. Preturile nu sunt mici, in realitate sunt mari pentru Romania si cred ca Apple ar fi putut aplica pretul de 0.79€ in iTunes Music Store pentru ca si-ar fi atras mult mai multi clienti. Nu stiu cati vor fi tentati sa cumpere mai multe albume cu pretul de 9/10/11€ avand in vedere ca in magazine el pot fi achizitionate chiar mai ieftin dar Apple va avea cu siguranta clienti.

     Acesta este noul iTunes Music Store, sper sa vedem mai mult continut romanesc in el si desigur artistii din Romania sa fie promovati cum trebuie.