Actiunile Apple pierd 5% din valoare in urma prezentarii iPhone 4S

    Prezentarea iPhone 4S de aseara a avut un impact negativ asupra companiei Apple, multi hazardandu-se sa spuna ca acesta este inceputul sfarsitului sau mergand pe ideea ca Apple va pierde extrem de multe prin aceasta lansare. Pe piata bursiera compania din Cupertino a pierdut initial 5% din valoarea actiunilor insa la finalul sedintei totul s-a rezumat doar la o scadere de 0.6%. Pentru Apple este nesemnificativa aceasta lovitura si ea ne arata ca poate unii s-au grabit sa spuna ca iPhone 4S este o dezamagire cand dispozitivul celor de la Apple ar putea uimi prin alte caracteristici in afara design-ului.

     Da, majoritatea considera ca iPhone 4S este o dezamagire, eu sunt usor dezamagit de el insa cand il voi tine in mana voi putea spune daca, din punctul meu de vedere, iPhone 4S este un pas pe loc sau un nou pas inainte. La iPhone 4S Apple a mers mai mult pe software decat pe design, Siri este vedeta, iCloud il secondeaza insa iCloud-ul a venit putin cam tarziu si nu reprezinta o noutate chiar atat de importanta. iOS 5 aduce din nou foarte multe noutati insa majoritatea dintre ele sunt disponibile in alte telefoane de ani de zile asa ca acum Apple isi readuce terminalul in rand cu restul smartphone-urilor dar peste cateva luni acesta va fi cu siguranta depasit.

15 COMENTARII

  1. Foarte bine, in afara de camera, nimic parca nu te incanta la 4s. Iphone4 e un telefon superb, daca s-ar putea face upgrade la camera la 8mpx ar fi bestial. In rest, dezamagire, eu tare cred ca Steve de asta si-a dat demisia.

  2. Mergand pe logica ta, daca iPhone 4 e superb atunci iPhone 4S e si mai bun :)) Da, intr-adevar, pentru cei care nu au nevoie de camera si nici de Siri update-ul poate nu merita.

  3. Țin minte ca am văzut un tweet in care cineva se mira de ce oare Apple a schimbat design-ul la noul iPhone pe ultima suta de metri. Sa fi existat oare iphone5 si sa fi avut probleme? Logic ar fi fost sa apară iphone5, din moment ce noul iOS este tot 5, nu?

  4. Daca poti vinde iPhonul 4 la pretul de abonament al lui iPhone 4S atunci de ce sa nu o faci? Diferenta la buzunar e 0, si ai un tel nou si mult mai rapid.

  5. cred ca ne batem prea mult capul… in curand ne paste foametea si noi ne ofticam de ce nu a aparut iphone 5. in ceea ce-l priveste pe Jobs, el are probleme mult mai mari decat faptul ca ne-a stricat noua “planurile” si visurile desarte de a avea urmatorul super-cool gadget. obisnuiti-va sa nu va bazati pe zvonuri, nici o informatie nu are valoare daca nu e oficial lansata de la Cupertino.

  6. Cand am spus ieri ca as fi curios cum va evolua apple la bursa, s-a trezit unu` cu chef de facut misto. Si uite ca totusi shit happens…

  7. au aparut preturile la iph 4gs… dar ceea ce e mai delirant, e faptul ca apple cere pe 3gs ” CA$375/€369/£319″ liber de contract :))… nu pot sa cred… au inebunit.

  8. KFF ai aparut,nu vrei sa comentezi nimic despre marele bum pe care apple trebuia sa il lanseze ieri,chiar nu ne spui nimic,uite nici zaone vad ca nu te intreaba,deci a promis ca o sa vorbiti dupa lansare.
    Siri,asta e tot,pe asta ne bazam acum,de asta trebuie sa ne schimbam iphoneul 4,pentru acest serviciu care merge cu usurinta si pe iphone 4,dar nu se vrea,ca trebuie sa cumparam ip4s.
    Numai asta aud,daaa siri este extraordinar,e nebunie,deja numai cu telefonul o sa vorbim…

  9. Ce sa comentez ? Eu cumpar 4S cand apare , ma costa 0 euro . Care e problema .

    Cred ca pe unii comentatori de pe aici ii deranjeaza numele , daca s-ar fi numit 5 erau in extaz . Numele 4S pentru ei nu suna bine dar nici 4 nu au unii , doar 3G sau in cel mai bun caz 3GS.

    Daca te costa 0 , zero , de ce sa nu il schimbi ?

  10. Stiti cum se zice la stiri – azi leul a pierdut in fata euro 5% – la amiaza cotatia era xxx lei pt un euro, moment in care Banca Nationala (Apple) a intervenit, iar cursul s-a stabilizat, la incheierea sedintei, la doar – 0,6% comparativ cu ziua precedenta.
    Cred ca azi a fost ziua in care rezerva de lichiditati a Apple s-a injumatatit.

  11. Te costa 0 lei,hai sa moara franta,vreau si eu 3,Cum te costa 0 lei prietene,eu am iphone 4 pe o cartela cosmote,cu 10 euro pe luna am mii de minute mii de sms-uri 3giga de internet plus multe altele.Daca le dau iphoneul meu imi da noua generatie????
    Normal ca nu iti iau iphoneul tau cu maxim 6 milioane si iti da un abonament de 50 de euro timp de 2 ani,wow,fantastic,deabea astept sa le platesc astora 50 de euro pentru niste asa facilitati pe care le pot avea pe cartela de 5 ori mai jeftin.
    Dar daca imi vand eu iphoneul meu 4 cu mini 12 milioane,si mai pun inca 12 si imi iau noul 4 s nu ies cumva mult mai in plus,fata de jecmaneala aia cu abonament pe 2 ani care insumat ajunge la1200 de euro….
    Referitor la aberatiile tale,citez: Daca s-ar fi numit iphone 5 ne simteam mai bine?
    Nu prietene nu ne simteam,ci vroiam un iphone 5 total schimbat,tu erai cel mai zgomotos de pe site,erai cu gura mare,vi e iphone 5 o sa le dea clasa la toti,vad ce clasa le-a dat….Nu poti sa vii cu acelasi design timp de 2 ani jumate,daca il scoteau pe 4s asta vara mai intelegeam,dar au amanat lansarea ca sa ce?Toata lumea,mai ales tu vroiai si vroiam alt iphone,nu tot asta!!!