iOS 5 GM poate fi instalat de oricine plus cateva impresii

     Aseara Apple a lansat aseara iOS 5 GM, versiunea finala a sistemului de operare pentru iDevice-uri care deocamdata este disponibila doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS care trebuie sa testeze sistemul si sa raporteze la Apple eventualele probleme intalnite. iOS 5 final va fi lansat pe 12 octombrie impreuna cu iTunes 10.5 si Mac OS X 10.7.2 insa pana atunci avem versiunea GM careia ii putem face jailbreak si pe care o putem instala fara probleme chiar si fara UDID inregistrat. Apple pare sa fi scos aceasta limitare pentru utilizatori deci oricine poate instala versiunea GM a iOS 5 fara nici cea mai mica problema.

      Am instalat aseara iOS 5 GM pe iPhone 4 si va pot spune ca Siri nu exista si intregul sistem functionaza mai repede decat versiunea beta 7 insa totul se opreste aici. Nu exista alte noutati importante in iOS 5 GM pentru iPhone 4, veti vedea acelasi sistem de operare, cu aceleasi optiuni si poate cateva noi dar fara importanta mare. iPhone 4S va contine marile schimbari si acestea vor fi in principal de natura hardware iar marea vedeta va fi desigur sistemul Siri.

61 COMENTARII

  1. Cat de jegosi pot sa fie sa limiteze Siri doar pentru 4S. Chiar ne cred prosti astia. Ce o sa indruge ca nu tine procesoru pentru un Assistant Vocal care probabil are grafica ceva asemanator Crysis si nu poate saracu procesor de la iPhone 4 sa tina un amarat de Assistant. Oricum dezamagit. Pana la urma stabilizator de imagine , face detection si assistant sunt doar niste functii pe baza de soft care bineinteles sa te oblige sa il cumperi nu le implementeaza in 4.

  2. Zaone. Sigur merge gm la oricine. Mai poate confirma cineva? Gesturile is prezente? Sau nici alea? Merita pus gm sau asteptam final?

  3. zaone poti zice tu ce vrei dar sa-mi zici ca un assistant merge prost pe un procesor de 800 Mhz si 512 RAM nu pot sa cred asta sincer. Totusi nu suntem asa afoni la tehnologie si nu poti sa zici ca face cine stie ce. Doar cauta pe net si trimite mesaje catre o aplicatie built-in a iphone daca gaseste ceva. Ce vrei sa spui ca merge greu ca are 30 de aplicatii deschise daca ii pui 30 de intrebari. Sper sa fie portat si pentru i4 dar asta se va intampla cu jailbreak asa ca no chance pentru mine.

  4. Atata timp cat pentru limba romana vom avea ceva anisori de asteptat, nu ca engleza nu ar fi practica dar …..
    Astept iphone 5

  5. @Ionel: Asteptam sa vina Papa sa confirme. Ti-am spus ca merge, merge. La viteza am spus deja in articol.
    @danut: Ce sa spun despre baterie dupa o noapte de somn?
    @crixalis: Cu shift restore.
    @Shadow: O sa vezi cand il porteaza. CEO-ul Siri a spus ca e nevoie de multa putere de procesare pentru asistentul ala.

  6. mah fratilor,bagatil odata si lasati omu in pace,instalatil si daca nu va convine inapoi pe 4.3.2-4.3.5 si gata.nu se sfarseste lumea daca bateria tine cu 10 min in plus sau minus….

  7. Ok, instalare iOS 5 GM: luati iTunes 10.5 beta 7, luati iOS 5 GM, bagati terminalul in DFU Mode, faceti shift restore si gata.
    @Alex: Incearca ce vrei, am incercat SGS II si e o porcarie fata de iPhone 4 cu iOS 5. Diferentele de performanta sunt minore, bateria e muci, Android-ul are erori, ecranul e praf in lumina directa si comparatiile continua.
    Iau iPhone 4S si iau SGS II si vi le pun fata in fata sa vedeti cat de “buna” e chinezaria de la Samsung. Sa mai spun ca atunci cand il tii in mana te simti de parca detii in telefon de 100 de lei? Sa mai spun ca e atat de mare incat nu il poti folosi doar cu o singura mana?

  8. Haideti ma… Ce naiba! Au mai existat prostii de genul asta (intradevar neimplementate pe device-uri mobile) si s-au stins la maxim o saptamana de la aparitie. Siri e o prostie! O sa dati sms-uri in Engleza, Franceza sau Germana? Nu! Atunci puteti sa spuneti adio la 50% din functionalitatea lui. La pariu ca nu o sa inteleaga diverse cuvinte, o sa te puna sa repeti comenzile, nu o sa le inteleaga corect de cele mai multe ori… Deja scrie mare “ESEC” pe fruntea Siri.

    Siri e o prostie care sa ia fata. Sa te faca sa uiti ca nu au prezentat ceva cu adevarat interesant aseara.

  9. @Daddy: Da, nu vad de ce nu ar merge.
    @Mariusr22: Eu unul vreau sa testez Siri inainte sa imi formez o opinie. De la distanta pare inutil dar vreau sa il vad de aproape.

  10. am instalat GM-ul si pe iphone 4 si pe un ipad 2…ciudat e ca nu gasesc nicaieri Airplay Mirroring…stii ceva de asta ? Gm-ul e versiunea finala de la iOS 5 asa ca ar trebui sa-l contina, corect ?

  11. @Marius Popescu am o intrebare,la tine cand pui telu in dfu mode si il conectezi,te lasa sa dai ok pe mesajul acela cum ca ii trebuie restore??eu acolo raman blocat,ma lasa dar nu se inchide porcaria aia de msj.Si nu pot trece sa ii dau restore…un help cv

  12. salut, spune-mi si mie am facut rost de versiunea IOS 5 GM, daca am telefonul cumparat de la Orange(codat pe orange) daca ii fac update acum o sa mi se blocheze telefonul ?? Si daca am deja jailbreak pe el(pe 4.3.3) trebuie sa-l sterg cumva sau ??

    Si cum se instaleaza noul soft ??

    doar tin apaasat SHIFt si click pe restore si aleg fisierul mai trebuie ceva de facut ?? Astept raspund va multumesc.

  13. Salut Zaone. Daca instalez ios 5 GM mai raman cu baseband 4.10.01 ? Sau trb sa il instalez cu snowbreaz sau sa folosesc tinyumbrella pt a ma putea reintoarce la 4.3.3 dac nu imi place ?
    Stima

  14. Daca folosesti un custom ipsw da, pastrezi baseband-ul. S-ar putea sa ai probleme cand faci restore inapoi la 4.3.3 dar le rezolvi tot cu un custom ipsw.

  15. Deci am facut o mare prostie…am facut update la IOS 5 GM si acum nu mai am nici un numar de telefon 🙁 ..se mai poate sa fac rost de ele ?? P.S NU AM FACUT BACK UP (IDIOT C SUNT)

  16. alin daca le-ai syncronizat ulterior incearca totusi in My Documents/Contacts poate ai noroc 🙂

    Tocmai ce am bagat si eu iOS5 nefiind ….. vad ca totul merge ok and nice :), multumesc zaone pentru acest feedback

  17. @zaone – hmmm foarte ciudat atunci, nu stiu ce are dar asta este, le bag prin itunes si asta este, demential ca poti umbla pe telefon in timp ce itunes iti baga aplicatiile si multe altele, foarte frumos iOS-ul 5.

  18. Mi-am facut update la iOS5 GM, pe un iPhone 4. Merge perfect, dar am o problema… Aplicatia facebook nu mai functioneaza. Cand pornesc aplicatia, imi arata in bara de sus ca se incarca, dar aplicatia se blocheaza. Este ciudat faptul ca notificarile push functioneaza, chiar daca nu pot folosi aplicatia. A mai patit cineva asa?

    L-am sters si l-am reinstalat, a mers 5 minute, si-acum iar face asa…..