Tutorial: Cum sa instalezi iOS 5 GM pe iPhone, iPad si iPod Touch

    Aseara Apple lansa iOS 5 GM si astazi aflam ca nu este nevoie de un UDID pentru a instala noul sistem de operare pe iDevice-urile compatibile. In imaginea de mai sus aveti listate toate dispozitivele care pot instala iOS 5 GM si partea buna este ca voi puteti face acelasi lucru acasa fara nici o problema. Aceasta este teoretic versiunea finala a sistemului de operare al companiei Apple insa daca se descopera probleme de functionalitate, el ar putea fi actualizat, modificat, etc. Acest tutorial li se adreseaza celor care au un telefon factory unlocked sau nu a nevoie de decodare. Pentru cei care au un iPhone 4 si doresc sa il decodeze, tutorialul pentru sn0wbreeze este ceea ce cautati.

    Acestea fiind spuse, iata cum puteti instala iOS 5 GM.

Pasul 1

Cereti unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS sa va dea iOS 5 GM si iTunes 10.5 beta 7 pentru Windows si beta 9 pentru Mac OS X. Veti avea nevoie de ambele pentru a face restore.

Pasul 2

Dupa ce instalati noua versiune a iTunes conectati iDevice-ul la calculator si faceti un backup pentru a fi siguri ca va salvati contactele, setarile, etc.

Pasul 3

Dupa ce ati terminat de facut un backup introduceti terminalul in DFU Mode. Pentru unii metoda functioneaza si fara DFU Mode insa eu am reusit sa blochez un iPhone neintroducandu-l in DFU Mode asa ca va recomand sa o faceti. Pentru a introduce dispozitivul in DFU Mode trebuie sa :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode. In Windows calculatorul il va recunoaste si va porni automat iTunes, daca este inchis.

Pasul 4

Acum tinand apasata tasta shift(Windows) sau option(Mac OS X) faceti click pe butonul Restore din iTunes. O fereastra noua se va deschide si din ea veti alege ipsw-ul iOS 5 GM descarcat.

Dupa ce alegeti ipsw-ul iTunes va incepe sa faca restore si cand termina ar trebui sa aveti iOS 5 GM gata instalat.

Daca primiti eroarea 3194 cand faceti restore atunci scoateti din fisierul Hosts al Windows IP-ul care duce catre serverul lui saurik.