Video: Alien Dalvik 2.0 ruleaza aplicatii Android pe iPad 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4vVgXLT5xwk[/youtube]

    Saptamana trecuta va vorbeam despre Alien Dalvik 2.0, o aplicatie pentru tableta iPad care ne-ar permite sa rulam aplicatii pentru Android direct pe tableta noastra. Alien Dalvik 2.0 este practic o aplicatie care virtualizeaza sistemul de operare Android si permite rularea aplicatiilor sale pe o multitudine de platforme, acum si pe tableta iPad a celor de la Apple. Cei de la Engadget au reusit sa discute cu presedintele companiei care a dezvoltat Alien Dalvik 2.0 iar in clipul video de mai sus avem o scurta prezentare a noii aplicatii.

    Alien Dalvik 2.0 functioneaza cu ajutorul internetului, adica ne conectam la cateva servere unde sunt incarcate sistemele companiei si practic utilizam aplicatiile Android prin streaming. Acest sistem are un mare defect, performanta si daca ajungeti la jumatatea clipului video veti observa cat de greu se misca totul in aplicatii. Problema sta desigur in faptul ca Alien Dalvik 2.0 nu este hostat de tableta ci trebuie sa folosim o conexiune de internet pentru a ne conecta la serverele companiei si a utiliza interfata de acolo insa dezvoltatorii sistemului sustin ca aceste probleme vor fi rezolvate in viitor.

     Deocamdata nu se stie cand Alien Dalvik 2.0 va fi disponibila in App Store sau daca va fi vreodata disponibila in App Store avand in vedere ca permite rularea de aplicatii pentru Android OS, un lucru pe care Apple nu il prea accepta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RtVVWhgMAyc[/youtube]