Video: iTunes Wi-Fi Sync – cum il poti activa, la ce te ajuta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7qTl5jdwakI[/youtube]

   In aceasta seara Apple a lansat oficial iTunes 10.5, o versiune a programului care aduce foarte multe noutati insa dintre ele as vrea sa evidentiez Wi-Fi Sync-ul pe care stiu ca foarte multi dintre voi il asteapta. Noul iOS 5, care urmeaza sa fie lansat maine, impreuna cu iTunes 10.5 aduc posibilitatea de a ne sincroniza terminalele prin Wi-Fi direct cu programul iTunes din calculator. Practic trebuie sa aveti instalat iTunes 10.5 pentru a face update la iOS 5 insa de indata ce il instalati si faceti update veti vedea in meniul principal al programului ca la sectiunea Optiuns aveti optiunea Sync over Wi-Fi connection.

   Pentru a activa posibilitatea de a sincroniza wireless dispozitivul nostru cu iTunes trebuie doar sa optiunea de sincronizare din meniul principal al programului si sa apasam butonul Sync. In terminal avem in Settings>General>iTunes Wi-Fi Sync optiunea de a sincroniza dispozitivul cu iTunes si oricand dorim sa facem o astfel de sincronizare trebuie doar sa apasam butonul Sync. In timpul sincronizarii veti observa in iDevice-ul vostru o noua iconita in status bar iar cat timp acea iconita este activa dispozitivul vostru se sincroizeaza.

    Sincronizarea cu iTunes se face automat de indata ce iTunes este deschis si conectat la aceeasi retea Wi-Fi cu iDevice-ul vostru, punctul cheie fiind faptul ca ambele trebuie sa fie in aceeasi retea. Sincronizarea prin Wi-Fi este usor mai lenta decat cea prin cablu insa eu unul sunt bucuros ca Apple a implementat in sfarsit aceasta optiune. Dupa cum am spus mai sus, nu puteti sincroniza un iDevice cu iTunes prin Wi-Fi decat daca aveti iOS 5 instalat.