Cum te poti pregati pentru update-ul la iOS 5

    In aceasta seara, probabil in jurul orei 20:00, Apple va lansa cea de-a cincea versiune a sistemului de operare dedicat iDevice-urilor. iOS 5 aduce peste 200 de noutati pentru posesorii de iDevice-uri si incepand de astazi toti veti avea acces la ceea ce unii testeaza de mai bine de 4 luni de zile. Inaintea lansarii iOS 5, Apple a lansat iTunes 10.5, o noua versiune a programului care trebuie instalata pentru a face update la iOS 5. Daca aveti nevoie de unlock NU faceti update la iOS 5 si puteti citi in acest articol de ce nu este bine sa faceti inca update.

     Revenind la pregatiri, pentru a fi siguri ca iOS 5 nu va afecta in vreun fel informatiile disponibile in dispozitivele voastre trebuie sa faceti un backup pentru tot ce aveti acum in terminale. Pentru a face acest lucru instalati iTunes 10.5, conectati iDevice-ul vostru la calculator iar in partea dreapta in meniul Devices il veti avea listat. Facand un click dreapta pe dispozitiv veti alege Transfer Purcahses, va veti loga cu Apple ID-ul vostru si toate aplicatiile cumparate din App Store vor fi transferate automat in iTunes. Prin efectuarea acestui pas va asigurati ca aveti toate aplicatiile salvate in calculator si ca ele vor fi reinstalate dupa ce faceti update la noul iOS 5.

    Dupa transferarea aplicatiilor faceti un click dreapta pe acelasi dispozitiv si selectati optiunea Backup iar iTunes va genera un backup automat pentru dispozitiv. Acest backup va fi instalat automat dupa ce procesul de update la iOS 5 se va termina si impreuna cu el veti avea instalate toate setarile/aplicatiile pe care le-ati avut anterior in iOS 4. Efectuand acesti doi pasi va asigurati ca tot ce aveati in terminal este disponibil pe iOS 5 dupa ce va hotarati sa faceti update.

     Pentru cei care au aplicatii/tweak-uri din Cydia problema este putin mai complicata deoarece solutie de jailbreak pentru iOS 5 final nu exista. Puteti salva tweak-urile si aplicatiile voastre insa nu cred ca are vreun rost sa faceti acest lucru deoarece multe dintre ele nu sunt compatibile cu iOS 5 deci sunt inutile. Cel mai bine este sa reinstalati totul dupa ce faceti update la iOS 5 si veti vedea atunci ce functioneaza si ce nu.