iOS 5 este mai rapid pe iPhone 4 si iPad 2 dar mai incet pe iPad

    Aseara iOS 5 era lansat public pentru toti utilizatorii, serverele Apple nu faceau fata traficului si zeci de milioane de posesori de iDevice-uri primeau diverse erori cand incercau sa faca update la noua versiune a sistemului de operare. Chiar si asa, multi au reusit sa instalez intr-un final noul iOS 5 si acum a venit timpul sa vedem cat de mult imbunatateste performantele iDevice-urilor noastre noua creatie a celor de la Apple. In cele 3 imagini ale acestui articol avem o comparatie intre iOS 4.2.1, iOS 4.3, iOS 4.3.5 si iOS 5 iar daca va uitati cu atentie observati ca iOS 5 este mult mai rapid chiar si decat iOS 4.2.1 pe iPhone 4.

    In cazul tabletei iPad 2 lucrurile stau chiar mult mai bine decatla iPhone 4 deoarece tableta celor de la Apple obtine rezultate mai bune la aproape toate testele, exceptie facand cel pentru filesystem. Din pacate in cazul tabletei iPad situatia s-a inrautatit deoarece iOS 5 incetineste functionalitatea tabletei celor de la Apple si totul probabil in ideea de a “convinge” utilizatorii sa achizitioneze noua iPad 2 lansata in cursul acestui an.

     Pentru teste au fost utilizate : GeekBench, Gague, BenchTest si SunSpider insa din pacate nu avem un test si pentru batranul 3GS care se descurca destul de bine cu iOS 5. Anul trecut iOS 4 incetinea foarte mult iPhone-urile utilizatorilor, in special 3G-ul care a ajuns in final sa nu mai primeasca suport insa anul acesta lucrurile sunt complet diferite. Apple ofera aproape tuturor utilizatorilor posibilitatea de a face un adevarat update prin instalarea iOS 5 si lucrurile iar sa se indrepte la compania din Cupertino.