Tutorial: Jailbreak si unlock iOS 5 pe iPhone 4 folosind redsn0w 0.9.9 beta 5(Mac)

    Aseara Apple a iOS 5 si astazi Dev Team a lansat o noua versiune a redsn0w care aduce un update foarte important. Update-ul ne aduce posibilitatea de a face un custom ipsw direct din redsn0w fara a mai utiliza Pwnagetool pentru acest lucru. Folosind acest custom ipsw vom putea face update la iOS 5 fara a actualiza baseband-ul terminalelor noastre insa aceasta solutie de jailbreak este utila doar pentru posesorii de iPhone 4 care folosesc Gevey pentru decodare. Din pacate ultrasn0w nu este deocamdata compatibil cu iOS 5 deci daca aveti un iPhone 4 cu baseband 01.59.00 nu folositi inca acest tutorial pentru ca nu veti putea face decodare.

    redsn0w face jailbreak pentru toate iDevice-urile companiei Apple, exceptie facand iPad 2, insa astazi ma rezum doar la iPhone 4 si doar la cei care folosesc Gevey pentru decodare. Trebuie sa aveti iTunes 10.5 instalat in calculator si urmand pasii de mai jos veti face update la iOS 5 fara a actualiza baseband-ul si veti putea utiliza Gevey in continuare. Acest tutorial functioneaza doar pe Mac OS X deoarece redsn0w 0.9.9 beta 5 nu exista si pentru Windows. redsn0w nu hacktiveaza terminalele voastre deci trebuie sa utilizati o cartela pentru a activa dispozitivul.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.9 beta 5 de aici : Mac OS X.

Descarcati iOS 5 pentru iDevice-ul vostru de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la Mac, deschideti redsn0w 0.9.9 beta 5, apasati butonul Extras, apoi Custom IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5 si apasati Next iar redsn0w va face automat un custom ipsw care nu face update de baseband.

Pasul 3

Dupa terminarea procesului veti gasi in folderul redsn0w sau in folderul Downloads al Mac OS X un nou ipsw cu denumirea NO_BB_iPhone3,1_5.0_9A334_Restore .ipsw. Acesta este fisierul pe care trebuie sa il utilizati pentru a face restore folosind iTunes.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi:

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 5

Dupa ce ati introdus terminalul in DFU Mode trebuie sa il introduceti in Pwned DFU Mode. Pentru a face acest lucru accesati meniul Extras al redsn0w si apoi apasati butonul Pwned DFU si apoi dispozitivul va fi automat introdus in pwned DFU Mode.

Pasul 6

Acum deschideti iTunes si veti face restore. Tinand apasat butonul Option al tastaturii faceti click pe butonul restore din iTunes si in fereastra nou deschisa selectati NO_BB_iPhone3,1_5.0_9A334_Restore pe care l-ati facut la pasul 2. iTunes va incepe sa faca restore si cand va termina veti ajunge la ecranul de set up al iOS 5. Dupa ce faceti toate setarile veti ajunge in iOS dar va trebui sa porniti terminalul in tethered mode pentru a putea folosi Cydia asa ca urmati pasii de mai jos.

Pasul 7

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 8

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 9

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul.

Pasul 10

Din acel meniu selectati Extras si apoi Just Boot iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

Tethered jailbreak-ul va obliga practic sa refaceti jailbreak terminalului vostru de fiecare data cand il inchideti sau il resetati. Daca nu faceti jailbreak dupa o inchidere sau resetare atunci nu veti mai putea utiliza browserul Safari ori aplicatia Cydia iar daca aveti tweak-uri cu mobilesubstrate terminalul nu va mai porni.