Samsung introduce actiuni in instante pentru blocarea vanzarilor iPhone 4S in Australia si Japonia

    La doar trei zile de la lansarea oficiala a iPhone 4S in cateva tari de pe glob, Samsung a introdus in Australia si Japonia actiuni in instante prin care cere interzicerea comercializarii iPhone 4S. Cei de la Samsung sustin ca Apple a incalcat brevete de inventie privind tehnologiile de telecomunicatii dar si privind interfata iOS-ului. Afirmatiile celor de la Samsung sunt in parte surprinzatoare avand in vedere ca iOS-ul a ajuns la versiunea a cincea si in mare arata aproape la fel precum in anul 2007 cand Apple l-a lansat pentru prima oara.

Samsung Electronics Co. said it is seeking to stop the sale of Apple Inc.’s new iPhone 4S in Japan and Australia, further ramping up a legal clash with the U.S. company after a series of setbacks in courts around the world in recent days. The Korean company said it filed on Monday for preliminary injunctions in the Tokyo District Court and in the New South Wales Registry, Australia, to stop the sale of iPhone 4S smartphones in both countries. Samsung also asked the Japanese court to stop the sale of Apple’s iPhone 4 and iPad 2 devices. The filing in Japan cites infringements in technology and user interface patents, while in Australia Samsung cited patents related to wireless telecommunications standards.

    Referirile cu privire la interfata utilizatorilor au probabil legatura cu vreo noua metode de afisare a unor functii din iOS si este foarte probabil ca Apple sa le fi incalcat coreenilor cateva brevete de inventie. Dupa refuzul curtii olandeze de la bloca vanzarile de terminale iPhone 4S, cei de la Samsung isi incearca norocul in mai multe tari insa deocamdata doar Apple a avut de catigat din urma acestor procese. Este putin probabil ca Samsung sa poata interzice vanzarea vreunul produs Apple in vreo tara de pe glob dar pana una alta cele doua companii raman “inclestate” in batalii legale care nu aduc beneficii utilizatorilor.

5 COMENTARII

  1. Dacă și-o iau în barbă și de data asta, cred că Samsung nu va mai avea altă soluție decât de a arunca prosopul … Probabil acordul pe care l-au încheiat anterior cu MS, cum că vor participa la dezvoltarea și comercializarea WP7, va ajunge să fie implementat mai curând decât ne așteptăm!

  2. Nu sunt fan inrait Apple, dar detin si produse Apple. Daca se va intampla asta la noi, sa zicem, sa sa fiu al naibii daca mai cumpar vreodata un produs Samsung! Nu cred ca sunt singurul care gandeste asa, Samsung nu s-a gandit la asta?

  3. Cred ca nu s-au gandit chiar la tine.
    La fel cum nici lui Apple nu pare sa-i pese de cati s-au scarbit de procesiada pe care ei au inceput-o cu claimuri de doi bani.
    Aduc aminte ca marile “succesuri” Apple sunt de fapt doua:
    – forma iPad
    – scrolul pozelor in Gallery.
    Asta da tehnologie !