iPhone 4S mai rapid decat Samsung Galaxy S II pentru navigare pe web si jucat jocuri

    Cei de la thenextweb au reusit sa puna mana pe un iPhone 4S si s-au gandit sa faca, cateva teste impotriva terminalelor Samsung Galaxy S II si Motorola Droid Bionic. Galaxy-ul celor de la Samsung este laudat ca fiind cel mai puternic smartphone Android insa iPhone-ul celor de la Apple se dovedeste a fi mai rapid in testele facute de thenextweb. iPhone 4S ruleaza iOS 5 insa din pacate nu stiu ce versiuni de Android ruleaza smartphone-urile de la Samsung si Motorola. In primul test a fost verificat scorul in benchmark-ul sunspider si iPhone-ul companiei Apple a iesit pe primul loc avand cel mai bun rezultat.

    In testul Browsermark avem parte de aceleasi performante bune ale iPhone 4S care are un scor mult mai mare decat rivalii sai. Presupun ca Samsung-ul testat nu rula ultima versiune a Android OS care se pare ca imbunatateste semnificativ performantele browserului indeajuns de mult incat sa fie apropiate de cele ale iPhone 4S cu iOS 5.

     Dupa navigare web vine randul testului privind capacitatea dispozitivului de a rula cele mai puternice jocuri si iPhone 4S iese din nou cu mult in fata competitorilor sai avand un scor dublu fata de Samsung Galaxy S II si triplu fata de Motorola Droid Bionic. iPhone-ul celor de la Apple are aparent un chip grafic PowerVR SGX 543MP2, adica un chip grafic dual core identic, cu cel din tableta iPad 2. Samsung Galaxy S II are un chip grafic ARM Mali 400 iar Motorola Droid Bionic un PowerVR SGX540, mai vechi decat cel din iPhone 3GS/4.

     In concluzie iPhone 4S este, conform testelor celor de la thenextweb, mai puternic decat Samsung Galaxy S II si Motorola Droid Bionic insa cred ca terminalul celor de la Samsung nu a fost testat utilizand cea mai recenta versiune a Android OS disponibila pentru el. O comparatie intre calitatea camerei video implementata in cele 3 smartphone-uri gasiti aici.