Apple lucreaza la un sistem care ar permite unirea Apple ID-urilor conform lui Tim Cook

    Acum cateva saptamani a fost pusa in discutie problema noului iCloud dar si a utilizatorilor care au acum mai multe Apple ID-uri. Practic unii utilizatori ai serviciului MobileMe au acum 2 Apple ID-uri pe care le folosesc, ambele continand informatii separate, informatii care din pacate nu pot fi unite in telefon. Atunci Tim Cook spunea ca Apple lucreaza la o metoda prin care ar putea fi unite Apple ID-urile insa deocamdata aceasta metoda nu a fost lansata desi iCloud este acum disponibil publicului larg. Ei bine, chiar daca acum nu avem nimic, Tim Cook promite ca in viitorul apropiat Apple va rezolva si problema unirii Apple ID-urilor, informatiile venind de la un rezident al statului Luxembourg care a discutat la telefon cu CEO-ul Apple.

Henrique [Xavier] pointed out that with the recent launch of iCloud and iOS 5 upgrade software on 12 October, everyone has at least 2 Apple ID’s, one before Apple’s “MobileMe” was launched, and one after. “Now, people have a library that has been split in half and we can’t take advantage of the new features of iOS 5” he stated. 

Tim Cook’s response was swift, and telephoning Henrique in Luxembourg direct from Apple HQ in Cupertino explained, “Thank you very much for your email, and I just want you to know we are aware of this issue and are working on it”.

    Unirea Apple ID-urilor ar duce la posibilitatea de a descarca aplicatii din orice App Store daca aveti conturi in mai multe tari si prin aceasta metoda s-ar simplifica enorm de mult viata utilizatorilor. iCloud ar putea fi utilizat de pe conturi diferite insa partajand aceleasi informatii deci inca un plus pentru familii in care exista mai multi posesori de iDevice-uri. Marea problema este ca de la promisiune si pana la rezultatul final va trece o perioada foarte lunga de timp si o asemenea schimbare venita din partea companiei Apple ar putea necesita lansarea unei noi versiuni a iOS.