Video: IRIS – un Siri pentru Android

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VtGpgvUdiFM[/youtube]

    IRIS este un sistem de recunoastere a comenzilor vocale dezvoltat de un developer amator pentru platforma Android in doar 8 ore si dupa cum puteti vedea din clipul de mai sus principala sa functie este de a imita in aproape toate aspectele sistemul Siri conceput de catre Apple. Lui IRIS ii lipsesc, cateva functii fata de cele disponibile in Siri insa sistemul celor de la Apple este lipsit de anumite functii disponibile in IRIS. Spre exemplu as fi dorit sa am optiunea de a vedea poze sau clipuri video folosind Siri insa deocamdata Apple nu a implementat asemeanea functii si aici IRIS este cu cativa pasi inainte.

    Apple ar putea invata cate ceva de la IRIS care in esenta este o aplicatie care face, cautari pe google.com si rescrie rezultatele apoi le recita pentru utilizatori. Practic asta face si Siri dar intr-o prezentare mult mai frumoasa, din anumite puncte de vedere, iar eu as vrea sa vad ca Apple este capabila sa invete si sa implementeze functii de genul celor prezentate in IRIS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vfcfckILNHo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EaUxUBAFJ1U[/youtube]

26 COMENTARII

  1. Imi pare tare rau ca Steve Jobs nu a reusit sa distruga Android. Sunt niste ratati. Nu stiu sa faca decat copy, miniedit, paste. Dar sper ca compania Apple, in onoare lui Steve Jobs va incerca si va reusi sa doboare Androidul.

  2. Mda, vad ca ai sters comentariul… 🙂 Poate e mai bine asa. Deci domnilor, banuiesc ca aici putem discuta de demnitate, mandrie, verticalitate, originalitate mai ales, nu? Personalitatea fiecaruia se reflecta si din lucrurile pe care le are. Si cu asta am zis tot pe un ton cat se poate de elegant.
    PS. NU mai sterge pls 🙂 lasa-ma sa ma exprim cumva ca fierb!

  3. Încercat la un coleg cu Iris sa creez un eveniment in calendar si nu a făcut …nu poate seta o ora ca alarna sau sa citeasca mesaje

    E doar un simulator de dialog

  4. Crede-ma ca poate sa-ti creeze un eveniment in calendar si la fel de bine poate seta o alarma. Iti zic asta pt ca il am langa mine si se descurca de minune. E drept ca inca are de invatat pt alte comenzi, dar inca e beta.

  5. O sa va ,,ințepați” la nesfarsit ca si prescolarii,ce naiba,totul se invarte in jurul banilor,nici Google-ul sau Apple-ul nu vor sa piardă clienți,activi sau potentiali din cauza unei funcții care promite,dacă una dintre companii o sa implementeze o asemenea funcție(gen Siri) o va face si cealaltă cu nesimtire sau cu perdea.

  6. Cred ca fail e SIRI, daca un amator a reusit sa creeze in 8 ore un soft care in anumite privinte e mai bun ca cel de la Apple.
    Si Android avea inainte de SIRI si Google Voice search, si Vlingo Virtual Assistant si Speaktoit Assistant.
    Si nimeni nu a facut un milion de valuri pt asta.

  7. @marius, or fi toti de la apple cretini si asta micu de-o conceput in opt ore programelul o fi un geniu, care alta sa fie explicatia?
    Nu face nimeni valuri atat timp cat vecinu-si vede de gradina lui. Daca o sa-ti zic ca am testat siri langa un S2, iar cel din urma nu m-a impresionat, o sa zici ca ti se pare normal. Te invit at sa faci singur testul comparativ si sa tragi concluziile 🙂 Eu le-am tras deja. Ok, copiem sau ne inspiram sau zi-i cum vrei dar frate, chiar asa? Si-atunci te-ntreb: La care punct nu am dreptate?

  8. Eu cred ca produsele apple sunt supra-apreciate pe acest site . Intradevar , sunt bune ( detota ca am si eu un iphone si un ipad) . Am testat pe un samsung , acest iris . Mai are multe de inavatat… Recunoaste foarte prost ceea ce spui. Si pentru baiatul de mai devreme : iris nu poate seta timer, nu poate trimite sms-uri , nu poate face mai nimic. Intrebarea mea este : SE POATE PORTA SIRI SI PE 3gs???

  9. @Virgil: iti dai seama ca ai intrat pe un blog unde sunt posesori de iDevice-uri si nu de alte terminale. Siri nu a fost conceput pentru a functiona pe iPhone 3GS si nici nu conteaza daca va fi portat sau nu pentru ca nu de asta a fost dezvoltat de catre Apple.

  10. Dc nu conteaza dc va fi portat siri pe alte terminale , atunci dc mai scri pe site despre el ? ( aberezi ) . Pentru mine conteaza. Si daca am intrat pe un blog in care sunt detinatori de idevice-uri si nu de alte terminale , ce ? O sa aruncati cu pirtre ca am zis ca idevice-urile sunt supraapreciate? Am amintit de iris pentru android , da …… Dar nu cumva despre asta e subiectu? Citeste mai bine inainte sa critici.

  11. @Virgil: Tu aberezi si nu intelegi care e de fapt strategia unei companii si ca tu orice ai face nu o poti schimba. Ori o accepti ori pleci la alta si te descurci cu ce gasesti.
    Tot nu ai inteles, am spus ca Siri NU A FOST neaparat dezvoltat pentru a fi portat pe alte iDevice-uri. Siri a fost conceput pentru a fi implementat pe iPhone 4S si nu prea vad de ce s-ar impusca Apple in picior oferindu-l pe iPhone 3GS/4 omorand astfel principalul atuu al iPhone 4S. Poate va fi portat Siri si pe 3GS, dar in discutia Siri vs IRIS nu prea conteaza lucrul asta.
    Eu vorbesc de mere, tu vorbesti de pere, ce bine ne intelegem noi doi.

  12. E bine ca e concurenta. Banuiesc ca SAMSUNG GALAXY 3 va avea forma IPHONE-ului 5:)). Poate IRIS porneste masina de spalat. Ati incercat careva????:)

  13. @zaone lasa-l frate ca-i prea ocupat omu ca sa priceapa, a prins o buha si-o freaca pe burta 🙂 Apoi singura lui multumire (ca si a altora) e ca apple foloseste piese samsung, ceea ce prin traducere ar insemna ca se pot si ei mandri cu ceva 🙂 E normal sa apara frustrari pt ei, mai ales cand au mai si dat bani pe cucurile dolly, samsung pardon.
    Hai ca am fost rau, nu dati cu pietre, am glumit, va rog. Sau nu…