Apple cade pe locul doi in topul producatorilor de smartphone-uri

    Q3 2011 nu a fost o perioada buna pentru Apple deoarece vanzarile de smartphone-uri au scazut din cauza zvonurilor privind lansarea iPhone 5 dar si din cauza ca iPhone 4 era un dispozitiv disponibil pe piata de mai bine de un an. Desi cei de la Apple se asteptau sa vanda mult mai putine smartphone-uri decat au vandut, rezultatele obtinute de catre ei i-au plasat pe locul doi in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri. Locul intai a fost preluat de Samsung care a livrat 27.8 milioane de smartphone-uri, cu 20 de milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 10 milioane mai multe decat Apple.

    Cifrele de mai sus reprezinta estimarile unei companii de analiza a pietei si ele se refera doar la livrari de terminale si nu la vanzari efective. Pentru Samsung terminalele cu sistem de operare Bada au reprezentat o buna parte din crestere si compania asiatica va deveni probabil noua Nokia avand in vedere ca an dupa an creste exponential vanzarile de smartphone-uri. Probabil in Q4 2011 Apple va prezenta rezultate spectaculoase avand in vedere ca a in doua saptamani a vandut mai bine de un sfert din numarul de unitati vandute in ultimele 3 luni de zile.

36 COMENTARII

  1. Bai fratilor…mai incetati cu consolari din astea puerile…apple contra sute de modele samsung ..au pierdut ca nu au inovat nimic anul asta,cum dracu sa cumpar 4s daca am 4?Doar sa-l iau pe alb ca Zaone? Voi de ce credeti ca Apple blocheaza Samsung? Oare de ce? Hai sa vedem realitatea..nu au inovat nimic anul asta !

  2. Nu, vorbesc de Q4 2011, ala care e normal pentru toata lumea. Doar Apple e mai “cu mot” si tine alte Q-uri. Rezultatele pentru vanzari sunt prezentate pe trimestre normale.

  3. Eu detin iphone 3gs si iphone 4 , dar sincer e normal ca Samsung sa fie pe primul loc . Sunt multe lucruri care cumparatorii accepta sa isi ia un samsung decat sa isi ia un iphone , in primul rand fiind pretul mult mai mic decat la iphone , in al doilea rand vazand pe internet ca samsung are procesorul de nush cate ori mai mare decat iphone-ul , sau camera mai mare decat iphone-ul etc. Sincer sa fiu si eu m-am cam saturat de toata bataia asta de cap cu iphone , gen daca vreau sa pun muzica trebuie sa pun doar de pe un calculator si alte lucruri enervante.

  4. se vede situatia generala,pina la urma e normal sa vinda mai mult la cite modele au,dar virful de gama e cu mult sub cel de la Apple..

  5. zaone a iesit din depozit e platit livrare egal vanzare catre samsung. ca tel nu este vandut de operator este altceva, dar samsung sau x prod incaseaza banii la livrare. l

  6. Zaoane, e bine ca exista sute de modele. Majoritatatea cunoscutilor mei nici nu concep sa plateasca 27 de milioane pe un telefon. Lor Apple le zice “hai siktir”.
    Samsung in schimb le ofera telefoane modeste si la 8-10 milioane.

  7. care sint folosite si utilizate pe masura pretului…corect,vezi ca e samsung galaxy 5 gratis nu platesti decit abonamentul(asta daca iti face cu ochiu'”),tot se agita operatorii sa il dea cit repede posibil…e un smart ca si restul,adica celelalte sute…si apropo de asta,sint curios care e ultimul up de soft care poti sa il faci la ele?….se pare ca pt android 4.0 e nevoie sa scoateti niste banuti pt ultimul smart,pe cind pe 3gs-ul meu nu enevoie sa cumpar alt smart pt ios 5..so?oare cum e bine?puteti sa va dati singuri raspunsul

  8. @bodo si altii vorbiti doar ca sa nu stati degeaba. cum sa spui ca nu au inovat nimic nou? pentru tine o inovatie inseamna alta carcasa? 4s e cu totul alt telefon fata de 4. are tot schimbat in el doar ca arata la fel. sa nu mai zic de siri.

  9. La un an e ok pentru ca varsta medie a unui smartphone e un an. La 1.5 ani da, e prea mult. Apple nu vrea sa faca un telefon la 6 luni de zile si sa il faca prost, sa nu ii ofere update-uri etc. Si aici vine iPhone 4 CDMA care o buna bucata de vreme a rulat o versiune separata a iOS. Daca ar scoate terminale in ritmul asta ar trebui sa le tina pe fiecare pe un OS separat si asta e deja prostie. Cam asa face Samsung.

  10. asa cum spuneti puteau sa lanseze 4s macar la un an…si numai bine lansau iar la un an ip5/6…cum ar suna acum in vara pina in august sa lanseze urmatoarea varianta…penibil,deci lansarea probabil va fi in toamna/iarna la anu'”….

  11. Vad ca suntem mai multi Mihai pe aici dar e ok 🙂 Apple a avut mereu un “low end” si anume telefonul precedent, care s-a vandut o buna bucata in paralel cu cel mai nou…ca o varianta mai accesibila. Vezi 3GS care a fost 99 euro la oferta abonament Orange in acelasi timp cu I4. Problema nu e de bani ci ca utilizatorii au nevoi diferite, unii vor un telefon ultraportabil de maxim 2,8″ ( fetele, in special nu agreeaza paletele ) cei mai multi ar prefera un I5 de 4″, altii la cealalta extrema ar vrea un tablet-uber-phone de 5″. Fabricantii Android au inteles asta si acopera bine fiecare segment. De asta au oferta diversificata, nu doar de dragul de a avea “100 de telefoane”. Si tot de asta sunt deja no 1 la vanzari, ne place sau nu.

  12. ceea ce spui tu Mihai cu fetele ar trebui sa se faca un sondaj,eu din ce cunosc,fetelor le place ip4 deci cu 3,5″…si nu cred ca aici e vorba de ultraportabilitate,ci de cunostinte si utilitate despre acel terminal,dar la noi e vorba mai mult de fite….pt ca putini sint cei care utilizeaza un smart in adevaratul sens al cuvintului,ca sa nu mai zic de utilizarea lui la capacitatea lui maxima…da este nevoie si de low-end,dar sa il numesti smart…suna prea mult,cel putin cum sint prezentate unele la tv..:)))

  13. @Mihai: Nimeni nu poate contesta faptul ca multe produse genereaza vanzari multe. Per total Samsung vinde mai mult dar castiga mai putin, aici e problema.

  14. m-i se pare foarte aiurea comparatia…apple are un singur telefon la care face rating pt vanzare…iar samsung 100… poate daca ai compara vanzarile I4S cu sa zic galaxy S2 sau care zic ei ca e cel mai tare de la samsung as intelege sa fie egala comparatia…sau sa se bage in seama si vanzarile de ipod-uri :))

  15. Pe un android de 700 de lei puteam sa descarc si torenti apropo. Deci nu e nevoie obligatoriu de calculator pentru muzica si altele. Din punctul meu de vedere cine vrea un smartphone pur sange sa mearga pe orice android cu un procesor de 1Gz. Pe el nu aveam flash… Care nici pe actualul iphone4 nu- l am. Din ce vad, unii nu au ochi decat pt iphone si alte telefoane sunt petarde. Dar asta e… Asa ca samsung si altii exista pentru toata lumea nu cum esta apple, care exista doar pt cei cu o situatie materiala buna. O zi buna tuturor.
    P.S. Imi place i4 pt ca e construit impecabil (like no other) si mai ales pentru jocuri.

  16. Asta a fost si ideea lui Jobs daca ii cititi cartea: UN produs care i se acorda toata atentia harware/software si design, decat multe si proaste. Si iata ca a avut succes.

  17. Păi voi care credeți că e mai tare, Dacia care vinde foarte multe Loganuri sau Mercedes care vinde mai puține?
    La vânzări, da, Dacia e cea mai tare. Dar o puteți compara cu un Mertzan? Sau cifra de afaceri a companiei pe segmentul respectiv. Ia comparați Apple/Samsung la cifra de afaceri, cotația la bursă, de câte fonduri dispune fiecare….care o fi mai ok?
    Eu nu zic că Samsungurile nu sunt bune, am avut, am testat, merg. Și Daciile merg pe stardă, se învârte roata. Dar încep să ruginească la un momentdat, să scârție. Asta datorită prețului, materialelor folosite, segmentului căruia i se adresează. Ar putea Dacia să scoată o mașină super scumpă, super tare, materiale super ok, preț pe măsură….și să concureze cu Mercedes? Câți ar crede și și-ar cumpăra?
    Tocmai de aia…fiecare pe segmentul lui.
    Când erau zvonuri despre iPhone 5 și se zicea că apare și unu low-end…chiar mă miram…de ce ar face Apple așa ceva? Uite că nu au făcut…știu ei ce știu. 😉

  18. Și apropo…să zicem că Samsung vrea să se adreseze categoriei oamenilor cu bani sau celor fără bani dar dispuși să facă orice sacrificiu să aive un super telefon, și ridică prețul unui Galaxy între 30 și 40 de milioane, cât dai pe un iPhone.
    Ce ați lua cu aceeași bani…un Apple sau un Samsung?

  19. @spliffy apple vinde acum 3 tel asa ca nu e unul singur ….
    samsung , nokia si altii au mai multe modele nu doar ca sa castige bani mai multi ci pt ca nu toata lumea poate sau vrea sa isi cumpere galaxy s2 sau iphone sau nokia n9 ….. daca nu stiati exista si oameni care nu isi permit sau nu le plac telefoanele ale …. deci exista diversitate
    @zaone apple castiga mai mult si din preturi exagerate ,exact cum avea si nokia inainte niste preturi …
    @CalinC fetelor le place iphone pt design si pt ca e la moda ,nu pt ca li se pare lor ca e super inteligent tel (poate e mai inteligent ca ele)
    @andrei ia spune tu ce au inovat

  20. @bodo am iphone 4 si daca aveam posibilitatea acum sincer mi as lua 4s. ca arata la fel nu inseamna ca nu e nici o inovatie noua;)

  21. @djcata,nu cred ca faceam referire la fete cind vine vorba despre utilitate si solicitarea la maxim a unui smart,era per general…si cam asta e realitatea,nici eu nu pot sa spun ca utilizez/exploatez la maxim un smart,pt ca asta se face cu teste sintetice si alte chestii…iar la noi ramin mai departe la ideea ca fetele il iau pt fitze…

  22. pai asta zic si eu ca fetele il ia asa de fitza …… si nu e vorba sa il exploatezi la maxim ca nu ai cum dar ideea e sa il exploatezi nu sa il folosesti doar pt apeluri , sms si jocuri