Prim-ministrul Taiwanului ingrijorat in legatura cu brevetarea sistemului Slide to unlock

    Saptamana aceasta v-am spus ca Apple a brevetat sistemul slide to unlock prin intermediul caruia ne putem noi debloca iDevice-urile. Sistemul a fost introdus in anul 2007 impreuna cu primul terminal iPhone insa abia anul acesta Apple a reusit sa il breveteze. Pentru prim-ministrul din Taiwan acest brevet de inventie este motiv de ingrijorare pentru ca unii producatori de terminale Android l-ar incalca prin produsele pe care le-au lansat pe piata. Cand Apple a lansat acest sistem Android-ul nici macar nu exista si marii producatori de terminale nu foloseau sistemul pentru deblocarea dispozitivelor, deci era ceva inovativ care putea fi brevetat.

Taipei, Oct. 27 (CNA) Premier Wu Den-yih directed relevant government agencies Thursday to assess the possible impact on local companies of Apple Inc.’s latest success in winning the “Slide-to-Unlock” patent. The directive came two days after the United States Patent and Trademark Office granted the U.S.-based consumer electronics giant a patent on its iconic handset’s unlocking mechanism — the now famous Slide-to-Unlock. Slide to Unlock was one of the features that made Apple’s first handset — the iPhone — popular when it was released in 2007 and a lot of smartphone platforms such as Android and Windows Phone have since adopted the concept

    Apple incearca sa isi protejeze inventiile, lucrul normal de altfel, insa acest brevet de inventie ar putea deveni cosmarul unor producatori de terminale Android. Daca sistemul slide to unlock este folosit in terminale Android atunci acei producatori vor trebui sa modifice sistemul ori sa incerce sa licentieze tehnologia de la Apple altfel vor fi obligati as opreasca vanzarile propriilor produse daca Apple castiga acest drept intr-o instanta de judecata. Apple va folosi probabil aceasta noua “arma” in razboiul impotriva unor producatori de terminale Android si guvernul din Taiwan pare interesat sa isi ajute companiile.

26 COMENTARII

  1. Ce ******, doamne……sa breveteze si “nu stiu cine” ecranul color si sa ii forteze pe apple sa scoate terminale alb negru sau cum vor ei. Poate o breveta si Philips sau oricine bateria pe Li-Ion, sau prostii dinastea….de acuma incolo apple nu mai au voie sa incarce device-urile cu ajutorul cablurilor, wtf…..this is WRONG !

  2. Mai Andrei, pana sa apara iPhone-ul aveai habar de slide to unlock?
    Atata timp cat cei care raspund de aceste brevete le-au dat acceptul celor de la Apple atunci cu siguranta sunt indreptatiti sa faca acest lucru…

  3. Parerea mea este ca se face prea mult tam-tam pe marginea acestui subiect. Cei de la Android (pt ca in prinicpal despre ei este vorba) vor continua sa foloseasca al lor “swipe to unlock,” pentru simplul fapt ca descrirea patentului inregistrat de Apple la USPTO este interpretabila.

    Si Android a inventat ecranul de notificari care coboara din marginea de sus a ecranului, si putini au fost cei care au atacat Apple pt ca l-au preluat (dar l-au facut si mai bun).

    In principiu acesta este marele atu a Apple-ului… Au stiut sa preia tehnologii deja existente pe piata si sa le imbunatateasca constant. Problema este ca ii acuza pe altii ca ar fura de la ei.

    Este de notorietate replica cu “televizorul lui Xerox” atunci cand Jobs l-a acuzat pe Gates ca a furat interfata de la Mac… Hai ca m-am lungit prea rau…

  4. @ShittyMF: Daca Google nu are brevet pentru acel sistem atunci nu pot face nimic. Cum sa spui ceva celor de la Apple cand Android-ul e furat de la ei? Ar fi deja pest elimite. E ca si cum tu i-ai fura unuia ideea de a face un magazin, el isi face altul asemantor cu al tau dar mai bun si tu spui dupa ca el a furat de la tine.

  5. zaone – tu stii ce vorbesti ? tu ai habar ce kernel ruleaza Android ?
    cum e Android furat de la Apple ? cine a facut cea mai mica dovada in acest sens ?
    Paranoia lui Steve nu e o dovada.

  6. @zaone: nu contesta nimeni ca Android imprumuta elemente ale iOS, mai ales din punct de vedere vizual, dar eu vorbeam strict de Notification Center din iOS 5…

    Cat despre Andy Rubin cu totii… ei bine, aproape toti… bine… o parte din noi… putini stim ca a lucrat la Apple inainte sa treaca la divzia Android a lui Google… Tu, Zaone, daca maine ai primi o oferta sa lucrezi pentru un alt site, ce ai face? Ai lasa toate cunstintele tale despre Apple aici, la iDevice?

  7. @zaone: Tot cu niste cunostinte a plecat si Andy Rubin, pe care apoi le-a materializat in tehnologie. Sau tu vrei sa spui ca aplecat cu stick-ul cu iOS pe el, apoi l-a modificat si l-a transformat in Android?

    Tot nu mi-ai spus parerea ta despre Notification Center din iOS 5! E imprumutat (sa nu folosesc cuvinte care atarna mai greu, gen copiat) de la Android, sau nu?

  8. @ShittyMF: Nu stii nici tu si nu stiu nici eu cu cea a plecat el. Clar este ca a lucrat la Apple cand s-au dezvoltat tehnologiile implementate in iOS iar el a asteptat un an de zile pentru a lansa Android dupa 4S.

  9. Android este copiat dupa iOS, acest lucru trebuie stiut! baza este Kernel la aman2 ca si la toate Os-uri care merita ceva, Gates a furat interfata de la Mac, este adevarat ca Apple a cumparat si a imbunatatit interfata de la xerox dar ei au cumparat acel interfata grafica si mouse-ul dar Gates l-a furat fara sa plateasca vreun dollar pentru el ( Jobs a oferit 3prototipuri de macintosh la Gates care a furat interfata in asa fel, direct din ele ), defapt tot baza a windows-ului a fost cumparat de la cineva cu 50.000$ parca cu dreptul de a modifica pe plac, asa a facut Microsoft windows-ul plus ca furat interfata grafica de la Mac ( asa imbunatatit cum facea Apple ). Nu zic ca Apple a inventat totul, ca nu a inventat prea multe, dar de inovat a inovat foarte multe si fara inovatiile lor acum cine stie unde eram referitor la tehnologie, poate acum scriam de pe un IBM ca in anii 80-90 putin modernizat la exterior ca sa stim ca ne aflam in secolul 21…

  10. @zaone: am terminat cu Andy Reed… asadar nu stim daca a furat sau nu de la Apple. Dar tot ce vreau e sa imi spui cine a plecat de la Android si a dus Notifications Center la Apple? Nu-mi place cum suna… Reformulez: au imprumutat Apple Notifications Center sau nu?

  11. tendinta este de a se elimina complet butoanele de pe fata telefoanelor asa ca modalitatea de deblocare incepe sa conteze mult.

  12. de ce nu recoanesti ca apple sunt peste toti. nu ne referim doar la cifre,dar uitativa la prezentarea primului iPhone, cum toti se mira la touch screen, senzori si tot ce avea primul iPhone.
    trebuie sa fi las/ prost sa nuti aperi drepturile deautor ptr brevet….
    lucrurile se vad.
    apple a inovat foarte mult , si google,samsung copiaza in prostie.

  13. @Soulyd: Cand Jobs l-a acuzat pe Gates ca a furat interfata si a folosit-o pentru Windows, seful Microsoft a raspuns asa (parafrazez): “Steve, imagineaza-ti ca noi doi avem un vecin care are un televizor. Intr-o seara ma decid sa merg la el si sa-i fur televizorul, dar cand am ajuns acolo am constatat ca tu deja il furasei. Pe vecinul nostru il cheama Xerox.”

    Cat despre drepturile pentru interfata cumparate de Apple… Jobs a cumparat drepturile pentru o interfata veche dezvoltata de Xerox, dar a folosit functiile noii generatii de UI. E ca si cum eu as cumpara de la Microsoft dreptul sa folosesc interfata de la XP, si manie fac un sistem de operare cu Metro, ca Windows 8… Pai e frumos?

  14. “sistemul pentru deblocarea dispozitivelor, deci era ceva inovativ care putea fi brevetat.” total eronat exista pe un telefon nemtesc aceasta tehnologie “inovata de apple”

  15. @ShittyMF : tu chiar astepti ca Zaone sa zica ceva rau (sau macar interpretabil) despre Apple?:)
    Altfel sunt absolut adorabile discutiile astea despre ce a fost inainte : oul sau gaina?

  16. zaone mai are din cand in cand si momente de obiectivitate – asta cand nu sterge posturile care nu ii convin, chiar daca nu aduc ofense nimanui.
    Insa spui ca Rubin a furat iOS in 1992 si a facut Android in 2005, e o aberatie. Nu exista iOS in 1992 si ce framework dezvolta Apple pe atunci nu constitue in nici un caz un sistem de operare – asta in cazul in care Rubin ar fi avut cu adevarat acces la chestia aia.
    Este la fel cu pretentia Apple ca Microsoft a copiat Mac OS. O alta aberatie pt ca Mac rula un cod a carui portare pe x86 era imens de grea, daca nu chiar imposibila.
    Mult mai simplu era sa faci iun sistem de operare nou, in intregime.
    Dar astea sunt enunturi care dau bine doar la fanboy, a caror cultura este undeva spre 0.

  17. Astea-s a abureli pentru copii mici. Pana la urma tu ca utilizator de rand folosesti terminalul, nu te intereseaza cine a inventat nustiu ce componenta sau ce lipitura a fost facuta la ea . Folosesti functiile device-ului si atat. Nu-ti convine iti iei altul. La nokia n8 unlockul se face usor prin slide la butonul din dreapta telefonului care e implementat hardware, asa ca daca nu va fi slide software va fi hardware si tot asa. Solutii sunt. Android e linux si nu va pierde niciodata. A te da mare cu iphone e ca si cum ti-ai lua bmw si nu poti merge prin gropi cu ea fata de dacia 1310. Fiti seriosi

  18. @marius: Doar pentru porcaria aia din final ar trebui sa ti-l sterg pentru ca sunt obiectiv si nu imi convinge comentariul care chiar nu aduce ofense nimanui. Gandire romaneasca de la tine.

  19. @ShittyMF: Așa, și ce dacă a spus Gates asta? A spus-o, dar este eronat: Apple a plătit accesul la tehnologia Xerox PARC cu acțiuni proprii (emise înainte ca Apple să fie listată la bursă), după cum au confirmat toți cei implicați (inclusiv Xerox), în schimb MS a copiat interfața grafică (GUI) – ferestre, cursor de mouse, etc. – în Windows 1.0, însă limitându-și produsul la funcționalitatea ferestrelor, care nu se puteau suprapune (deci le considera a fi boxes, nu windows ca pe Mac, susținând astfel că nu copiază interfața, care este diferită prin faptul că la Mac este 3D, la Windows 1.0 era 2D). Însă la Windows 2.0 au copiat și funcționalitatea ferestrelor, și atunci a pornit scandalul … dar asta este deja istorie, cine n-o cunoaște, să mai studieze înainte să posteze!

    Iar Android este evident copiat – a se vedea cum arăta Android în beta înainte de apariția iPhone și cum a fost radical modificat (copiat) după ce a apărut iPhone. Acesta a și fost motivul pentru care Eric Schmidt, pe atunci CEO-ul Google, a fost “încurajat” de Jobs să părăsească Consiliul Director al Apple!

  20. @zaone vroiai sa puna si emblema apple sa fie total identica este exact aceiasi idee. Apple a adaugat/inovat un desen, sa fim seriosi mie imi place sa recunosc cind apple imprumuta/inoveaza tehnologie din alta parte. Eu nu sunt fan nici unu nici altu le folosesc pe amandoua dar cind vad ca nu trebuie spus nimic despre apple sau apple nu greseste/imprumuta niciodata sunt perfectiunea intruchipata nu imi permite neuronul se zbate cind vede anumite aberati. Inteleg este un site dedicat apple dar daca tot informam ai sa nu vim subiectivi sa vedem si partile mai negative cum le au absolut orice firma, revenind la idee nu apple a inovat slide to unlock si este o aberatie sa brevetezi ceva ce nu iti apartine