Chinezii cloneaza aproape perfect MacBook Air-ul

    Dupa clone aproape perfecte ale terminalelor iPhone si ale tabletelor iPad, iata ca din China vine si o clona aproape perfecta a MacBook Air-ului companiei Apple. Vorbim mai exact despre clonarea design-ului lansat de catre Apple in toamna anului trecut impreuna cu un nou model al MacBook Air. Produsul clonat de chinezi nu are logo-ul Apple pe carcasa insa are un pret de doar 472$ desi in ceea ce priveste hardware-ul este oarecum similar cu configuratia oferita de catre Apple pentru clientii sai. In cazul clonei vorbim despre : procesor Intel Atom N2800 de 1.86GHz, placa video integrata GMA3600, monitor LED de 13.3-inch cu rezolutie de 1366×768, 2GB de RAM, SSD de 32GB, doua porturi USB 2.0, cititor de carduri 3 in 1, port mini-HDMI si o baterie de 4100mAh care ofera o autonomie de 3.5 ore dar nu poate fi schimbata.

     In ceea ce priveste design-ul vorbim despre o copie aproape fidela si, dupa cum am spus mai sus, fara logo-ul companiei pe spate. Clona este cu doar 0.1 centimetri mai groasa decat un MacBook Air adevarat si cantareste cu doar cateva grame in plus fata de produsul companiei din Cupertino. Era inevitabila lansarea unui asemenea produs din China insa ceea ce este cu adevarat interesant la ea este pretul. Pentru doar 472$ chinezii vand un notebook cu o configuratie apropiata de cea a unui produs de doua ori mai scump. Sunt sigur ca Apple ar putea vinde MacBook Air-ul de 11 inch mult mai ieftin si ar genera intr-adevar concurenta pe piata dar nu o va face vreodata.

20 COMENTARII

  1. Scuze zaone, dar am o problema cu aplicatia idevice.ro, am un 4s , nu vad dc ar trimite notificari de 2 sau 3 ori pt acelasi titlu nou in siteul tau, din cand in cand se inchide cand citesc cv! Scz de off! Citisem cv de o noua versiune a aplicatiei, cand? Salut

  2. arata bine, insa conteaza si calitatea materialelor
    la un pret dublu apple vine nu doar cu design, ci si cu calitate si cu software

  3. Daca configuratia ti se pare “apropiata” inseamna ca ai uitat in ce an suntem … ATOM cu GMA3600 este alta mancare de peste fata de i5-i7 cu Intel HD Graphics 3000 … in rest, bravo lor … copiaza Samsung de ce sa ma mire o fabrica de chinezi “noname”.

  4. Prefer un macbook air de 2 ani vechime fara zgarieturi in stare perfecta cu 2 gb ram si display de 13 care poate fi achizitionat pe la vreo 500 euro.

  5. Zaone, daca ambele sunt procesoare facute de intel, nu inseamna ca sunt apropiate, cele 2 procesoare sunt la capetele opuse ale ofertei intel, deci nu, nu sunt nici macar apropiate.

  6. LOL, judecăți de valoare de genul “configurații apropiate” în cazul unui MBA și a acelei copii patetice chiar nu își au locul într-un blog tehnic! Un procesor Atom nu e deloc apropiat de un i5, nici capacitatea aia prăpădită de 32GB de memorie internă sau bateria care nu trece de 3,5 ore în testele optimiste de laborator (probabil vreo oră jumate – două în realitate, dacă specificațiile nu sunt cu totul mincinoase, ceea ce te poți aștepta la hoții ăștia noname) nu au nicio treabă cu MBA.

    Mă așteptam să citesc astfel de știri senzaționaliste și exagerări în presa tabloidă, adresată acelora fără cunoștințe tehnice, dar nu aici …

    Dacă ar fi așa de ușor să se producă un concurent pentru MBA, de ce nu a reușit niciunul din marii producători să se apropie măcar în ultimii ani și de ce are Intel așa probleme cu implementarea platformei Ultrabook, care tocmai că dorește să se constituie într-o alternativă la MBA, dar suferă din motive de performanță și costuri semnificative peste cele ale MBA?

  7. @Tigris Regalis: Din globul de cristal vina asta? E un atom cu 4 thread-uri, habar nu ai ce SSD are, habar nu ai ce RAM are, so, previziunile tale sunt cam fara valoare 😉 Sa nu pupam hardware-ul Apple unde nu trebuie ca vorbim despre componente disponibile pentru toata lumea, nu doar pentru Apple.

  8. @zaone: Și dacă ar fi vorba despre componente disponibile pentru toată lumea, de ce se plâng marii producători că nu pot scoate un Ultrabook cu specificații apropiate și preț competitiv cu MBA?

    Cât despre specificații, le-ai indicat chiar tu: SSD de 32GB și 2GB RAM (doar atâta, pentru Windows!?!), adică mai slab decât prima generație de MBA de acum câțiva ani! Nu mai vorbim de faptul că nu are Thunderbolt și probabil nici MagSafe, Sudden Motion Sensor, cooler array, touchpad cu multitouch, tastatură iluminată și mai știu eu ce alte “detalii” care fac diferența! La coșul de gunoi cu copia asta jalnică, nu m-ar mira ca după o lună să înceapă să se desfacă în bucăți, componentele să înceapă să dea chix, ș.a.m.d.!

  9. @zaone, poate sa aiba si 10 threaduri Atom`ul ala… este cel mai slab procesor care il produce Intel, este fix la nivelul unui batran Pentium 4… gasesti destule informatii pe internet daca te intereseaza.

    Nu vad ce rost are comparatia…

  10. tocmai am venit din china si am cumparat asa ceva. va pot spune ca dupa ce am primit aparatul….. a trebuit sa caut un chinez sa imi instaleze un windows in engleza si surpriza dupa ce a refacut partitiile ne-am trezit cu 40 GB. sunt un tip tipicar, nu am reusit sa gasesc nici cel mai mic cusur, calitate super cine doreste sa-l vada, eventual sa comande – ymaxplus@yahoo.com