iOS 5 permite inregistrarea de poze panoramice, tweak-ul Firebreak o activeaza

    Cat timp iOS 5 a fost disponibil in versiune beta v-am spus ca Apple lucreaza la implementarea unei optiuni care ne va permite sa inregistram poze panoramice folosind terminalele noastre. Ei bine functia nu a fost oficial lansata pentru iDevice-uri insa ea a fost descoperita in interiorul iOS-ului si cu ajutorul unui mic tweak o putem activa. Firebreak se numeste acel tweak, el a fost conceput de catre chpwn si dupa cum vedeti adauga in aplicatia Camera optiunea de a activa functia de inregistrare a pozelor panoramice folosind un iDevice.

    Aceasta functie este disponibila doar pe terminalele care au giroscop, adica iPhone 4, iPad 2, etc, deci nu o veti putea activa pe iPhone 3GS, de exemplu. Din moment ce Apple nu a implementat optiunea in versiunea finala a iOS 5 presupun ca ea nu este chiar gata pentru a fi utilizata de catre publicul larg. Daca activati optiunea trebuie sa va asteptati ca pozele sa nu fie chiar atat de grozave precum v-ati fi imaginat deoarece vorbim despre o functie care NU este completa. Tweak-ul Firebreak care activeaza functia Panorama este disponibil in Cydia gratuit.

11 COMENTARII

  1. @Zaone : Ai observat problema cu focalizarea automata in video camera pe Ios5 , pe Iphone4 si 4s? nu poti focaliza decat manual in timp ce filmezi, sau poate e doar la mine problema?!

  2. Apare functia in camera dupa respringul ce il cere cydia la instalare… dar din cate vad eu rezolutie e mai mare decat la unele aplicati de facut panorame…speram sa o imbunatateasca in viitor si sa fie oficiala..

  3. […]   Ieri va spuneam ca in iOS 5 a fost descoperita o functie care ne permite sa facem poze panoramice folosind camera iDevice-urilor noastre. Functia este disponibila in iOS 5 inca din versiunile beta insa Appe a ales sa nu o aduca publicului pentru ca deocamdata nu este pregatita pentru asa ceva. Modul de a face o poza panoramica este destul de complicat si rezultatul final va fi departe de asteptari de multe ori. Aplicatia Camera se inchide uneori din senin in timpul inregistrarii unor asemenea poze si eu unul nu pot sa spun ca am avut prea multe poze reusite facute cu ea. […]