Tutorial: Activeaza functia Panorama pe iPhone/iPod Touch si iPad fara jailbreak

  Ieri va spuneam ca in iOS 5 a fost descoperita o functie care ne permite sa facem poze panoramice folosind camera iDevice-urilor noastre. Functia este disponibila in iOS 5 inca din versiunile beta insa Appe a ales sa nu o aduca publicului pentru ca deocamdata nu este pregatita pentru asa ceva. Modul de a face o poza panoramica este destul de complicat si rezultatul final va fi departe de asteptari de multe ori. Aplicatia Camera se inchide uneori din senin in timpul inregistrarii unor asemenea poze si eu unul nu pot sa spun ca am avut prea multe poze reusite facute cu ea.

  Chiar si asa, stiu ca multi doresc sa testeze functia asa ca astazi va invat cum sa o activati chiar si pe terminalele care nu au jailbreak facut. Pentru cele care au jailbreak exista un tweak numit Firebug in Cydia care activeaza functia imediat.

1. Descarcati iBackupBot de aici.

2. Conectati iDevice-ul la calculator si faceti un backup folosind iTunes.

3. Deschideti iBackupBot, selectati cel mai recent backup si navigati catre Library/Preferences unde veti cauta fisierul com.apple.mobileslideshow.plist si il veti deschide. In versiunea gratuita a iBackupBot trebuie sa apasati cancel pentru a deschide fisierul.

4. Dupa ce l-ati deschis trebuie sa adaugati urmatoarea lunie de cod:

<key>EnableFirebreak</key>

<string>YES</string>

Inainte de </dict>

5. Salvati fisierul si restaurati backup-ul folosind iTunes.

Dupa restaurare veti avea functia Panorama activa in aplicatia Camera prin meniul Settings.

Thanks to A.

9 COMENTARII

  1. de multigestures la iphone ce se mai aude?
    si ele se puteau activa asemanator pe ios4.. not working anymore pe ios 5 (cel putin deocamdata)

  2. Pentru fotigrafii panoramice, eu folosesc aplicatia “autostitch” si rezultatele au fost de fiecare data multumitoare

  3. Aplicatia 360 panorama a celor de la Occipital face acceptabil acest lucru, insa limitarile nu sunt date de software ci de camera, care nu se va apropia niciodata pe un smartphone de un DSLR.