Video: Nokia Gem – conceptul unui smartphone 100% tactil

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZdeWK6G3p5U[/youtube]

   Compania Nokia are probleme economice serioase in momentul de fata insa departamentul sau de design este mai creativ ca niciodata. In clipul video de mai sus avem conceptul unui smartphone 100% tactil conceput de catre inginerii companiei finlandeze. Practic intregul smartphone este format dintr-un ecran care raspunde la comenzi indiferent unde este apasat. Pe fata, pe spate, pe laterale, in partile de sus/jos, veti avea imagini si senzori tactili astfel ca indiferent cum veti apasa dispozitivul el va raspunde.

    Practic nu este, frumos nu este, insa ca si concept pare ceva care pe multi i-ar atrage. Nokia are nevoie de “the next big thing” pentru a-si asigura supravietuirea si daca ar prelua si transforma un concept de genul acesta, ar putea scoate un produs revolutionar pe piata. Conceptul de mai sus a fost realizat de catre echipa Nokia cu ocazia impinirii a 25 de ani de la infiintarea echipei de design.

27 COMENTARII

  1. faza cu camera foto mi se pare practic imposibil … cum sa ai si display si camera foto ? decat daca e bagata pe sub touchscreen … oricum e imposibil

  2. Niciodata nu zii niciodata. Si chiar TOT, nu e imposibil, multe sunt posibile… Simpatic dar cred ca daca au de gand sa l ai scoata nu l mai prezentau doar asa. Pt le poate fura ideea. Asta numai daca il au patentat si eventual in studiu si realizare….Sau e decat aniversarea si vise ale unora pt viitor.

  3. Dacă vă uitați pe Cartoon Network vedeți concepte SF mult mai interesante și ingenioase, de ex. la Dexter. :))
    Nokia va avea soarta Motorola în câțiva ani, așa văd eu lucrurile. Va fi cumpărată de vreun gigant. Și probabil când îmi voi aștepta eu cuponul de pensie în cutia poștală și Apple va fi istorie, pentru că vin alții noi mai tari și mai ingenioși tot timpul. Iar nouă asta ne place, NEW!

  4. la atat se pricep si astia de la Nokia, la concepte ! asa a fost si cu Nokia Morph ( cautati pe youtube ) sau cu Nokia Aeon. Toate au ramas la stadiu de concept ! Si cand ma gandesc ca pana acum 2 ani eram un mare consumator al produselor acestei firme !

  5. Dupa ce am vazut si filmulete cu Morph si Aeon e clar ca Morph e aberatie pentru multi ani. Nu acelasi lucru pot sa zic de Aeon si Gem. Daca Aeon acu e foarte usor de realizat dar nu cred ca ar prezenta interes deoarece smartphone-urile de acu sunt mult mai compacte, Gem cred ca e in proportie de 80% realizabil din punctul meu de vedere si chiar interesant. De exemplu, nu are nici o mufa de alimentare si cum se vede in film nu e chiar subtire, asta ar putea oferi spatiu suficient ca reincarcarea bateriei sa se faca prin inductie electromagnetica. Sudurile finale ale carcasei sa se faca prin colturi sau sudarea carcasei sa se faca longitudinal pe laterale si sa fie gandite ca si cum ar fi 2 display-uri. Problema cea mare ar fi alta: daca tii telefonul in mana, e clar ca il atingi cel putin in 2 parti opuse iar asta implica sa ii dai comenzi simultane si cred ca telefonul ar intra in ceata. Ar fi o posibilitate din soft sa anulezi zonele diametral opuse la care sa adaogi o marja de eroare de zona. Dar cum nu lucrez la nokia, ma opresc aici sa nu cumva sa le schimb planurile la concepte 😉

  6. 1 e doar un desen animat si 2 cam ce fel de baterie ar trebui sa aiba un asemenea telefon ca sa reziste macar o zi? Mai bine ar fi incercat sa faca un device posibil de construit in urmatorii maxim doi ani, nu in cinci… Macar sa reziste ei pe piata pana sa reuseasca sa materializeze acest proiect…

  7. Corect, Lamircik!
    Dar stau si ma gandesc….daca Nokia si-a “stors” toti creative-designerii si asta e tot ce s-a putut obtine de la ei, e clar: Nokia nu mai are mult….pana sa dispara complet. Sad but true.

  8. ideea este grozava!plus ca imi aduce aminte ca forma de Nokia 3210,un telefon pe care l-am iubit,la fel de mult cat imi iubesc iPhonul 4 acum.Mi-ar place sa devina realitate,si la cum avanseaza tehnologia astazi nu m-ar mira sa prinda viata in urmatorii 2 ani.

  9. Sa vedem cum ii puneti astuia bumper… Si mai ales cum il tineti fara sa apasati pe vreun buton. Dar pana la urma, toti au dreptul sa viseze. Inclusiv finlandezii…