iOS 5.0.1 – imposibilitatea de a face untethered jailbreak, inutilitatea unui SHSH si cum revii la iOS 5 acum!

   Aseara Apple a lansat iOS 5.0.1 pentru posesorii de iDevice-uri, noua versiune a sistemului de operare blocand exploit-ul folosit de Charlie Miller pentru a rula cod nesemnat in iOS dar imbunatatind autonomia bateriei pentru unii posesori de iDevice-uri. Tot aseara Dev Team spunea ca de la iOS 5.0.1 la iOS 5 NU putem face downgrade, daca Apple nu semneaza SHSH-uri, pentru ca SHSH-urile salvate in Cydia/PC nu ne mai ajuta cu absolut nimic in momentul de fata. Practic in iOS 5 Apple a schimbat procedura de restore si acum iTunes tine verifica SHSH-urile pentru iOS la fel cum verifica SHSH-urile pentru baseband. Aceste nou SHSH-uri se genereaza aleatoriu cand facem restore si aici intervine problema pentru ca nu putem folosi un SHSH de acest gen pentru mai multe restore-uri.

Starting with the iOS5 beta, the role of the “APTicket” is changing — it’s being used much like the “BBTicket” has always been used.  The LLB and iBoot stages of the boot sequence are being refined to depend on the authenticity of the APTicket, which is uniquely generated at each and every restore (in other words, it doesn’t depend merely on your ECID and firmware version…it changes every time you restore, based partly on a random number).  This APTicket authentication will happen at every boot, not just at restore time.  Because only Apple has the crypto keys to properly sign the per-restore APTicket, replayed APTickets are useless.

   Dev Team va incerca sa gaseasca o metoda de a face downgrade la iOS 5 insa intre timp toti cei care au nevoie de untethered jailbreak trebuie sa ramana la vechea versiune a sistemului de operare. Desi iOS 5.0.1 rezolva mai multe probleme si multi posesori de iPhone 4S au nevoie de el, Dev Team se incapataneaza sa ramana la iOS 5 pentru ca atat au reusit ei sa exploateze. Daca aveti nevoie de untethered jailbreak pe ORICE iPhone, iPad sau iPod Touch atunci ramaneti la iOS 5 pentru ca NU VETI PUTEA FACE DOWNGRADE peste cateva zile.

   In acest moment puteti descarca iOS 5 de aici, puteti deschide iTunes si tinand apsasat butonu SHIFT al tastaturii(tasta option pe Mac), facand click pe butonul Restore al iTunes si alegand acel ipsw al iOS 5 puteti face downgrade fara probleme. Din pacate Apple va mai semna SHSH-uri pentru iOS 5 pentru doar maxim 2 – 3 zile asa ca va recomand sa faceti downgrade ACUM. Dupa trecerea acestor zile NU VETI MAI PUTEA FACE DOWNGRADE pana cand Dev Team va descoperi o metoda care ne va permite sa facem acest lucru. Avand in vedere ca in ultima vreme Dev Team nu a facut ceva util pentru comunitatea jailbreak-erilor, ganditi-va ca aceasta solutie de downgrade nu ar putea veni si reveniti acum la iOS 5 pentru ca solutia de untethered jailbreak s-ar putea sa nu fie compatibila cu iOS 5.0.1.

    Acum doua luni de zile Dev Team scria acest articol in care explica tot ce se intampla acum insa de atunci si pana acum nu a gasit o metoda de a rezolva problema.

   Va recomand sa faceti un bookmark acestui articol si sa il impartasiti prietenilor vostri deoarece in curand lumea va incepe sa se intrebe de ce un SHSH nu mai este bun de nimic.

UPDATE: Tot ce am explicat mai sus se aplica si pentru update la iOS 5. Daca nu faceti ACUM update la iOS 5 nu veti mai putea face in viitor pentru ca Apple nu va mai semna SHSH-uri!

UPDATE 2: Daca primiti eroarea 3194 cand incercati sa faceti update, urmati pasii explicati in acest articol.

UPDATE 3: Incepand de vineri Apple a blocat posibilitatea de a mai face restore la iOS 5.

141 COMENTARII

  1. Are cineva 3gs care depinde de unlock si foloseste semithetered? Exista probleme, se misca greu,ceva? (scuze de double post dar nu am functie de edit)

  2. @Tudor Ciprian Gabriel exact, daca nu faci acum update la 5.0, cand apple nu mai semneaza 5.0 si o sa avem jb nu o sa mai poti face update, decat la 5.0.1 sau care o fi ultima versiune la fcare fac ei sign

  3. Eu am ios 5, sa inteleg ca acum pot face downgrade la 4.3.5 sau 4.3.3 ? Sau pot face downgrade de la 5.0.1 la 5.0, in cazul in care imi fac update ?

  4. Sunt convins ca vor scotate jb unterhered pentru IOS 5. Sa nu poti sa mai faci update de la IOS 4 la IOS 5 mi se pare aiurea. Din ce am inteles cca. 40 % din cei cu ideviceuri au IOS5, restul ce vor face in viitor daca nu mai pot face update la IOS 5?!

  5. Update la ios 5 o sa poti sa faci, doar ca o sa faci la ultima versiune. Ei defapt sunt interesati sa faci update la ultima versiuen care rezolva si multe bug-uri nu la prima. Daca jb-ul este aproape gata cu siguranta o sa il lanseze dupa ce apple nu o sa mai faca sign la ios 5

  6. Zaone,o intrebare:in cazul ca am iOS5 pe un iP4,pot face restore(peste o luna sa zicem) sau si in cazul acesta SHSH se aloca aleatoriu? Merci.

  7. Ok,multumim pentru informatie zaone,acum am si eu o intrebare,am iPad 2 cu versiune 4.3.3,ce sa fac mai departe?upgrade la ios 5,jailbreak la 4.3.3 sau sa raman la 4.3.3 curat?

  8. Eu totusi nu pot sa inteleg, cu toate ca urmaresc zilnic blogul. Adica daca am ios 4.3.3 jailbreak si nu am facut update la ios 5 deoarece astept unthetered jailbreak, ar trebui sa ma grabesc sa fac update la ios 5 ca sa pot beneficia de solutia de unthetered jailbreak atunci cand va aparea? Mi se pare oarecum ciudat si prefer sa raman la sistemul de operare actual.

  9. @Alin: De la 5 la 5.0.1 poti face doar upgrade nu si downgrade. Poti face downgrade la 4.x cu SHSH insa nu mai poti reveni la iOS 5.
    @AlexMihail: Vrei sa iti explic din nou ce am explicat deja in articol?
    @Ionut C: Ciudat sau nu, asta e situatia. Dupa cum explica Dev Team, acele SHSH-uri nu se genereaza pentru iOS 5 de cand Apple blocheaza serverele.

  10. Zaone, mc de rasp, dar mai am o intrebare, pana acum cateva zile cand am incercat sa fac downgrade de la 5.0 la 4.x nu puteam. Acum, ca au scos ipdate-ul asta, pot face downgrade la 4.x chiar daca am baseband 4.08.11 ?

  11. Bun atunci ca sa ma bucur de ios5 unthetered jailbreak ar trebui sa fac tethered/semitethered jailbreak si sa astept cu rabare unthetered? Cate zile mai am la dispozitie? Merci.

  12. Eu de cand am facut update la IOS 5.0 pierd foarte des semnalul la 3g fara nici un motiv. Se dezactiveaza 3g si raman doar cu edge. Mai are careva problema asta?

  13. am incercat sa fac upgrade la 5.0 de la 4.3.3 jb prin restore-ul recomandat si…tzeapa…could not be restored…isn’t eligible for this request…ce gresesc?

  14. @Alin: Baseband-ul ala nu exista, din cate stiu eu. Fara SHSH NU POTI FACE DOWNGRADE la iOS 4.
    @Ionut C: Doar Apple stie. Eu spun ca maxim 1/2 dar e posibil sa blocheze si intr-o ora semnarea de SHSH-uri.
    @tudorcipriangabriel: Ce iDevice? E posibil ca serverele Apple sa aiba probleme, din nou, cum a fost cazul la lansarea iOS 5.

  15. no, scuze…cred ca am inteles mai bine acum…fac update la 5.0.1 apoi downgrade la 5.0 pe baza ipsw recomandat…mi-a luat ceva timp, dar nu mult…

  16. Daca acum am ios 4.3.3, pe viitor, cand va aparea unthetered jailbreak pentru ios 5, voi putea trece la ios 5 si nu 5.0.1 sau 5.x cat va fi in momentul respectiv ? Multumesc.

  17. Eu am o mare problema, oricat as incerca sa trec la iOS 5, nu ma lasa. Am un 3GS cu bootrom vechi, 4.3.3 jailbreakuit, si nu reusesc nicicum sa fac upgrade. Daca incerc cu redsn0w, se blocheaza la un mom dat in timpul jailbreakului unde imi arata no succesful firmware downloaded after 60000 ms, iar apoi nu se deschide, intra in recovery. Daca incerc sa-i fac upgrade normal imi da eroare (fara niciun numar) unde imi spune ca iPhone-ul meu nu este eligibil. Am ramas fara optiuni… Momentan am reusit sa-l readuc la viata tot pe 4.3.3, practic el nu facuse upgrade si nu inteleg de ce. Scuze ca postez aici insa nu stiu ce sa-i mai fac…

  18. Eu sunt de garda azi deci pot sa-mi iau adio de la unthetered jailbreak daca azi e deadline. Poate reusesc sa rezolv. Ca sa fac jailbreak la 5.0 trebuie sa urmez pasii din tutorial cu redsnow si e gata sau trebuie sa instalez 5.1 apoi downgrade si apoi jailbreak? Merci mult inca odata.

  19. @Liviu: redsn0w nu face update, doar iTunes face. I-am spus cuiva mai jos ca e posibil sa fie o problema de la Apple toate chestia asta cu nu este eligibil.
    @tudorcipriangabriel: Nu trebuie sa faci update la 5.0.1, poti face la 5 direct.

  20. Si daca avem iOS5 si o sa ajungem sa putem face untethered JB ce o sa facem la un eventual restore din “n” motive? Tot la iOS 5.0.1 o sa ajungem!

  21. Zaone@ inrebarea mea ar fi ca daca fac retore de la 4.3.3 la 5 si daca cindva creapa aplicatia mai pot sa repun 5 ul sa va trebui sa repun 4.3.3. Ms

  22. pfff…ma felicit ca am ramas pe 5.0…..deci pe viitor nu mai dati buzna pe ce apare ca sa nu aveti surprize….mai ales care depind de unlock..:))

  23. @ Alin : error 1 e din cauza ca nu poti face downgrade de baseband ! Tu ai iOS 4.3.3 si ca sa funcționeze folosește redsn0w rc16 dacă nu mă insel 🙂 ! Fa jailbreakul si apoi scoate-l din recOvery mode ca vei ajunge la un moment dat la asta cu tinny !!

  24. am ios 5.0 pe tel si incerc sa ii fac downgrade la ios 4.x ca sa pot folosi gevey`ul. Eu asta nu reusesc, sa trec de la 5.0 la 4.x. incerc la 4.3.5 dar nimic. nu stiu ce sa ii mai fac. tel e iphone 4.

  25. Nu va tot stresati intr-un fel sau altul se vor rezova toate. Doar ca acuma versiunile de update sant foarte apropiate ca distanta si toata lumea a fost pusa pe jar. Inteleg ca jb este ca un ghimpe in coasta pt cei de la apple dar asta e un rau necesar. Sant convins ca daca se elimina posibilitatea de a face jb pe terminale vor scadea si vanzarile lor.

  26. @florica: Este nevoie. Daca il ai acasa, il ai si in Cydia. Descarci TinyUmbrella, salvezi SHSH-urile pe calculatorul de acolo, pornesti TSS Serverul, pornesti iTunes si cu shift + restore faci restore.
    @Epmd: Pacat, fara el nu poti face restore.

  27. Sper ca Apple se gaseasca o solutie ca voi sa nu mai puteti sa va “gadilati” telefoanele in halul asta si sper ca asta sa se intample curand, deja au inceput sa va cam taie din portie sa sa nu va mai permita sa faceti JB

  28. A reusit cineva pana acum sa faca downgrade la 5.0.1 la 5.0 cu Snowbreeze custom ipsw? Eu am incercat de mai multe ori si primesc eroarea 3194 si nu am in host adresa catre saurik. Mai poate confirma cineva ca merge?

  29. Eu am ios 5.0 instalat si tot incerc sa fac restore tot la 5.0 si pimesc eroarea 3194 incontinuu…oare nu mai semneaza apple deja ios 5.0??

  30. Mda, vesti proaste…apple nu mai semneaza ios 5.0. Am incercat restore la 5.0 cu iphone 4 si cu o tableta ipad 1 pe doua desktop-uri si pe un notebook, acelas rezultat de fiecare data…error 3194.

    A reusit cineva in ultimele 2 ore sa faca restore la 5.0???

  31. vreau sa revin acum cat se mai poate sa 5.0 dar primesc eroarea 3194. am incercat sa rezolv problema cu editarea fisierului hosts dar tot nimic. ce pot face, va rog ajutor ! multumesc anticipat

  32. Si la mine tot eroarea 3194!!Am vrut sa fac update de la 4.3.3 la 5.0! Nu merge cu nimic!! Am schimbat fisierul host, ipconfig /flushdnd,de toate si nu merge!!! un pic de ajutor PLS!!

  33. @zaone: Inteleg ca daca am iP4 cu 4.3.5 decodat cu Gevey pro nu prea am sanse la un JB untethered… Sau vor scoate totusi candva si untethered pentru 4.3.5?

  34. Stie cineva va rog cum se scoate badge-ul asta suparator de la settings care te anunta de update-ul la 5.0.1? Fara jailbreack!

  35. @Zaone: Am incercat si cu tinyumbrella….nu reusesc nici pe ipad nici pe iphone sa fac update la 5.0 Chiar si fara customfw pe ipad imi da eroarea 3194, indiferent daca il bag sau nu in dfu, Idei?

  36. zaone, eu am incercat acum 5 min sa salvez SHSH pentru 5.0 la un Ipad 2 3G cu tinny unbrella si nu am reusit. Mentionez ca am instalat 5.0 pe device dar tinny nu imi extrage SHSH-urile decat pentru 4.3.3 si 4.3.5.

  37. Scuza-ma te rog frumos de off..
    Am un ipod 4g cu ios 5.0 si tethered jailbreak..si astazi mi s-a terminat bateria, mi s-a stins ipodul, si acuma cand am ajuns acasa.. si mi l-am aprins aveam baterie 99% apoi 60 si acuma 36%(ipodul fiind la incarcat) care crezi ca este problema?…

  38. DOAMNE! AM CREZUT CA I S-A FACUT BRICK TELEFONULUI 😐 . INTRASE IN RECOVERY MODE( ARATA SEMNUL CU CONECT TO ITUNES IN CONTINUU) SI CHIAR DACA APASAM PE RESTORE ( IMI ZICEA SA APAS) IMI DADEA O EROARE. PENTRU CEI CARE AU ACEEASI PROBLEMA FACETI ACEST LUCRU:
    “If someone who is facing this problem is using Windows, try these steps. It worked for me.

    Open notepad as administrator. Click File then click open. Direct yourself to C:\Windows\System32\Drivers\etc . Type hosts and press enter. Add this “# 127.0.0.1 gs.apple.com (add a hash and press tab then type 127.9.9.1 gs.apple.com)” to the bottom. Save and close notepad. Restart the itunes.
    Good Luck.”

  39. off: Toma ti-sa blocat caps-lock, asa e cu iphoanele mai adaugi ceva in hosts, mai schimbi porturile, mai bei o bere mai arunci o injuratura chiar o noapte nedormita ptr o resoftare.

  40. @zaone daca am 4.3.2 pe iphone 4 si fac update acum repede si fac jailbrake pot sa revin la 4.3.2 in vitor?..am nevoie sa stiudeaorece in certificatul meu de garantie de la cosmote spune sa nu fac update de soft ca altfel se anuleaza garantie si in caz de ceva vreau sa fac restore la 4.3.2 .Multumesc anticipat

  41. @ManKid: M-am speriat :)). Am crezut ca asa ramane. :)) Pt. ca citisem si pe net ca ti se blocheaza IP-ul la eroarea aia pe care o primeam: iPhone update server could not be contacted. Try again later. Si ramasase in recovery mode…

  42. Eu am incercat pe ora 15 si ceva sa fac restore si nu am reusit. 5.0.1 s-a lansat seara trecuta la 20:00 , deci nici 20 de ore n-au trecut.

    Daca baietii astia nu avertizau userii sa nu faca update la 5.0.1 cred ca apple nu se grabea sa inchida semnaturile pentru 5.0

  43. Am si eu o problema si poate mă poate ajuta cineva… Am un i4 i-am făcut zilele trecute update la ios5, a functionat ok mai Putin ca nu puteam sa salvez numere de telefon ca iesea din aplicate , lafel si cu iTunes si AppStore , m-am gândit ca e de la jailbreack…si in seara asta am vrut sa ii refac jailbreak-ul… L-am băgat in dfu, am deschis redsnow , mi-a dat eroare si s-a închis… Am încercat sa ii dau just boot threated…la fel… Se închide singur… Am încercat cu tiny … Sa ii fac update la 5.0.1 si îmi da eroare ( probabil sunt serverele ultra full) am încercat sa dau restore la 5.0 a dat eroarea 3190…acum nu mai booteaza..rămâne cu mărul pe el ca bou … Si din dfu nu ii pot da sa facă nimic… Vre-o sugestie? Măcar sa îmi meargă iar ca e neverlocked…

  44. Uite asa, usor usor, iOS-ul celor de la Apple nu pare ca este cel mai bun. Eu inca sunt la varianta 4.3.5, nu m-a atras 5-ul, nu ma atrage deloc 5.0.1 si cred ca deja ma uit in curtea altora pentru ca mi s-a luat de restrictiile pe care le tot impune Apple. Telefoanele se vand foarte bine, dar se pare ca [din punctul meu de vedere] au cam scapat din mana situatia. O iau pe urmele Androidului cu bug-uri, instabilitati, etc???

  45. @Vlad ….vlade am neverlocked. Problema este ca Apple limiteaza asa de tare incat lumea o sa se sature. Am si iPhone 3gs dar mi-am luat si un sgs2. Sgs-ul nu e finisat ca un iPhone dar nu te limiteaza soft cum o fac cei de la Apple. Nu intelege gresit, sunt un fan inrait Apple!

  46. Am si eu o intrebare desi banuiesc deja raspunsul dupa cat am citit peste tot.
    Incerc sa pun iOS 5 pe un i4 ce ruleaza 4.3.3 si nu pot din cauza erorii 3194. Am incercat si cu host si fara, reboot, etc. pur si simplu nu vrea – aceeasi eroare. Mentionez ca 4.3.3 este jb, si iOS 5 este custom ipsw facut cu sn0wbreeze pt baseband pastrat.
    Exista vreo solutie, sau pur si simplu nu se mai poate face asta din cauza ca au lansat 5.0.1 si suntem fortati sa il punem doar pe acela ? Multumesc anticipat.

  47. daca a aparut ios 5.1 mai pot fac e un custom ipsw cu 5.0.1 si pastrare de baseband ?are vreo legatura?ma va lasa sa fac restore la el ?