Apple ofera abonamente pentru unele jocuri, insatalezi orice, te joci nelimitat in baza unui abonament lunar

  Compania Apple in colaborare cu Big Fish games a anuntat ca in curand va lansa primul proiect din App Store care va permite utilizatorilor sa plateasca abonamente pentru jocuri. Ideea este simpla: cei de la Big Fish Games vor face o aplicatie speciala pentru iPad care va fi disponibila in baza unui abonament lunar care va costa 6.99$ si va oferi posesorilor de iPad-uri acces la cateva zeci de aplicatii din propriul portofoliu. Utilizatorii vor putea juca orice joc disponibil pentru oricat doresc ei insa numai din interiorul acelei aplicatii si numai cat au un abonament activ.

Big Fish Games, a Seattle-based game publisher, won approval from Apple to become the first to offer users access to dozens of titles for $6.99 a month. Until now, games have only been available one at a time, requiring users to download individual applications. It took longer than usual to be approved… they needed to be convinced there’s a reason to charge customers every month.

   Ideea pare interesanta si probabil va genera interes insa partea proasta este ca pentru a ne juca trebuie sa fim conectati la o retea Wi-Fi deoarece jocurile sunt incarcate din serverele Big Fish Games si nu sunt descarcate in iDevice-urile noastre. Ideea cu jocurile jucate prin streaming nu este noua insa pe platforma iOS abia acum ajunge si toata ideea aceasta cu abonamentele pentru jocuri ar putea avea succes. Nu stiu cat de multi vor fi interesati de Big Fish Games insa daca EA Games, Gameloft, si alti mari dezvoltatori vor prelua modelul atunci vor exista cu siguranta milioane de oameni care abia vor astepta ocazia de a juca orice timp de cateva luni platind o singura data.

  Partea proasta este ca daca nu cumperi jocul nu beneficiez si de update-uri iar daca nu platesti abonamentul lunar nu ai acces la ceva. Voi ce parere aveti, ati plati lunar o suma de bani pentru a avea acces la cateva zeci de jocuri dar numai prin internet?

8 COMENTARII

  1. Pentru ipad mi se pare o idee buna, oricum nu il folosesti asa de mult “pe drum”, daca vor salva si game data, sa poti sa ai salvarile chit ca nu platesti cateva luni

  2. Clar mai bine cumperi jocul….si il ai măcar pana te si saturi de el….si te poti juca oriunde….clar de cumparat….in loc de aia 7€ mai bine rabzi o luna si iti cumperi un joc si stii ca il ai acolo si te poti juca oriunde pe el….porcarie!!!

  3. Parca ai scris mai de mult de Onlive. Acolo un pachet de 100+ jocuri costa cam 3-4 $/luna. Acelasi principiu de cloud gaming, insa jocurile sunt mult mai interesante si sunt cateva aparitii noi pe piata. Am vazut ca merge si pe idevice-uri. Detalii la ei pe site 😉 Poti juca moca 30 min si sa repeti “experienta toata ziua 😉

  4. Eu unul nu as achizitiona un astfel de abonament deoarece trebuie sa fi conectat la net tot timpul. Mie imi place sa am jocurile instalate sa am acces la ele cand vreau eu. Si in plus, mai bine imi cumpar cateva jocuri care imi plac decat sa am acces la multe jocri pe care nu le joc in aceiasi bani aproximativ.

  5. neeaahh…cumperi jocu si gata, daca esti undeva pe tren ce faci? nu toata lumea are pachet de date nelimitat, iar daca mergi pe unde nu e acoperire 3G…