Video: Siri utilizat in sfarsit ca si telecomanda pentru a controla un televizor

[vimeo]http://vimeo.com/32891123[/vimeo]

   S-a discutat atat de mult despre posibila lansare a unui televizor de catre Apple si despe folosirea sistemului Siri in locul unei telecomenzi normale ca un utilizator a fost motivat sa transforme acest lucru in realitate. In clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care Siri poate controla un televizor prin intermediul simplelor comenzi vocale date de utilizator. Totul se face cu ajutorul unei telecomenzi contruite folosind sistemul Arduino si desigur cu ajutorul unui proxy hack despre care am vorbit in repetate randuri.

   Rezultatul este foarte interesant, utilizatorul invatand Siri cum sa afiseze si ce program ruleaza pe postul care urmeaza sa fie deschis. Cred ca un asemenea concept s-ar dovedi a fi extrem de atragator pentru multi utilizatori, mai ales ca este extrem de simplu sa controlam televizorul cu telefonul. Partea proasta sta in faptul ca toate comenzile sunt procesate destul de greu insa partea buna este ca ai un gadget interesant cu care te poti “lauda” in fata prietenilor.

7 COMENTARII

  1. genial 😐 dar cum a facut cu comenzile si ce iti raspunde siri dupa ce a schimbat canalul ? + oare ce faci daca iti pierzi telefonul =)) ?

  2. Vorbeste frumos LOL dar nu cred ca ar fi util, ei bine este distractiv dar este mai usor sa schimbi canalele cu telecomanda obisnuita in2-3secunde decat sa vorbesti cu iphone-ul si sa il rogi sa iti schimba canalul sau orice altceva ce se poate face si cu o telecomanda obisnuita! E ok, cand ai un iphone sa faci asa ceva dar sa mai si dai bani pe transmitter sau alte accesorii ce iti permit acest lucru este de a arunca banii pe geam!

  3. D.p.m.d.v. Este un fis. Unii fac gat pentru ca dureaza la un tv lcd/led/plasma doua secunde sa schimbe de la un post la altul, dar sa astepte dupa siri. Poate in viitor ar fi o idee sa filtreze stirile si sa caute dupa subiecte, genuri de film, etc. Atunci ar fi ceva deosebit, dar asa, mi se pare inutil.