Tutorial: Cum sa faci un custom ipsw si restore la iOS 5/5.0.1 folosind iFaith

   In aceasta seara iH8sn0w a lansat iFaith 1.4, o noua versiune a programului cu ajutorul caruia putem salva SHSH pentru orice versiune a iOS instalata in iDevice-urile noastre. Acesta este singurul program care face acest lucru indiferent ce versiune a iOS aveti instalata in terminalul vostru si este singurul program care salveaza un SHSH utilizabil pentru iOS 5/5.0.1. Din pacate iFaith salveaza SHSH-uri doar pentru terminalele lansate inainte de iPad 2 si iPhone 4S deci din pacate nu aveti prea multa utilitate din partea sa daca aveti un iDevice nou.

    Aici v-am aratat cum sa salvati un SHSH folosind iFaith si inainte sa faceti acest tutorial ar fi bine sa il urmati pe acela, daca nu ati facut-o deja, pentru ca veti avea nevoie de acel SHSH pentru iOS 5. Acestea fiind spuse, iata cum puteti salva un SHSH pentru iOS 5/5.0.1 si cum il puteti folosi intr-un custom ipsw pentru a face restore.

   iFaith este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

   Inainte de a incepe trebuie sa va avertizez in legatura cu doua lucruri: Bitdefender va inchide iFaith cand incepe sa exploateze iOS-ul terminalului si programul in sine este facut extraordinar de prost astfel ca in timpul salvarii SHSH-urilor s-ar putea inchide din senin.

Pasul 1

Descarcati iFaith 1.4 de aici.

Pasul 2

Urmati acest tutorial pentru a salva SHSH-ul.

Pasul 3

Dupa ce ati salvat SHSH-ul inchideti iFaith si redeschideti programul.

Pasul 3

Apasati butonul Build *signed* IPSW w/Blobs. Dupa apasarea butonului selectati SHSH-ul salvat daca nu va apare automat in program si urmati pasii pentru a face custom ipsw-ul.

Pasul 4

Dupa ce ati selectat SHSH-ul din calculator va trebui sa selectati ipsw-ul pentru versiunea de iOS la care doriti sa faceti custom ipsw-ul. Aveti fie optiunea de a selecta o locatie din calculator unde aveti ipsw-ul salvat fie optiunea de a il descarca prin iFaith.

Pasul 5

Dupa ce ati selectat ipsw-ul programul va confirma ca acel ipsw este bun si apasand butonul Build ipsw veti face un custom ipsw care are SHSH-ul inclus.

Pasul 6

Dupa ce ati facut custom ipsw-ul trebuie sa introduceti iDevice-ul vostru in Pwned DFU Mode iar iFaith va va arata cum.

Pasul 7

Dupa ce aveti custom ipsw-ul facut,salvat pe desktop(intr-o denumire de genul 000000767201C3CC_iFaith_iPhone_3GS-5.0.1 (9A405)_signed) si terminalul in Pwned DFU Mode, deschideti iTunes si tinand apasata tasta shift(option +o pe Mac) apasati butonul Restore din iTunes, alegeti ipsw-ul si lasati iTunes sa faca restore.

Dupa ce se termina procesul veti avea iOS 5/5.0.1 instalat insa fara jailbreak pe care va trebui sa il faceti separat.

66 COMENTARII

  1. @Zaone : Ups ! Am 5.0.1 si “pute ” 🙂 ! Problema e ca nu am Windows si nici nu as vrea sa Imi pun pe Mac Windows !! Oh well …alta metoda mai exista ?

  2. Salut Domnul Zaone am si eu o intrebare pot sa fac un custom ipsw cu ifaith sa-mi pastrez basebandul , ca pe urma sa pot sa imi deblochez iphonul , detin un iphone 4. Multumesc

  3. Dap, functioneaza perfect acest tutorial! Multam zaone! De cand s-a lasnat 5.0.1 tot asteptam o modalitate prin care sa pot face restore la 5.0 :p

  4. stai asa…@iuliuli…..momentan aveai 5.0.1 si ai facut restore la 5.0? Daca e asa, inseamna ca tre sa mai citesc tutorialul. @Zao…nu se face restore doar la versiunea pe care o ai instalata??? ex: 5.0 restore la 5.0, ? Exista posibilitatea de la 5.0.1 la 5.0 ?

  5. @Alex: Nu pot sa inteleg cum va ganditi voi ca puteti face un custom ipsw pentru o alta versiune de iOS decat cea pentru care aveti SHSH. Explicati-mi si mie va rog care e logica pentru ca am explicat extrem de clar in articol.
    @mihai_rt: Ai in sectiunea tabelului de jailbreak.

  6. sa inteleg ca in momentul de fata pot face update la iOS 5.0 cu preserve de baseband (04.10.01) astfel incat sa pot folosi gevey sim ultra? +++am uitat sa mentionez ca va trebui sa fac si hacktivate+++
    va intreb pt ca nu vreau sa dau banii aiurea pe gevey sim oricum dupa ce fac iphone4 ul meu sa mearga ca telefon o sa ramana asa pana la adanci batraneti:)

  7. am facut tot pana la ultimu pas…cand am intrat in itunes sa dau shift + restore …..nu-mi apare in stanga meniul cu tel… ce pot sa fac…?!

  8. Cred ca imi scapa ceva. Am obtinut fisierul SHSH “0000008DC10DED0E_iPhone_4-5.0_(9A334)-blobs” care mai departe nu e recunoscut de IFaith pentru a crea ipsw-ul . Imi spune cineva unde gresesc?

  9. Nu ajung pana acolo. La pasul de selectare al SHSH , fisierul salvat de mine ca SHSH nu este vizibil ptr a fi selectat. Ar trebui sa aiba o terminatie anume?

  10. Am rezolvat (am pus manual terminatia .ifaith la fisierul salvat). Dar nu inteleg de ce s-a salvat asa , fara terminatia de tip fisier.

  11. sal pt un iphone 4 ios 4.1 fara shsh salvat ma ajuta programul asta sa fac update la 5.0.1 si apoi pot trece inapoi daca nu merge bine?? da asemenea as dori sa-mi opresc bb 02.10.04

  12. Intrebare ca sa fiu sigur:
    Momentan am 4.3.5 pe i4. Am urmat procedura si mi-a salvat cu ifaith SHSH si am facut si custom ipsw (i-am dat sa il descarce el).

    Daca fac momentan update din itunes la 5.0.1, pot sa revin ulterior la 4.3.5 cu ifaith in conditiile in care am ipsw-ul salvat si shsh-ul pentru 4.3.5? Nu vreau sa fi sarit ceva.

    Merci anticipat.

  13. ZAONE exista vreo cale de a imi pun iOS 5.0 pe iphone 4 cu preserve de baseband (04.10.10) si hacktivate pentru a putea folosi cartela gevey mai tarziu sau ar trebui sa astept cumva unlock ? depind de hacktivate deoarece telefonul a fost cumparat din franta si nu am nici un sim la el 🙁

  14. Bun, eu am o intrebare tampita… Pentru ca nu ma pricep la chestii d-astea… Asa ca prefer sa iintreb. Daca as gasi undeva, shsh de 5.0 pe net, pentru download, as putea face downgrade de la 5.01 la 5.0? E doar o intrebare, nu sariti la gatul meu :)!

  15. Salut, am incercat sa obtin shsh cu un telefon care nu porneste (doar in dfu), dar nu merge. Si inca o chestie am shsh salvat ptr 4.1 si 4.3.5 la un 3gs, ifaith mi-a gasit shsh doar ptr. 4.1. A mai incercat altcineva cu mai un terminal la care are salvat mai multe shsh?Mersii!

  16. @Zaone, cu permisiune ta 😉

    Am incercat ceea ce a postat Marius in linkul acela, mai exact chestia asta:
    OK little easier method for less technical people

    1. Download file here —> http://www.mediafire.com/?j33mjhh0wh10i3t
    2. Signup for dropbox here while its loading —-> http://db.tt/k7gT5s7W
    3. put the .deb file on your dropbox account
    3. Download dropbox on the appstore
    4. Download iFile on Cydia (After installation respring)
    5. MAKE SURE ultrasn0w is not installed
    6. open your dropbox app on your iphone and navigate to the .deb file
    7. click and open it with ifile (if it doesnt appear make sure you respring)
    8. Install with ifile
    9. reboot the iphone
    10. install ultrasn0w 1.2.4

    … pwntru a-mi merge cartela in iphone si surpriza… A MERS… Daca imi permiti, recomand celor care au probleme cu 3GS (Atentie, caci fisierul pentru download este pentru 3gs) pe iOS 5.0.1… Urmariti pasii intocmai!!!

  17. poti sa imi zici te rog daca iFaith actualizeaza basebandul? am baseband 03.10.01 de la iOS 4.2.1 si acum vreau sa fac un custom ipsw la iOS 5.0.1 cu ifaith dar nu vreau sa imi actualizeze basebandul pt ca depind de geveysim. raspundemi te rog daca stii. multumesc anticipat

  18. Ok. Multumesc mult.Am reușit si am instalat iOS5.0.1 si nu am făcut jailbreak dar acum singura problema e ca bateria nu mai incarca la incarcatorul de camera NUMAI conectat la calculator prin cablu USB.Am încercat sal sting in timp ce era conectat la incarcator având 3% baterie.Dupa 10 minute lam aprins si am avut 7%.Deci numai stins incarca la priză.Am încercat si cu alte incarcatoare originale dar tot numi incarca. Am dat downgrade la 4.3.3 si acum incarca si la incarcatorul de camera. Sti cumva care ar fi problema cu iOS5.0.1 de numi incarca la priză?

  19. Salut.Am un iPhone 4 DEZACTIVAT si nu pot sa`mi fac un custom ipsw pentru a`mi pastra basebandul deoarece pc`ul meu (inclusiv iTunesul) nu`l recunoaste.
    Ce pot sa fac?

  20. @Alecstasy trebuie sa faci un custom ipsw cu sn0wbreeze v2.8b11 si apoi sa introduci terminalul in DFU mode si abia apoi sa dai restore. Dupa ce termini trebuie sa instalezi “corona” din cydia ca sa ai jailbreak untethered. Te pot ajuta pe mess sau prin teamviewer daca nu reusesti nicicum. Id mess: remusici

  21. Buna , am o intrebare. Am un iphone 4g de 16gb , de curand ii facusem un upgrade la soft de la 4.3.3 a 5.0.1. Era de pe o retea din Germania/Austria( nu stiu exact care tare si care retea) ,il foloseam in tara cu ajutorul Gevey-ului. Uitand faptul ca odata ce iti faci upgrade sau cumperi un telefon nou necesita activarea pe internet a telefonului cu itunes iti cere cartela originala a retelei in care era bocat.Am incercat sa ii fac downgrade aceiasi problema , am incercat sa modific firmware-u la el dar nu sa putut fiindca nu am avut SHSH-urile. Cum as putea face din nou telefonul sa mearga?Sa il activez din nou fara a mai fii nevoie de cartela originala a lui. Exista o varianta de decodare inainte de a activa telefonul ? Multumesc anticipat

  22. Sal all ! Vreau sa fac restore cu ifaith pe i4 ios5.1.1 si vreau sa stiu daca se face automat hacktivare s au trebuie cartela operatorului . multumesc !!!