Tutorial: Untethered Jailbreak si unlock iOS 5.0.1 cu redsn0w 0.9.10 beta 1- iPhone, iPad, iPod Touch(Windows, Mac)

 Acum cateva zeci de minute Pod2G, Chronic Dev Team si Dev Team au lansat noua solutie de untethered jailbreak pentru iDevice-urile noastre. Solutia este disponibila in doua feluri: prin intermediul unui pachet din Cydia denumit Corona care poate fi instalat pe un terminal care este deja jailbroken pe iOS 5.0.1; prin intermediul programului redsn0w care face jailbreak direct tuturor celor care fac abia acum update la iOS 5.0.1. Daca aveti nevoie de unlock cu ultrasn0w sau Gevey pe iOS 5.0.1 tutorialul de mai jos va ajuta sa faceti un custom ipsw pentru iOS 5.0.1 care va tine baseband-ul intact.

 redsn0w ar trebui sa functioneze chiar daca aveti semitethered jailbreak. DACA ati instalat vreo versiune a Siri s-ar putea sa nu puteti face untethered jailbreak folosind Corona. Daca va aflati in aceasta situatie trebuie sa faceti restore la iOS 5.0.1 inainte de a folosi Corona.

  redsn0w nu face hacktivare deci daca aveti nevoie de asa ceva trebuie mai intai sa urmati acest tutorial si apoi sa instalati Corona din Cydia pentru a face tethered jailbreak.

  redsn0w 0.9.10 beta 4 face untethered jailbreak compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

  ultrasn0w 1.2.5 face unlock pentru urmatoarele baseband-uri :

  • 01.59.00
  • 04.26.08
  • 05.11.07
  • 05.12.01
  • 05.13.04
  • 06.15.00

  Gevey 3G functioneaza cu orice baseband al iPhone 4 mai mic sau egal cu versiunea 04.10.01.

  Prima parte a tutorialului se adreseaza celor care abia au facut update la iOS 5.0.1 si NU au nevoie de unlock! A doua parte se adreseaza celor care au nevoie de unlock!

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.10 beta 5 de aici : WindowsMac OS X.

Pentru a urma aceasta prima parte a tutorialului trebuie sa aveti ultima versiune a iTunes instalata in calculator si iOS 5.0.1 instalat in terminalul vostru. Daca aveti nevoie de decodare nu urmati acesti pasi ci partea a doua a tutorialului.

redsn0w nu face hacktivare pentru terminalele noastre.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Acum deschideti redsn0w.

Pasul 3

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode. Daca aveti un iPhone 3GS cu baseband de iPad selectati si optiunea install iPad baseband sau nu veti putea face unlock.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

  Daca aveti nevoie de unlock urmati pasii de mai jos.

Pasul 1

Descarcati iOS 5.0.1 de aici. Trebuie sa aveti ultima versiune a iTunes instalata.

Descarcati redsn0w 0.9.10 beta 1 de aici : WindowsMac OS X.

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Acum deschideti redsn0w. Deschideti redsn0w si accesati meniul Extras.

Pasul 2

Din acest meniu selectati butonul Custom ipsw si apoi selectati locatia ipsw-ului descarcat la pasul 1. Dupa ce il selectati redsn0w va incepe sa faca un custom ipsw care va tine baseband-ul intact.

redsn0w nu face hacktivare prin custom ipsw.

Pasul 3

Dupa ce custom ipsw-ul a fost facut va trebui sa introduceti terminalul in Pwned DFU Mode. Mai intai introduceti terminalul in DFU Mode.

  • tineti apasat butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode..

Pasul 4

Acum apasati butonul Pwned DFU din acelasi meniu Extras al redsn0w. Terminalul va fi introdus in DFU mode.

Pasul 5

Deschideti iTunes si folosind shift + restore sau option + restore(mac) selectati, din locatia unde ati avut ipsw-ul pentru iOS 5.0.1, fisierul cu o denumire de genul acesteia : NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.

Lasati iTunes sa faca restore si cand termina veti avea un terminal untethered jailbroken pe iOS 5.0.1. Daca dupa instalarea iOS-ului nu va apare Cydia faceti prima parte a tutorialului.

Dupa terminarea procesului de restore deschideti Cydia, instalati toate dependintele, lasati terminalul sa se reseteze, redeschideti Cydia, cautati si instalati ultrasn0w, resetati din nou si cand terminalul se redeschide a doua oara veti avea si unlock.