Apple cere producatorilor figurinei Steve Jobs sa inceteze comercializarea ei

   Acum cateva zile v-am prezentat probabil cea mai reala figurina facuta dupa chipul si asemanarea lui Steve Jobs, o figurina care in ultimele zile a fost extrem de cautata de utilizatori. Figurina nu este deocamdata disponibila in magazine insa prducatorii ei au inregistrat numeroase precomenzi si din luna februarie vor incepe sa trimita produsele utilizatorilor. Totusi Apple pare decisa sa opreasca comercializarea produsului amenintandu-i producatorii cu procese daca nu opresc productia figurinei.

The 12-inch figurine, which comes complete with Jobs’s trademark blue jeans, sneakers and black turtleneck sweater, was created by Chinese company In Icons and was set for release in February. But ‘their efforts have reportedly met with’ a legal challenge with Apple allegedly threatening to sue the toy maker unless they cease trading.

   In trecut Apple a abordat situatii asemanatoare exact la fel si atunci producatorii altor figurine au fost de acord sa le socata de pe piata insa producatorul acesteia nu pare dispus sa faca acelasi lucru. Un reprezentant al companiei producatoare a figurinei a anuntat ca presiunile celor de la Apple nu ii vor intimida deoarece Apple nu poate breveta imaginea lui Steve Jobs deci nu poate castiga un proces in China. Avand in vedere ca totul se desfasoara in tara in care proprietatea intelectuala nu prezinta vreun interes pentru cineva, un proces intentat de Apple ar putea fi inutil.

Apple can do anything they like. I will not stop, we already started production…Steve Jobs is not an actor, he’s just a celebrity… There is no copyright protection for a normal person… Steve Jobs is not a product… so I don’t think Apple has the copyright of him.

   In California legea le-ar fi permis celor de la Apple sa interzica vanzarea unui asemenea produs insa in China nu prea vad cum si-ar putea impune compania punctul de vedere.