Video: HzO Waterblock face un smartphone \”rezistent\” la apa

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JgSZRycg5yQ[/youtube]

   Zilele trecute am vorbit despre o substanta numita Liquipel care face orice smartphone “rezistent” la apa. Ei bine cei de la Liquipel nu sunt singurii care produc asemenea tehnologii deoarece o companie numita HzO a prezentat la CES 2012 un nou produs numit Waterblock. Practic ambele fac acelasi lucru insa il fac diferit deoarece Waterblock protejeaza un smartphone din interior impotriva apei, a corodarii etc. Desi in cazul Liquipel substanta protectoare se aplica la o unitate a producatorului, in cazul Waterblock dispozitivele trebuie tratate chiar in timpul procesului de fabricatie.

HzO has created a proprietary gas — and a special process for applying it — that essentially wraps an invisible waterproof shell around anything, a shell just a few molecules thick. We take electronics, place them in a vacuum chamber, and apply a thin coating as a gas,” explained Clayson, whose background in industrial coatings makes him well suited to the new company. “It reaches to every nook and crevice in the assembly to create a universal and effective coating.

   Din pacate substanta produsa de cei de la HzO nu poate fi achizitionata de undeva insa producatorii promit ca ea va fi implementata in smartphone-urile ce vor fi disponibile in viitor pe piata.