Apple ataca Samsung Galaxy Nexus, spune ca terminalul a fost facut incalcand brevetul pentru slide to unlock

   Astazi o curte din Mannheim, Germania, a decis ca o actiune introdusa de Samsung impotriva companiei Apple este lipsita de sustinere legala si a respins-o fara a da motivarea pe loc. Tot astazi aceeasi instanta a tinut o sedinta in care a discutat despre o cerere a companiei Apple care sustine ca Samsung Galaxy Nexus incalca un brevet “de utilitate” pentru sistemul slide to unlock. Aceasta nu este prima oara cand Apple acuza un producator de terminale Android de incalcarea acestui brevet de inventie insa probabil nu va fi ultima desi pana in prezent compania nu a avut castig de cauza in apararea sa.

A few hours after pronouncing a ruling on one of Samsung’s numerous lawsuits against Apple, the Mannheim Regional Court held a hearing on one of Apple’s many infringement lawsuits against Samsung. Today’s hearing relate to a Gebrauchsmuster (“utility model”), which is an intellectual property right that could be vaguely described as a fast-track patent that comes with various limitations. Companies are free to file for patents and utility models on the same invention (or on closely related inventions), and that’s what Apple did with its ever-more-famous slide-to-unlock image invention.

  Acesta este doar unul dintre procesele pe care Apple le are in prezent cu cei de la Samsung si eu unul sper ca intr-un final cele doua companii sa gaseasca un punct comun si sa decida sa renunte la bataliile legale in care sunt prinse pentru ca nimeni nu are de castigat de pe urma lor.

18 COMENTARII

  1. Ce treaba are samsung cu asta?din cate stiu nexus asta este special facut pentru google,iar ei au andoid 4 ics,ei l-au pus nu samsung…

  2. penibil motivul, majoritatea proceselor apple impotriva concurentei se bazeaza pe brevete minore, gen slide to unlock, forma, design, pe cand cele impotriva lor sunt bazate pe brevete software mai importante, 3g, umts, wifi, transfer de date

  3. @gabi – nu se pune problema de “minore”. Un brevet e un brevet si atat. E o proprietate intelectuala si trebuie platita. Tie ti-ar conveni ca toata lumea sa foloseasca o inventie a ta si apoi sa-l vanda ca un produs premium in timp ce tu esti spectator? P.s. Sunt sigur ca Apple plaeste astfel de brevete la care te referi: 3g, wifi etc.

  4. Sunt sigur ca Apple nu plateste si considera ca toata tehnologia altora, pe care o foloseste, li se cuvine pt ca este FRAND.
    A avut Apple vreun patent ce tine de comunicatii,GPS, Wifi etc, cand a inceput sa faca telefoane ?
    Are vreunul acum ? Nu – doar patente ridicole de design.
    Adevarul este ca Apple da in judecata pt ca se simte amenintat de Samsung si vanzarile lor de telefoane . Pana acum Samsung este cel mai periculos competitor pt Apple – vezi toata gama Galaxy care s-a vandut foarte bine, nu pt ca telefoanele semanau cu cele ale Apple, sau folseau slide-to-unlock, ci pt ca au oferit o alternativa de calitate, la un pret ceva mai mic.
    Asta ca sa nu intram in detaliile pro si contra sistemelor de operare cu plusurile si minusurile lor.

  5. Poate ne spune cineva ce lucreaza pe service GSM care e rata RMA Apple vs Samsung, pentru ca la IT Samsung are un RMA de peste 5%, iar Apple de 0,7%.
    Average, te bagi? 😉

  6. @Doc
    Nu ma bag pt ca nu lucrez la service GSM.
    Dar daca ar fi sa ma gandesc numai la cate iPhoane au problema cu butonul Home si sunt iesite din garantie sau sunt la mana a doua si fara garantie, nu cred ca o statistica le-ar avantaja.

  7. @mikebld – corect! E optiunea ta, ca detinator de patemt. Tu alegi revendicarile. Poti sa alegi sa ceri bani sau sa scoti de pe piata. Eu fac ce vreau cu produsul meu: pot sa ti-l dau contra unei sume, sau Pot sa-ti interzic sa-l folosesti. Nu e logic? Te poate oblIga pe tine cineva sa-i dai masina ta? Nu! tu alegi: ori i-o o chiriezi, ori nu i-o dai deloc.
    @average- sunt de acord cu spusele tale; asta, atata timp cat vii cu niste dovezi. De unde stii tu ca Apple nu plateste? Stii tu sigur? Vino cu hartii, caci cu vorbe poate sa vina oricine.
    Eu sunt sigur ca patentele se platesc prin prisma unui simplu fapt: daca nu le-ar plati, s-ar fi iscat deja mari scandaluri nu doar cu Apple. Sunt sigur ca de la Motorola la Nokia sau SEricsson, toti platesc patentul GSM. Si altele…

  8. Pai mai tuzgurene la fel pot sa iti zic si eu tie,de unde stii tu ca apple plateste,vino cu hartii caci cu vorbe goale poate sa vina oricine,aaaa stim vorbele tale au mai multa credibilitate,ca sunt pro,sau cum?

  9. @ Tzugureanu

    Pai dovada sunt procesele intentate de toti impotriva Apple – toate au la baza claim-uri privind utilizarea de tehnologie nelicentiata. Vezi Motorola, HTC, Samsung etc
    De acolo rezulta ca Apple nu prea plateste si se agata de FRAND – si daca plateste,plateste putin in comparatie cu tehnologia pe care o foloseste si care nu e inventata de ei – adica tot ce e folosit in smart-phone.
    Si apoi sa vii sa pretinzi ca forma dreptunghiualara e proprietate intelectuala – inseamna sa ai probleme cu intelectul.
    Chiar si slide-to-unlock care a fost inventat de altii, dar licentiat de Apple oarecum abuziv.

  10. Pai ce mai este de inventat in 3g si umts acum ? Principiile de baza in radio au fost inventate de cei au fost de la inceput in domeniu , reglementarile sunt facute de organisme internationale in domeniu . Apple si-a adus foarte putin aportul la dezvoltarea si implementarea unor tehnologii in 3g / umts , ca si samsung desigur. Pt. Astea , motorola si nokia au fost pionierii in domeniu . Insa apple a facut ceva spectaculos , a creat un ios care este cu mult deasupra tuturor , de asta apple nu i-a mai ramas decat sa breveteze nimicuri , precum utilizarea utilizarea unui telefon in timp ce vorbrsti la el , slide to unlock si alte forme de icon-uri specifice . Sunt doi jucatori mari pe piata care ar putea bloca oricand apple . Primul este nokia , dar care nu poate face nimic in acest sens , apple deja a platit bani grei pe multe brevete de baza in 3g si umts , daca nokia ar spune ceva , atunci apple nu va mai cumpara nimic de la ei pe viitor . Deci aici e vb de bani. Al doilea mare dezvoltator de brevete si tehnologii in domeniu este motorola , care din pacate e pe moarte , divizia de telefoane de la motorola nu a reusit nimic spectaculos . Asa ca cel mai mult pt moment au de castigat avocatii , fraieri sa fie care sa se certe pentru nimicuri …

  11. Cred ca glumesti :)))), apple a incalcat aproximativ 19 patenturi ale motorola anul trecut… Si motorola a fost cumparat de google, noul razr e dovada ca motorola e cat se poate de vie zic eu… Si cei de la motorola nu sunt asa disperati ca apple… Cand “mar” a dat in judecata samsung pt tab, a uitat ca a incalcat proprietate intel. A motorola, rezultand un atac direct impotriva celor cu gura mare cat un …. “mar”. Apple vrea timp si doar asta poate obtine…dar in cantitati mici…

  12. Cine ace piese pt apple :))))? Samsung ….
    Apple are doar softul si atat. PUNCT!
    Apple a vrut super amoled samsung nu a vrut sa dea decat pt nokia din cate stiu… Asa ca a bagat cv bani (nu destul de mult )intr.un lcd si a scos un retima adik lcd cu multi ppi… Tipic non inovatorilor…