Tutorial: Untetherd jailbreak iPhone 4S si iPad 2 pe iOS 5.0/5.0.1 folosind Absinthe(Mac OS X)

  In aceasta seara Chronic Dev Team a lansat Absinthe, un program pentru Mac OS X cu ajutorul caruia putem face untethered jailbreak unui iPhone 4S sau unei tablete iPad 2. Programul este extrem de simplu de folosit, practic tot ce trebuie noi sa facem este sa apasam un buton si aplicatia implementeaza singura solutia de jailbreak fara alte complicatii. Acest program functioneaza numai pe iPhone 4S cu iOS 5.0/5.0.1(indiferent de build) si cu tableta iPad 2 cu iOS 5.0.1 instalat. Daca aveti iPhone 4S si aveti nevoie de unlock atunci nu faceti update la iOS 5.0.1, faceti doar jailbreak cu Absinthe.

  Versiunea pentru Windows va fi lansata in viitorul apropiat.

  O versiune pentru Windows a Absinthe gasiti aici.

  Tutorialul functioneaza doar daca iDevice-ul vostru este conectat la internet.

Pasul 1

Descarcati Absinthe de aici.

Pasul 2

Conectati iDevice-ul la Mac si deschideti Absinthe apoi apasati butonul Jailbreak. Procesul in sine ar trebui sa dureze maxim 5 minute in functie de Mac-ul vostru.

Pasul 3

Programul va trece prin pasii de mai jos in timp ce terminalul vostru va trece prin cateva “stari”, timp in care este pregatit pentru jailbreak.

Pasul 4

Cand vedeti mesajul de mai jos pe ecran trebuie sa deblocati terminalul folosind Slide to unlock si sa deschideti aplicatia Absinthe din Homescreen. Dupa ce o deschideti inchideti-o si asteptati pentru ca jailbreak-ul va fi implementat si terminalul se va reseta. Daca la accesarea iconitei Absinthe va apare eroarea Error Establishing Database Connection atunci mergeti in Settings>General>Network si activati setarea VPN. Dupa activarea ei veti primi o eroare si terminalul ar trebui sa se reseteze continuand procesul de jailbreak. Eroarea apare din cauza load-ului la care este supus blogul Chronic Dev Team. Daca site-ul Chronic Dev nu vi se incarca in acea aplicatie nu puteti face jailbreak!

If the Absinthe webclip shows “Error establishing a database connection”, please go to Settings, turn on VPN and wait instead.

The VPN connection will give an error. This is normal. A reboot should happen a few moments after the error.

Dupa ce terminalul se reseteaza aveti Cydia instalata si totul functiona iar asta e tot.

Daca aveti probleme cu afisarea pozelor, puteti rezolva problema cu acest articol.