Apple redevine cea mai valoroasa companie din lume in urma unui trimestru fiscal extrem de profitabil

  In urma anuntarii rezultatelor financiare pentru Q1 2012 actiunile companiei Apple au inregistrat o crestere spectaculoasa ajungand la valoarea de 454$ in sesiunea de trading dupa inchiderea bursei. Vorbim despre o crestere de aproape 10% fata de valoarea inregistrata la inchiderea bursei in ziua dinaintea anuntarii rezultatelor financiare si cresterea a propulsat Apple pe locul 1 in topul celor mai valoroase companii din lume cu o valoare a capitalizarii bursiere de 415.81 miliarde de dolari. Pe locul 2, la mica distanta, se afla compania Exxon Mobil a carei valoare a capitalizarii bursiere este de 414.6 miliarde de dolari.

  In sesiunea de trading de astazi actiunile companiei Apple au scazut de la 454.26$(valoarea inregistrata la deschiderea bursei) la 447.39$ insa vorbim totusi despre o crestere impresionanta. Avand in vedere ca tableta iPad 3 urmeaza sa fie anuntata in luna martie, este foarte posibil ca actiunile companiei Apple sa depaseasca valoarea de 460$ insa totul depinde de produsul care urmeaza sa fie prezentat. Desi multi spuneau ca Apple nu se va descurca fara Steve Jobs si ca iPhone 4S va fi un esec, iata ca tot ceea ce a prezentat Apple aseara ne demonstreaza ca lucrurile sunt complet diferite.

  Facand o comparatie cu PIB-ul unor tari, Apple valoreaza mai mult decat Grecia sau Austria si de aproape 3 ori mai mult decat Romania.