O saptamana de untethered jailbreak cu Absinthe

   Acum o saptamana de zile Chronic Dev Team a lansat Absinthe pentru iPhone 4S si iPad 2, cea mai simpla solutie de jailbreak(utilizabila de pe un calculator) care a fost publicata in ultimii doi ani pentru posesorii de iDevice-uri. Trei versiuni ale programului de jailbreak au fost lansate pana in prezent, fiecare dintre ele rezolvand unele mici probleme ale procesului de jailbreak insa toate au functionat fara probleme. La o saptamana dupa efectuarea unui jailbreak cu Absinthe pot spune ca totul functioneaza fara cusur si sunt uimit sa vad asta deoarece de obicei solutiile de jailbreak cauzau diverse probleme insa la Absinthe nu am intalnit acest lucru.

   La instalare nu am intampinat probleme desi unii au ramas fara poze sau carti iar in ceea ce priveste functionalitatea iOS-ului totul ruleaza perfect. Ma bucur sa vad ca dupa atatea luni de asteptare a fost lansata o solutie de jailbreak fara probleme cu consumul exagerat de resurse/baterie, o solutie de jailbreak care nu afecteaza aplicatiile si care cred ca ne-a multumit pe toti. In semn de multumire pentru munca depusa la dezvoltarea solutiei de jailbreak am cumparat tweak-ul IntelliScreenX produs de PlanetBeing si alti membri care au lucrat la dezvoltarea Absinthe si nu regret deloc.

   Cum a functionat Absinthe pentru voi in aceasta saptamana?

46 COMENTARII

  1. A functionat perfect atat varianta 0.2 cat si 0.3 cu o singura problema in cazul meu: iconitele transformate in alb care se rezolva dupa un restart sau o noua instalare din Cydia.

  2. pt ipad2

    nu am avut decat problema cu iconitele albe care mai apar din cand in cand dar fac un respring si totul e ok..in schimb am impresia ca se duce mai repede bateria acum..cand aveam 4.3.3 parca tinea mai mult..nu am foarte multe tweak-uri instalate nu prea ma joc pe el il folosesc mai mult pentru niste conexiuni remote desktop si niste sesiuni ssh pe niste echipamente..sunt curios daca mai e cineva pe aici care are aceeasi impresie ca si mine 🙂

  3. Totul a fost ok la inceput,pana aseara cand tel a luat-o razna,am pierdut poze,nu se incarcau paginile de net….nu mai raspundea la comenzi…I-am facut restore,jailbreak si acum constat ca nu mai am Siri doar voice control (am iPhone 4S)…daca o tine tot asa o sa renunt la jailbreak

  4. @mihaic, si eu am aceeasi problema. Bateria se duce mult mai repede. In loc de 10-11h de folosinta, acum s-a redus la 7-8 maxim.

    Eu mai am 2 probleme, pe langa cele enumerate de tine.

    1. cand dau “pagina”, iconitele de notificari din colturile aplicatiilor se departeaza de aplicatii si raman acolo, la 0.5 sau chiar 1 cm de aplicatie.

    2. folderele se deschid complet aiurea, mai jos decat ar trebui si nu mai intra comple tin ecran.

    Toate se rezolva cu respring, dar este stresant sa fiu nevoie sa dau respring odata la 10-20 de minute de utilizare.

  5. Merge sarma si pe iphone 4S si pe iPad 2. Felicitari si tie Zaone ca ai tinut steagul sus cu explicatii cu tot in timp real as zice. Eu fiind nou in gasca marului eram cam impotriva jailbreak gandindu-ma doar la furaciuni. De cand am pus jailbreak + SBSettings, 5coloane si 5iconsdock respir alt are, de la max o zi baterie cu 3:50h usage la 2zile cu 7:45h datorita 3G deseable, telefonul fiind folosit la greu pe vorbit si email pus + IMYahoo si browsing3G/WiFi din cand in cand. @Zaone cum cumpar si eu Cyntact din Cydia? Am incercat cu PalPay da nu m-a lasat sa platesc. Merci.

  6. @Catalin: n.au implementat hacktivation fiindca n.ai avea cu ce.l decoda.. asta e motivul principal. probabil, daca se lanseaza vreun redsn0w, va veni cu hacktivation:)

  7. Merge f bine si drept urmare am cumparat intelliscreenx, un tweak f util si bine realizat. O intrebare am Zaone: poti seta intelliu ca si in unlock screen notificationu sa apara ca in lockscreen adica transparent?

  8. Merge aproape perfect.Uneori imi mai iese din cate o aplicatie si doar o data mi s-facut o iconita alba. Autonomia nu a fost afectata deloc. Pare cea mai buna solutie de jailbreak, dar trebuie sa mai asteptam pentru a putea da un verdict final.
    P.S. La voi merge pornit si oprit 3G-ul din Power Control Pro? La mine nu face nimic.

  9. uhmmm…oare cine imi sare in ajutor ?! 4S cu jailbreak…si azi mio facut o figura, so aprins blitzu singur, statea aprins…si am zis ca dau un restart la telefon.si i-am dat…si dat o fost, nu mai porneste…sta pruna pe ecran si 10 minute daca o las…din itunes nu merge nici cu recovery nici cu dfu mode… si inspre nefericirea mea nici SHSH nu am avut salvat, nu ma gandeam sa intampin asemenea probleme… stiti careva ceva ? cum sa-i fac restore ? 5.0.1 am pe el…calculatoru il vede, itunes il vede…bla bla bla

  10. Il inchizi, tii apasat butonul Home in timp ce bagi cablul USB in portul de 30 de pini si intra in Recovery Mode. Dupa asta faci restore din iTunes la iOS 5.0.1, nu ai nevoie de SHSH acum.

  11. la fiecare modalitate imi da eroare :)) am incercat si asa cum mi-ai zis tu si imi da eroarea 11… 🙂
    sa inceapa distractiaaaaaaaaaaaaaa 😛

  12. care incerci daca iti merge conexiunea la server… acuma imi spune ca:
    The iPhone “iPhone” cannot be restored at this time because the iPhone software update server could not be contacted or temporarily is unavailable. :))

  13. ii buna asta :)) e conectat la internet…am oprit si firewall … 😀 hai ca nu va mai deranjez… 😛 scuze zaone…incerc sa ma descurc 😉 va dau duma dupa ce termin in caz ca intampinati si voi problema asta… !!! 😉

  14. Pffff…Am facut jailbreak saptamana trecuta si am avut destule probleme…Dupa ce instalam ceva din Cydia imi apareau aplicatiile pentru developeri, alte icon-uri erau albe, semnal foarte prost la wireless, bateria care suge rau tare plus chestia care mi-se pare iritanta (fiecare cu ce-l doare) imi apare la weather.app Paris si Bordeaux pe care chiar daca le sterg la respring apar iar.
    Azi am facut iar jailbreak si din cand in cand la respring imi apare cate un icon alb dar aia nu e grav, faza mai tare e ca weather.app are aceasi buba iritanta 🙂 In rest totul bine si frumos pana acum.

  15. @AurashCi: am avut si eu aceasta problema asta pe Windows cand incercam jailbreak pe iPad 2 si s- rezolvat astfel:
    1. backup
    2. resetare continut si configuratii
    3. jailbreak
    4. restore

  16. Merge exceptional , sunt foarte multumit . Sa traiasca si sa o tina tot asa. Am folosit versiunea CLI pentru jailbreak fara absolut nici o erroare, cea executabila pentru windows nam incercat-o, banuiesc ca nu e nici o diferenta.

  17. nu vrea nicicum… 🙁 il dau de pereti… si cu dfu mode si cu recovery mode si cu firewall oprit si cu antivirus oprit…cred ca pe toate le-am incercat… imi tot da diferite erori … cand 11, cand 21, cand 1601, cand 1602…daca sti careva solutia da-mi add pe mess id = droopydee18

  18. hai ca e buna asta :))am rezolvat problema, scrie sus zaone, poate le va fi de ajutor si la altii… pana la urma cu tiny umbrella… debifand acolo Set hosts to Cydia on Exit si Request SHSH from Cydia 🙂

  19. Am facut si eu azi pe iPad 2wifi si merge perfect, Cydia se incarca ultra rapid. Multumesc.
    @dropedee, sterge din host ultima linie ( tot ce tine de apple)/ restart pc/ erase all setings/ jailbreack and enjoy!
    L.E. Cea mai simpla metoda de jailbreack de pana acum, poate ca Spirit de la 3.1.3 era simplu, dar nu ca asta.

  20. vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai… sper ca nu e aceasi treaba cu basebandu asta…ca si la 3g si 3gs cu baseband de ipad… 😐 1.0.14 permite unlock asa am gasit … pierd si gps cumva ?! :-s

  21. In timpul jb-ului imi da o eroare pe la 10% si imi spune daca vreau ca windows sa caute solutii… poate ma ajuta cineva 🙁

  22. @zaone: Scuze pt offtopic. Ti-am scris si pe Twitter, am instalat iOS5 Batteryfix dar nu am gasit tweak-ul “bash” . Care “bash”, din care repo , ca sunt mai multe si niciunul nu e bash simplu. Sunt niste Bash-uri cu extensie la nume si nu stiu pe care sa-l instalez. Am gasit: bash utils, bash server, bash dpkg etc? Care din astea e ala bun? Please Help!!!

  23. Am un iPad 2 3G . Mi-a instalat cineva jailbreak. Downloadez apps si îmi cere send ipa. Mi se deschide o fereastra select device si nu se întâmpla nimic. Ce tre sa fac.

  24. La mine sometimes cand dau search nu se intampla nimic. Si o singura data a intrat intr-o bucla de respring din care am reusit sa-l scot numai incercand DFU Mode, ca oricum nu aveam altceva ce sa-i fac si cand subit si-a revenit. In rest, totul brici.

  25. Ipad 2 GSM, facut jailbreak in ziua cand a aparut Absinthe ptr. Windows. Totul a mers perfect, fara eroare. A durat chiar mai putin decat estimau cei de la DevTeam (aprox 10 min. Totul). De 1 sapt. Il butonez continuu – instalare aplicatii, stergere aplicatii, moding, respring – totul merge perfect, fara erori. Bateria tine ca inainte de jailbreak. Cred ca e cea mai buna solutie de jailbreak care a fost scoasa pana acum.