Steve Jobs i-a convins pe cei de la Google sa nu mai \”fure\” angajati ai Apple

   Acum cateva saptamani am scris un articol in care va spuneam ca Apple, Google, Adobe si alte mari companii din SUA vor fi actionate in judecata de catre departamentul de justitie american pentru incheierea unor acorduri care constituie practici neconcurentiale. In cadrul procesului intentat de departamentul de justitie au aparut dovezi care indica faptul ca in anul 2010 Steve Jobs i-ar fi trimis un email lui Eric Schmidt prin care ii cerea sa opreasca un proces de angajare a unui membri al echipei de ingineri ai companiei Apple. Eric Schmidt a dat curs actiunii si seful echipei de angajari de la Google a concediat persoana care a inceput procesul de angajare a inginerului Apple.

“I would be very pleased if your recruiting department would stop doing this,” Jobs wrote. Schmidt forwarded Job’s email onto other, undisclosed recipients.

“Can you get this stopped and let me know why this is happening?” Schmidt wrote. Google’s staffing director responded that the employee who contacted the Apple engineer “will be terminated within the hour.”

He added: “Please extend my apologies as appropriate to Steve Jobs.”

   Email-ul trimis de Jobs catre Schmidt dovedeste faptul ca CEO-ul Apple avea influenta in cadrul Google insa coroborand mesajele acestea cu alte dovezi departamentul de justitie incearca sa dovedeasca faotul ca Apple, Google si alte 5 companii au facut intelegeri prin care se obliga sa nu isi “fure” angajatii. Nu se stie deocamdata cat succes va avea departamentul de justirie din SUA insa in cazul unei victorii, angajatii companiilor ar putea primi compensatii deoarece in perioada in care aceste acorduri au fost active nu s-ar fi marit salariile anumitor departamente ale companiilor.

12 COMENTARII

  1. Apple = sclavie. Muncesti mult ca fraieru, primesti suturi in*ur, si altii iti zambesc in ceafa. O sa se intoarca roata o sa vedeti voi.

  2. Merita toata aprecierea noastra da..dar ca sef , trata rau angajatii sai , deci …un pic cam Ignorant fata de valorile umane , ca in fond…nu a facut totul singur

  3. 4motion
    probabil ca daca nu exista Steve Jobs, tu nu mai aveai unde sa-l hulesti, caci acest site/blog nu ar mai “obiectul muncii” iar tu in loc de Samsung Google Nexus Prime Galaxy Skyrocket i727 v2.3 LTE G Klasse Mini Wave Syncron Rafael ai fi avut Samsung N999.015 cu camera de 400 de megapixeli si quadruple led flash, ecran de 2″ si butoane fizice, cat mai multe si mai colorate. Era un telefon pinata!

  4. icecc asa e,daca nu exista o asa mizerie de om ca steve jobs cu siguranta nu as fi avut pe cine sa mai hulesc,ai si tu dreptate aici.
    Cat despre hulit nu il hulesc eu,ci justitia si dovezile ies la suprafata,cum acest mare ”vizionar” era adeptul sclaviei si al umilintei,sa te juri intr-un tribunal ca fata ta nu este a ta,dupa care esti prins cu musca pe caciula si ce te gandesti,ia ma sa ii dedic un mac(lisa III),dumnezeu a facut un bine acestei lumi..

  5. 4motion
    Scopul tau in viata este sa hulesti, am observat. Daca nu exista Steve Jobs, gaseai pe altcineva. Daca nu era Apple, aveai in vizor alta firma. Asta esti tu, iti place sa flegmezi. Desi putin de neinteles pentru mine, pentru ca nu inteleg de ce mai intri si mai citesti ce se scrie pe aici daca tot iti pute tot? E dreptul tau, inteleg asta, dar un drept nu este o obligatie, deci poti sa ti-l exerciti sau nu! De ce insisti sa-ti exerciti dreptul de a intra pe blogul asta si sa citesti articolele daca tot nu-ti convine ce e pe aici? Si mai si comentezi pe la (aproape) toate articolele Singura explicatie este ipocrizia (maxima)!

  6. Deci 4motion nu-s eu singurul nebun de pe aici. Stii tu cum e aia cu “romanii inteleg prost democratia”. Nu stiu de ce am impresia ca esti unul pe care l-am moderat deja dar si-a gasit din nou ocupatie.

  7. Pentru ca este dreptul meu,nimeni nu te obliga nici pe tine sa citesti sau sa raspunzi la ceea ce scriu eu,dar ipocrizia si adularea nu te lasa sa vezi acel lucru.
    Zaone ai dreptate aici cu intelesul democratiei,dar se pare ca uni nu inteleg ce e aia,si le place sa preaslaveasca in continuare niste oameni de 2 lei,punct.
    Nu inteleg de ce doare acest lucru,tu ai scris acest articol,steve asta a fost prins de nenumarate ori,s-a dovedit ce fel de caracter avea,eu ce vina am?ca sunt de acord cu aceste lucruri,sau ce trebuie sa fac,sa ma mint singur cum fac alti de pe acest forum?

  8. Nu prea inteleg ce rost are sa te iei de un om care timp de 6 ani de zile s-a luptat cu cancerul. A pacatuit la viata lui, nu a fost perfect dar si-a spalat pacatele in aia 6 ani, leave him rest in peace. Are cine sa il judece, nu are nevoie de judecata ta cum nici altii in situatii asemanatoare nu au. Am intele, nu iti place jobs, nu iti place Apple dar deja devine obisitor articol dupa articol.

  9. @4motion,,,a inteles lumea ca nu il suporti pe sj.o facut si el rahaturi in viata lui ca si fiecare,,nu suntem noi in masura sa ii judecam pacatele, dar e mort..lasa-l acolo unde e..mai scrie lumea si de bine si de rau
    nici eu nu il suport pe sj pt cite o fi facut angajatilor sau tacit stia de chinezii care lucra pt ei,,dar scriu de pe ipad (paradox)

  10. Zaome , nici dupa 60 de ani de cancer , pacatele nu i-ar fi fost spalate . Nimeni nu contesta , a fost un geniu si un vizionar , da tot urat s-a purtat cu angajatii . A avut timp sa mediteze la asta , cat a stat cu ochii in tavan , bolnav fiind . Nu l-au mai ajutat tot banii din lume , fiecare are niste polite de platit in viata . Laudabil e ca macar ca seful Microsoft a facut o multime de donatii saracilor din Africa , lucru pe care S.J. nu l-a facut niciodata . Vorbeam strict despre omenie , nu despre pomana . Cei ce au trecut prin viata stiu despre ce vb.

  11. Liviu,
    Frate, el era un om modest, care avea nebuniile lui (de inteles pentru un geniu), al carui scop in existenta asta nu a fost rasplata financiara si bunastarea luxoasa.
    Daca, prin absurd, ti-ai schimba mentalitatea si ai scoate planul financiar de pe primul loc, ai vedea ce frumoasa e viata! Nu mai donezi nimic, doar contribui. 🙂