Apple redevine cel mai mare producatori de smartphone-uri conform IHS ISuppli

  Saptamana trecuta mai multe companii si-au anuntat rezultatele financiare pentru Q4 2011 si Apple pare sa isi fi reluat pozitia de lider in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri din lume. Apple a spus ca a vandut 37 de milioane de terminale iPhone insa Samsung nu a facut-o dar s-a estimat ca a livrat cu 1 milion de terminale mai putin si a fost clasata pe pozitia a doua. Acesta este al doilea studiu al unei companii de analiza a pietei care sustine ca Apple este cel mai mare producator de smartphone-uri in Q4 2011 insa cifre 100% sigure nu are nimeni pentru ca Samsung refuza sa le furnizeze.

Apple in the fourth quarter of 2011 shipped 37 million smartphones worldwide, up 117% from 17 million in the second quarter. This represented the strongest sequential quarterly growth among the top-5 smartphone brands. Apple’s strong performance allowed it to slightly exceed Samsung’s total of 36 million. Apple in the fourth quarter took the top spot in the market, displacing Samsung, which dropped to second place. Previously in the third quarter, Samsung had usurped Apple to take over the number one rank, which Apple had attained for the first time in the second quarter.

  Nici in Q3 2011 Samsung nu a precizat cate smartphone-uri a vandut insa s-a estimat ca 28 de milioane de terminale au fost livrate de catre compania coreeana iar asta a plasat-o atunci pe locul intai in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri. Trebuie facuta diferenta intre vanzari si livrari deoarece Apple a vandut efectiv 37 de milioane de terminale iPhone in timp ce Samsung ar fi livrat 36 de milioane de smartphone-uri prin propria retea de distributie. Adevarul privind vanzarile efective nu il vom sti prea curand insa acum Apple pare sa fie din nou in top.