iMessage te poate ajuta sa spionezi pe cineva

Ā  Ā V-am spus anul trecut ca Apple are o foarte foarte mare problema cu sistemul iMessage care din pacate nu stie sa diferentieze 100% corect utilizatorii dupa numarul de telefon sau Apple ID. V-am spus atunci ca daca telefonul vostru este furat el va primi in continuare mesajele trimise prin iMessage catre voi chiar daca blocati numarul sau logati Apple ID-ul in alt iDevice. Cei de la Gizmodo au experimentat intreaga problema cand o persoana apropiata unuia dintre editori a dus iPhone-ul fiului sau la reparat la un magazin Apple si a primit un schimb un alt iPhone alt unui alt barbat care aparent lucra acolo. iPhone-ul respectiv era refurbished si din pacate afisa in continuare absolut toate mesajele trimise prin iMessage de respectiva persoana.

The story is simple: a friend’s son had some trouble with his iPhone 4. Being an awesome mom, our friend took it into the Apple Store when her kid was at school. School. Not college or grad school, but I’m-under-18 school. When she got it back, her kid’s phone was in perfect working orderā€”but it had also become a portal into another man’s private life. No matter how many times we’ve reset the phone and entered our friend’s information, every incoming and outgoing iMessage meant for Wiz shows up on her child’s phone. His phone had become her son’s phoneā€”and there was an iMessage bevy of stuff you wouldn’t want your child to see.

Ā  Ā In felul acesta cei de la Gizmodo au aflat aproape tot ce era de aflat in legatura cu acea persoana desi au incercat tot felul de trucuri pentru a scapa de mesajele care nu conteneau sa mai vina. Din pacate Apple logheaza iDevice-urile cu UDID-ul in serverele sale si singura solutie pentru a bloca trimiterea de mesaje catre un iDevice furat/pierdut/dus la reparat ar reprezenta o stergere a dispozitivului de pe site-ul Apple. Daca vindeti un iDevice care a avut iMessage activat ar fi bine sa verificati intai daca nu cumva acel dispozitiv inca primeste mesaje desi nu ar trebui sa faca acest lucru.

28 COMENTARII

  1. Eu am problema asta.Am vandut mai multe ipad si iphone.La toate am facut restore si am patit sa vbesc cu tatal meu si altcineva sa scrie in locul meu imessage.Acel individ vede acum mesajele mele.
    Cum pot face sa nu mai vada mesajele?
    Din articol nu inteleg prea bine ce ar trebuii facut.

  2. Pai cum verific daca inca primeste mesaje?Am vandut mai multe bucati si nu cunosc proprietarii.Cel putin unul din ei vede mesajele mele.Am patit sa intre in discutie.E foarte grava problema asta si enervanta

  3. Eu din cate am observat problema aceasta apare doar daca in idevice nu este introdusa o alta cartela sim pe care sa fie activat imessage..nu Zaone?

  4. BogdanMW frate cred k ai iPhone degeaba sau ipad ! iMessage e conceput de apple si trimite mesaj text catre alt idevice iPhone ipad sau ipod pe baza de internet foarte rapid, poti trimite poze video …dar trebuie conexiune internet ! iar mesaj text e prin telefonia mobila ! Daca ai observat iMessage e albastru iar mesaj text verde ! Bafta !

  5. La naiba, Apple a gasit o metoda in sfarsit ca sa ma faca sa nu mai ravnesc si la un Android phone. Va trebui sa mor cu iphone-ul

  6. Bogdan iMessage e una si merge prin 3G( cun net gen whatsApp Blackberry messenger etc) iar sms ul e altceva( merge prin gsm) Si e foarte naspa daca e asa…Si din imagini se demonstreaza ca nu are sim.

  7. E enervant doar ca daca nu poate sa-l trimita, adica persoana la care am trimis nu are internet in momentul in care trimiti mesajul, se itrimite prin SMS, iar daca dezactivezi asta e iarasi enervant.

  8. nu am observat ca sunt culori diferite :)) dar va multumesc ptr lamuriri. cine are bani de iphone ar trebui sa aiba si de sms uri asa ca mare diferenta nu vad. pacat ca cei mai multi si-l cumpara de fite si apoi zic ca mura neagra e mai tare. la mine iphone-ul e suprem si nokia alea ieftine care uit sa le incarc. prefer iphone-ul fara cydia si nu inteleg de ce risca unii garantia sa bage cydia, si in cydia sunt aplicatii cu bani… eu unul il prefer asa cum e si daca am nevoie de aplicatii … le platesc in app store

  9. datorita articolului tau Zaone am aflat ca am aceeasi problema.
    am resetat telefonul dar l-am activat tot cu cartela veche si inca primeste mesaje.
    ma gandeam ca daca dupa resetare ii dau configurare ca nou si il activez cu alta cartela ar trebui sa nu mai primeasca mesaje clonate corect?
    chiar e o problema delicata, trebuie sa vand telefonul si nu pot imparti mesajele mele cu restul lumii šŸ™

  10. Este in link pe site-ul Apple de unde te-ai putea “dezabona” din baza lor de date, o sa il caut mai tarziu sau il poti cauta in vechile articole despre iMessage.

  11. Prostie. Imessage se seteaza in telefon la setari. Nu mai vrei sa primesti sau sa primeasca un telefon anume mesaje “i”. Stergi setarile si contul de la imessage pe tel. Incerat si functioneaza. Tot ziceti ca apple nu stie identifica si blablabla, tu daca vrei sa-ti suni un prieten, stii sa identifici daca telul e la el sau la masa, inainte sa faci apelul?

  12. Aceasta functionalitate o vad identica cu autorizarea terminalelor in iTunes. Daca formatezi HDD-ul inainte sa deautorizezi device-ul din iTunes, acesta ramane autorizat acolo si scade nr de autorizari. Trebuie sa faci tu deautorizarea automat inainte de dezinstalarea iTunes sau formatul HDD-ului. Doar ca in cazul asta deautorizarea poti s-o faci si ulterior.

    La fel, ar trebui sa existe o modalitate de a sterge/reseta cumva setarile ptr iMessage si daca ai uitat sa le faci inainte de a reseta/vinde telefonul. Stie cineva daca este posibil?

  13. zaone spuneai ca este link pe site-ul Apple de unde te-ai putea ā€œdezabonaā€ din baza lor de date…am cautat in posturile mai vechi legate de iMessage si nu am gasit nimic.
    mi-ai putea spune care este acel link?

    multumesc!

  14. Inseamna ca daca mai vand un idevice nu e indeajuns un restore.
    Ce ar mai f nevoie sa fac ca sa nu mai patesc chestia asta?

  15. cred ca am rezolvat:
    dupa restore am activat telefonul cu ALTA CARTELA si momentan vad ca nu mai cloneaza mesajele.
    sper ca asta sa fie rezolvarea, sa nu mai apara probleme.
    numai bine šŸ™‚