Apple doneaza din ce in ce mai multi bani pentru cauze caritabile sub conducerea lui Tim Cook

  Saptamana trecuta in cadrul campusului Apple din Cupertino a avut loc o conferinta la care Tim Cook si-a laudat angajatii pentru performantele financiare obtinute in Q4 2011 insa conferinta nu s-a rezumat doar la atat. Tim Cook a anuntat lansarea unui nou program de reduceri pentru angajati si a vorbit despre misiunea filantropica a Apple. Se pare ca pana in momentul de fata Apple a donat nu mai putin de 50 de milioane de dolari catre spitale din Stanford, mai exact 25 milioane de dolari au fost donati pentru construirea unei noi sectiuni a unui spital si inca 25 de milioane pentru construirea unui spital pentru copii. Pe langa cele 50 de milioane donate in Stanford Apple a donat inca 50 de milioane de dolari catre project RED, o fundatie care are drept scop lupta impotriva SIDA.

According to our sources, Cook said that Apple has donated a total of $50 million to Standford’s hospitals, split into $25 million for a new main building and $25 million for a new children’s hospital. Cook also spent quite a bit of time talking about Apple’s status as the leading contributor to Project RED, and expressed pride that Apple’s given over $50 million to the effort since it started.

  Ceea ce face Tim Cook acum este in contradictie cu gandirea lui Steve Jobs care sustinea ca donarea banilor este o pierdere de vreme. Apple a anuntat si ca va dubla fecare donatie facuta de angajatii sai in limita a 10.000$ anual deci in viitor din cele 97 de miliarde de dolari o parte vor merge catre diverse organizatii non-guvernamentale.

12 COMENTARII

  1. Cred ca i-a prins rusinea de cat de zgarcit a fost Jobs.
    Acuma daca Jobs s-a dus si au o gramada de bani la pusculita, au zis sa-si mai spele si ei imaginea aia de avari.
    Nici pe departe convingator sau comparabil cu Gates a carui ultima donatie este de 750 milioane.

  2. care sunt merele si care sunt perele ?

    @ Tony
    Eu cred ca Jobs nu avea dreptate. Intr-o societate care se conduce doar dupa regula profitului prin orice mijloace, caritatea e singurui lucru care-i mai poate ajuta pe cei napastuiti.
    Nu exista o egalitate de sanse in societatea in care traim si cu atat mai putin moralitate.
    Deci donatiile bine administrate si folosite, chiar ajuta.

  3. average, comparatia intre Apple si Microsoft este la fel ca cea intre Dacia si Toyota. Aici ma refer la “buget”, logic. La fel nu poti compara averea lui Gates cu cea a lui Jobs.

  4. Timisorean aici apare o mica exceptie de la regula: ca cel care are mult in cazul asta dâ foarte mult iar cel care are mai putin nu DA DELOC!!! Cand alt proverb zice ca : tot ala mai sarac e mai darnic…

  5. Mie mi se pare o prostie asta cu donatiile…de ex 50 milioane $ ar fi frumos sa-i dea olimpicilor la informatica…etc…intr-un fel sa stimuleze inteligenta si dezvoltarea, nu intinsul mainii!!! De spitale sa aive grija Ministerul Sanatatii sau companiile private care ne usuca de bani … nu Steve Jobs!

  6. LOL, articolul spune lucrurile exact pe dos decât s-a întâmplat în realitate: acele programe de donații au fost pornite chiar de Steve Jobs!!! Doar că el considera donațiile ca fiind chestiuni personale, cu care nu trebuie să se laude …

    Astfel, spitalul Stanford a fost finalizat mai de mult, chiar Steve Jobs s-a tratat acolo în ultima parte a vieții, iar la campania PRODUCT RED Steve Jobs a fost printre primii și cei mai importanți promotori, făcând-o cunoscută acum câțiva ani cu versiunea specială de iPod roșii, lansate de el personal. Ba chiar a și fost omagiat, alături de soția sa, de inițiatorul campaniei, solistul Bono de la U2, pentru contribuția semnificativă.

    Știrea reală este că Steve Jobs era un tip discret, secretos chiar, iar toate aceste chestiuni devin publice abia acum, după moartea sa. De exemplu prin intermediul noului CEO. 😉

  7. Nu prea conteza ca e 50 sau 750 milioane , mai important e de cand o face. Apple a donat bani la americani, deci la ai lor , pe cand Gates a donat multi bani Africii , de multi ani de zile, adica acelor care cu adevarat au nevoie de bani . Dupa 3 ani de stat in Africa stiu clar ca africanii sunt la limita subzistentei , marea majoritate a europenilor / americanilor nici nu au idee ce tragedii sunt acolo.
    Dar chiar si asa , imaginea acestei donatii de la Apple este una foarte frumoasa , pentru mine este cea mai frumoasa veste pe care am auzit-o in ultimul timp vizavi de ei . De curand Aple se lauda cu 100 de miliarde in pusculita , deci cu 100 de milioane donate , ne situam la o donatie de a mia parte din averea lor . Chiar daca este extrem de putin , gestul este superb . Uitati ce am gasit pe google: “Bill Gates a donat 28 miliarde de dolari in ultimii cinci ani
    Bill Gates, seful Microsoft, a donat 28 miliarde de dolari in ultimii cinci ani, aproape jumatate din valoarea sa neta. Donatiile lui Gates au salvat aproximativ 6 milioane de vieti, potrivit statisticilor.
    In ultimii ani, Bill Gates a reusit sa isi creeze un adevarat nume ca filantrop, alaturandu-se astfel unui grup alcatuit din nume faimoase precum John Rockerfeller sau Warren Buffett. Din 2007 si pana acum, familia Gates a donat 28 miliarde de dolari, adica 48% din averea sa, scrie Business Insider.”

    Cred ca asta a fost si parerea colegului nostru de forum @ average cand a afirmat ca : “Cred ca i-a prins rusinea de cat de zgarcit a fost Jobs.” In viata banii nu sunt totul … orice donatie este binevenita .