Guvernul SUA alege Android in detrimentul iOS-ului

 

  Desi Apple incepe sa atraga din ce in ce mai mult clienti din zona business si cea educationala, iata ca guvernul american a ales sa isi doteze angajatii cu smartphone-uri Android. Vorbim despre smartphone-uri Android care vor fi oferite soldatilor, membrilor agentiilor federale si altor inalti oficiali ai SUA iar terminalele vor rula o versiune speciala a Android OS. Guvernul SUA pare sa fi ales sa mearga pe un parteneriat cu Google si cativa producatori de terminale Android din cauza ca sistemul de operare al companiei din Mountain View este mult mai usor de configurat astfel incat sa indeplineasca toate cerintele necesare distribuirii si folosirii de documente secrete.

  Un alt motiv principal din spatele acestei decizii este faptul ca Google a oferit guvernului american posibilitatea de a modifica sistemul de operare dupa bunul plac iar Apple nu a facut acest lucru. Guvernul SUA va lucra indeaproape cu inginerii companiei Google pentru a isi actualiza terminalele la fiecare noua versiune a Android in maxim 14 zile de la publicarea acesteia, o perioada extrem de scurta de timp deoarece de obicei un astfel de update este disponibil publicului larg la cateva luni dupa lansare si totul din cauza producatorilor de terminale Android.

  Pentru Apple vorbim despre un sector de piata din care ar fi castigat sute de milioane sau poate chiar miliarde de dolari insa refuzul de a oferi acces la propriul sistem de operare i-a lasat fara nimic deocamdata.