Google Bouncer – sistemul de verificare a aplicatiilor de care Apple are nevoie

  Pentru ca acum mai bine de o saptamana 5 milioane de posesori de terminale Android au fost infectati de un adware, cei de la Google s-au gandit ca ar fi timpul sa implementeze in Android Market un sistem care sa verifice aplicatiile pentru existenta malware-ului si a altor tipuri de coduri daunatoare. Sistemul se numeste Google Bouncer si verifica orice aplicatie nou incarcata, simuleaza folosirea ei pe un terminal Android si cauta in codul sau referinte cu privire la existenta unor virusi/malware cunoscuti. Sistemul este extrem de util si va aduce un plus de siguranta pentru o platforma care de ani de zile este “mancata” din interior de virusi.

  Din pacate nici App Store-ul celor de la Apple nu o duce mai bine insa acolo nu vorbim despre virusi sau malware ci despre aplicatii care sunt facute doar in ideea de a fura banii utilizatorilor. Vorbesc despre aplicatiile care nu fac absolut nimic din ceea ce se specifica in descrierea lor si aplicatii care in realitate sunt clone ale altora disponibile deja in App Store. Recent Apple a sters clonele unui dezvoltator de aplicatii insa din pacate ceea ce au gasit ei acolo reprezinta doar varful iceberg-ului pentru ca in App Store exista extrem extrem de multe alte aplicatii de acest gen.

  Presupun ca inginerii companiei Apple nu fac fata volumului de munca altfel nu-mi dau seama de ce atat de multe aplicatii proaste sunt publicate in App Store si pacalesc utilizatorii. Cred ca Apple ar trebui sa invete ceva din sistemul Google Bouncer si cred ca ar trebui sa isi faca unul propriu care sa verifice pe indelete functionalitatea aplicatiilor si asemanarea lor cu altora disponibile deja in magazin. Modul in care functioneaza acum App Store-ul este daunator nu doar pentru utilizatori ci si pentru dezvoltatorii de aplicatii care vor prefera sa renunte la paltforma companiei Apple daca altii trag tepe si castiga bani buni din munca dezvoltatorilor care fac aplicatii cu adevarat utile.

  Va implementa Apple un asemenea sistem in viitorul apropiat? Nu prea cred deoarece asta ar insemna ca ei sa recunoasca faptul ca App Store-ul are o problema si nu mi-i imaginez facand acest lucru.

10 COMENTARII

  1. dupa cum spui si tu, apple nu are problem cu malware-ul. ce sa invete din sistemu asta atunci ? nu poti sa faci un sistem automat care sa testeze calitatea unei aplicatii sau sa identifice faptul ca e o “clona”

  2. NU FAC FATA PT NU VOR! SI CINE II PUNE SA ACEPTE ORICE FARA SA VERIFICE APP SA VADA CE STIU SA FACA DACA FAC ACELASI LUCRU CA ALTELE ETC INAINTE DE A LE PUNE LA VANZARE!??? DE DRAGUL NUMARULUI CAT MAI MARE DE APLICATII!???? ACUM SE MIRA CA LE AU CRESCUT TOATE BALARIILE IN CURTE !? SA ANGAJEZE OAMENI SA VERIFICE CE INTRA SI CE PUN IN APP STORE LA CATI BANI LE INTRA!!

  3. subscriu ce a spus Alin Mihai
    @AllexChyu citeste cu atentie acea simulare este un lucru genial bravo celor de la google. Daca ar implementa asa ceva si apple (cu siguranta va implementa da nu vor recunoaste) cred ca clonele vor scadea pana aproape de disparitie

  4. Zaone..baiatu are dreptate..nu ai cum sa verifici automat daca o aplicatie este o copie aproape fidela…ca sa o testezi ar insemna sa cunosti toate aplicatiile. Singura varianta pt apple ar fi sa se foloseasca de utilizatori..de raporturile acestora..oferind si posibilitatea de chargeback

  5. pe apple ii intereseaza profitu.
    Aplicatiile gen iBlacklist din appstore le aduc tocmai asta…de ce le-ar sterge?
    Pe langa asta de aia au scos si optiunea de refund…cumpar o teapa si traiesc cu ea, mie asta mi se pare furt de pe cardul de credit direct, atata timp cat cumpar ceva ce nu e conform cu descrierea.

  6. @U.nnamed Care era aplicatia care nu era conform descrierii? Eu stiu ca Numai cei care nu citesc ” pana la capat ” descrierea iau teapa; gen spy phone si astea scrie cu litere mari ca urmareste numerele de telefon si este o aplicatie conceput de C.I.A scapat public…. dar jos scrie cu litere mici ca este doar o farsa cu care iti prostesti prietenii si defapt iti arata locatia ta nu a celui cui ii scrii numarul de telefon!