Video: iMessage – problema de securitate, modul de functionare si rezolvarea

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRKVxYygU6U[/youtube]

  Saptamana aceasta v-am spus ca serviciul iMessage al celor de la Apple are o problema de securitate care poate oferi aproape oricui posibilitatea de a supraveghea toate mesajele trimise/primite de voi. Daca o persoana are acces la iPhone-ul vostru si introduce cartela dispozitivului vostru in propriul sau iPhone va putea vedea tot ce vorbiti prin iMessage si va putea conversa cu oricine va trimite mesaje. Acest lucru se intampla cand serviciul iMessage este activat in baza unui numar de telefon si reprezinta o problema mare pentru cei care nu au mare grija de telefonul lor deoarece in 2 – 3 minute oricine isi poate activa serviciul iMessage pe propriul iPhone folosind cartela SIM din terminalul vostru.

  Practic aici este intreaga problema a iMessage deoarece el functioneaza nativ cu numere de telefon si daca o persoana va fura iPhone-ul va putea vedea tot ce vorbiti voi prin iMessage chiar daca voi schimbati cartela. Singura metoda prin care i-ati putea bloca accesul ar fi schimbare anumarului de telefon sau reactivarea iMessage folosind un Apple ID. Cei de la TheVerge au testat problema de securitate din iMessage si au dovedit ca daca serviciul este activat pe doua telefoane cu aceeasi cartela, ambele vor primi mesaje chiar daca doar unul dintre ele are cartela activa. Un restore ar trebui teoretic sa rezolve problema terminalului care primeste mesajele insa trebuie sa aveti acces la acel dispozitiv pentru a ii bloca accesul.

  Daca doriti sa fiti 100% siguri ca nimeni nu isi va putea activa iMessage pe un alt terminal folosind cartela voastra de telefonie atunci utilizati un Apple ID cu iMessage. Puteti seta Apple ID-ul din Settings>Messages>Receive At>Use your Apple ID for iMessage si nicio persoana care nu are parola Apple ID-ului vostru nu va putea folosi serviciul. Daca terminalul este furat atunci puteti schimba Apple ID-ul de pe care trimiteti mesajele si hotul nu va avea acces la informatii. iMessage are intr-adevar o problema insa acum stiti cum functioneaza si cum va puteti proteja impotriva oricarei persoane rau intentionate care in 3 minute isi poate configura terminalul pentru a primi toate mesajele trimise/primite de voi prin iMessage.