Ai mai folosi un stylus cu un smartphone?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4YY3MSaUqMg[/youtube]

  La lansarea iPhone-ului Steve Jobs si-a spus parerea in legatura cu stylus-urile care se gaseau pentru aproape orice gen de smartphone-uri ale anului 2007. Atunci ele erau utilizate pentru a controla UI-ul mic al ecranelor la fel de mici si pentru unii era chiar util. Astazi acest gen de instrumente le-am vazut in principal utilizate de catre curieri sau merchandiseri insa mai putin de utilizatori obisnuiti care au gasit in degete cel mai bun “dispozitiv” pentru controlarea unui ecran touchscreen. Samsung vrea sa readuca la viata stylusul in reclamele pentru hibridul numit Galaxy Note insa oare cine mai are nevoie de el in momentul de fata?

 Samsung il recomanda pentru desenat insa nu stiu cati utilizatori stau cu telefonul(desi Galaxy Note e prea mare pentru a fi numit telefon) in mana sa deseneze cu stylusul dar compania asiatica este convinsa ca multi ar face lucrul asta. Eu unul nu am avut vreodata o afinitate pentru stylusuri pentru ca pur si simplu nu le inteleg rostul in utilizarea normala a unei interfate a unui telefon mobil. Lumea a evoluat de la stylus la folosirea ecranelor capacitive care nu au nevoie de asemenea dispozitive pentru a functiona corect insa din pacate Samsung vede o “evolutie” in involutie.

  Voi ati mai utiliza un stylus cu vreun smartphone?

33 COMENTARII

  1. Daca as fi fost pictor,designer sau undeva pe aici, as folosi decat la desenat stylus…insa nu sunt si nu ii vad rostul

  2. Da, nu as mai folosi un bat ca sa-mi controlez telefonul. De asta ador iPhone 😉
    Fara vreo rautate, Samsung nici nu exista pt mine, ca si smartphone. Daca n-ar mai exista iPhone, as alege HTC in defavoarea Samsungului, oricand!

  3. @zaone nu inteleg de ce nu ai facut un sondaj adevarat. Si apoi publicai statisticile. Oricum, in nici un caz nu as mai folosi un stylus. Doar daca as fi cum a spus @Vestmean Sorin un designer, in acest caz nu as avea un smartphone, as avea o tableta.

  4. @zaone avand in vedere afirmatia lui sir.r ar fi chiar un sondaj interesant “ce alt telefon ai alege in locul unui iPhone?” . Cat despre stylus pe mine ma deranja cel mai mult la volan cand folosirea telefonului chiar necesita niste aptitudini.

  5. Note este un device de nișă, chiar bun in ceea ce face. Nu cred ca se vrea un competitor al iPhone-ului. As folosi stylusul. Eu mai am un Asus A636 si un GPS pentru mașina, ambele cu stylusuri si nu mă deranjează folosirea lor.

  6. E complet inutil un stylus. Un stylus implica utilizarea a 2 maini, complet ineficient in multe situatii. In cazul Clonung Galaxy Note nu stiu ce sa zic. E cel mai revolutionar telefon pe care l-am vazut. Iti trebuie viziune nu gluma sa pui un ecran din ala pe un telefon. Si daca asta nu e destul de revolutionar au bagat si un stylus. Damn genius !

  7. Nope, n-aÈ™ mai folosi, cum n-aÈ™ mai folosi nici telefon cu disc, radio cu tranzistori sau walkman cu casetă cu bandă. Lumea evoluează …

    Cât despre Note, acesta evocă vremurile de demult, când ecranele necesitau stylus și telefoanele erau imense, de mulți le agățau la curea, pentru că nu le încăpeau în buzunar. Cu toată nostalgia, nu vreau să mă simt dat cu ani înapoi când folosesc un smartphone, astăzi!

  8. am folosit pe android stylus dar l’am pierdut intre timp si am lasato balta. apoi mi’am luat iphone si nu prea simt nevoia :-?? poate uneori doar pentru unele jocuri sau alte chestii. uneori degetul cu care umblii pe ecran e prea mare sa fii atent la toata actiunea jocului,si se poate remedia prin folosirea unui stylus spre exemplu. nu fiti rautaciosi cu stylusul 😉 daca nu ar fi existat,parca i’ati fi simtit lipsa.

  9. In primul rand vreau sa spun ca mi se pare un articol inspirat.
    La intrebare raspund cu…depinde; Asta pentru ca la trecerea de la Htc Touch Cruise la primul iPhone nu am mai simtit nevoia de stylus.Totusi, realizez ca daca iPhone ar veni si cu un stylus, nu m-ar deranja deloc, tind sa cred (parere personala) ca poti tasta destul de repede folosind un stylus, mai ales cand tii telefonul in pozitia normala (portrait).Sunt de acord si cu parerea colegilor de mai sus, care spun ca ar ajuta la desen.

  10. sincer s. galaxy note e unu din cele mai idioate telefoane facute pana acuma si asta din simplu fapt ca e cat o buda (scz de exprimare) dar cu note sigur nu mergi in oras avandu’l in buzunar :)) si betzele is naspa :p

  11. @Victor Preda: Ai vorbit mult È™i n-ai spus nimic! 😀 Tot ce-ai zis acolo despre Note se aplică È™i la iPhone, nimic special. Ai doar gura mare È™i nimic mai mult …

  12. eu am folosit stylus, ptr a face anumite adnotari pe unele documente pdf primite si apoi ptr a le trimite inapoi, ptr notite am folosit stylus si pe iphone 4

  13. eu am un stylus pentru ecrane capacitive. E destul de interesant.Pentru desenat e bun, dar mai ales cand ai mainile murdare sau ude. Dar un stylus folosit pentru orice ar fi groaznic, ma gandesc doar cum as scrie mesajul acesta cu un stylus…mi-ar lua o vesnicie.
    btw. Samsung galaxy note e o mare prostie. Samsung ar trebui sa iasa din afacerea cu smartphone-uri si tablete, sa ramana la electrocasnice si eventual laptopuri.

  14. Mi se pare total nepractic.Ai nevoie de 2 maini sa-l folosesti si pe deasupra exista si riscul sa-l pierzi.Glumind un pic ai avea nevoie chiar de 3 maini cu 2 sa tii aceasta imensitate de telefon si una pentru stylus:))

  15. Unii dintre voi chiar sunteti foarte inapoiati. NU a zis nimeni ca nu mai poti folosi degetele pe ecran daca asa iti place. In schimb, pentru cei carora le trebuie mai multa precizie, un stilus face milioane. Pun pariu pe cat vreti voi ca daca ar scoate apple un aifon ( da, asa am vrut sa scriu ) cu stilus, l-ati cumpara fara nicio ezitare. Intelegeti ca nu toata lumea e ca voi si ca unii mai fac si altceva decat sa se joace si sa stea pe net pe un telefon.

    De ce cand mancati folositi lingura si furculita ? Dupa cum spune Jobs, cel mai bine ar fi sa folositi doar degetele…’

    PS. Daca as gasi in momentul de fata un stilus cu varf subtire pt iPhone, l-as lua fara nicio ezitare. Pentru ca am nevoie.

  16. Din pacate pt tine, te inseli. N-am nimic cu aifonele. Am in schimb cu fitosii care se cred super-smart pt ca au unul. Da, e un telefon fain, dar ii lipsesc prea multe chestii. Pana si faptul ca n-are radio mi se pare o stupizenie extraordinara. Spun asta din perspectiva unuia care cateodata vrea sa mai asculte si alta muzica decat cea pe care o detine, si asta nu facand trafic celor de la orange/voda/cosmo… Putin mai rezistent de-ar fi, sa aiba un stilus pierdut pe undeva prin el – unul care sa-l pot folosi la fel ca la Note, si o interfata inprospatata (nu, nu vreau jailbreak) la iOS m-ar face sa dau cei 600e pe el . Faptul ca iOS-ul e doar stabil, si nimic interesant la el; faptul ca daca-l scap si se face bucatele sticla aia nu ma mai atrage.

    Da, sunt fan Apple, dar de vreo 2 ani ei au ramas doar cu orgoliul ca undeva in trecut au fost cei mai buni.

  17. Apropo, daca nu ar exista iPhone-ul mi-as lua un Nokia 3310. E de 10 mii de ori mai rezistent si are Space Impact si Snake-u ala misto.

  18. Zaone , comentariul cu nr 13 trebuie sters , ai zis ca nu mai permiti atacuri la persoana . Trebuie sa ridicam putin nivelul discutiilor . Merci .

  19. Posesorii de Iphone sunt….nu am cuvinte.Adica le am dar nu le pot folosi public.Si eu detin Iphone si alte produse Apple,pe care le folosesc si le iubesc,dar nu sunt asa disperat ca voi fratioare.Pt voi Apple=Dumnezeu=Steve Jobs=voi insiva.Treziti-va la realitate.Daca ceva nu e Apple gata,trebuie sa dam cu kk in el?

  20. Pai daca o luam asa,multe comentarii trebuie sterse si chiar tu ar trebui sa te autocenzurezi pt aberatii.Ca sa raspund si la intrebare(mi-a crescut tensiunea cand am vazut fanatism mai mult decat pe stadioane si am omis lucrul asta) mi-ar folosi un stylus atat pt Iphone,dar mai ales pt Ipad,pt aplicatii de notite si desenat,gen”Draw Pad”

  21. @Robert: Spre deosebire de alte comentarii care încearcă să prezinte argumente pro sau contra stylus, al tău nu este decât o invectivă fără niciun argument. Ca atare, la ce nivel crezi că te situezi în comparație cu cei pe care-i critici? 😉

    Pentru rarele cazuri când cineva ar prefera să scrie sau să picteze pe telefon cu “creionul”, există stylus pentru ecrane capacitive. Fiind o nevoie rară, este normal ca acel accesoriu să fie disponibil doar opÈ›ional.

    @Victor Preda: OK.

  22. voi comentati asa aiurea ca sa va aflati in treaba … in primul rand stylusul de acum nu se compara ca experienta cu cele dinainte pt ecrane rezistive ca experienta ….. in al doilea rand galaxy note nu a fost facut sa il tii in buzunar ,nu e pt oricine ,nu e pt cineva care vrea sa se dea smecher cu smartphoneul din dotare …. e pentru oamenii care au intradevar nevoie de el asa cum era nokia communicator pe vremuri ….. iar faptul ca vine cu stylus e un plus si nu un defect pt ca oricum cum ziceti voi stylus poate sa isi ia oricine dar aici e integrat in pachet ce mare lucru ….