Apple avertizeaza dezvoltatorii de aplicatii in legatura cu fraudarea topurilor din App Store

  Ieri v-am spus ca unii dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS au folosit asa-numitele “ferme de roboti virtuali” pentru a se asigura ca aplicatiile lor ajung cat se poate de rapid in topurile celor mai descarcate aplicatii din App Store. Pana acum cativa dezvoltatori au reusit sa isi promoveze in acest mod aplicatiile insa Apple a recunoscut indirect ca anumite persoane manipuleaza topurile din App Store si a emis un avertisment pentru dezvoltatori. In portalul dedicat dezvoltatorilor pe site-ul Apple.com, compania din Cupertino a publicat un mesaj prin care ii atentioneaza pe dezvoltatori ca promovarea aplicatiilor prin intermediul unor servicii care garanteaza cresterea in topuri le-ar putea aduce stergerea contului.

Once you build a great app, you want everyone to know about it. However, when you promote your app, you should avoid using services that advertise or guarantee top placement in App Store charts. Even if you are not personally engaged in manipulating App Store chart rankings or user reviews, employing services that do so on your behalf may result in the loss of your Apple Developer Program membership. Get helpful tips and resources on marketing your apps the right way from the App Store Resource Center.

  Practic Apple a confirmat indirect ca tot ce am spus ieri este adevarat si ca in momentul de fata topurile celor mai descarcate aplicatii gratuite si platite nu au vreo legatura cu realitatea fiind influentate de companii care folosesc roboti virtuali pentru a propulsa diverse aplicatii printre primele locuri in acele topuri. E greu de spus daca Apple va reusi sa rezolve problema in timp util sau lumea va incepe sa isi piarda increderea in sistemul App Store-ului insa vom vedea cum se desfasoara lucrurile in viitor.