Motorola a cerut peste 1 miliard de dolari pentru licentierea unor tehnologii FRAND utilizate in iDevice-uri

Apple vs Motorola

  Saptamana trecuta compania Motorola a reusit pentru prima oara in istorie sa blocheze vanzarile unor iDevice-uri in Germania. Apple a obtinut o suspendare a acelei interdictii la doar cateva ore dupa ce aceasta a fost impusa insa dupa aceea au iesit la iveala informatii in legatura cu propunerile de licentiere facute de Motorola. V-am spus sambata ca Motorola ar fi cerut 2.25% din banii incasati de Apple din vanzarea iDevice-urilor sale si acum aflam ca aceasta suma ar reprezenta peste 1 miliard de dolari pe care Motorola ii cere de la Apple.

The Wall Street Journal confirmed the number, which would represent over $1 billion in iPhone sales during 2011. The proof comes from a letter dated Oct.17 and filed with a California court, although it does not list specific devices that would be affected. WSJ reported lawyers see the high royalty request as a way to “force a settlement or disrupt business,”.

  Se pare ca aceasta cerere facuta de Motorola ar avea rolul de a ii obliga pe cei de la Apple sa accepte termenii ori sa fie pusi in situatia de a nu mai vine anumite iDevice-uri. Din pacate pentru Motorola, brevetele FRAND trebuie licentiate in termeni corecti egali si non-discriminatorii deci tactica lor s-ar putea sa nu le aduca vreo victorie pe termen lung. Apple incearca acum sa dovedeasca faptul ca Motorola nu a dorit sa licentieze tehnologiile FRAND conform regulilor europene si daca va reusi sa dovedeasca acest lucru atunci procentul de 2.25% cerut de Motorola va deveni cu siguranta mult mai mic.