Apple scoate \”la atac\” unele dintre cele mai importante brevete de inventie impotriva Samsung

  In weekend v-am spus ca Apple a actionat in judecata compania Samsung cerand in SUA blocarea comercializarii terminalului Galaxy Nexus. Acest smartphone este facut de catre Samsung in colaborare cu Google si este primul care a fost lansat pe piata impreuna cu Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Imptriva sa si a Android OS 4.0 Apple a scos din “arhiva” 4 brevete de inventie extrem de importante care in opinia analistilor americani aduc in fata unei instante din California cel mai important proces dintre Apple si Samsung. Cele 4 brevete de inventie ale Apple se refera la: posibilitatea de a cauta informatii pe mai multe surse folosind o singura interfata iar Apple aduce in discutie Siri; optiunea de a detecta date, precum un numar de telefon, intr-o pagina web sau un email si optiunea de a face un link prin care o comanda poate fi actionata(apelare, trimitere SMS); actiunea de deblocare a unui terminal prin operatiunea slide-to-unlock; si in final avem brevetul pentru corectarea automata a frazelor.

Analyst Mike Abramksy with RBC Capital Markets said in a note to investors Monday that although Apple’s previous lawsuits against Samsung have failed to gain an injunction against the Korean company’s products, Apple is not backing down. The latest lawsuit, filed in California last week, is based on what he sees as “much stronger patents” than previous lawsuits.

“The smartphone patent war is now at its highest intensity,” Abramsky said. “While Apple’s litigation to date has failed to produce any significant wins, Apple is now bringing its strongest patents into the war.”

  Brevetele de inventie ale Apple reprezinta tehnologii esentiale si extrem de importante in Android OS 4.0 iar o posibila decizie de a interzice comercializarea Galaxy Nexus ar putea fi extinsa asupra tuturor terminalelor echipate cu Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Desigur ca Google si Samsung pot scoate acele functii din terminale insa ar lasa Android-ul fara cateva functii extrem de importante. Apple a tinut ascunse brevete aparent importante si acestea nu sunt singurele insa cred ca nici Google sau Samsung nu s-au lasat mai prejos si au pregatit un raspuns cel putin la fel de puternic.