Apple va lansa un update pentru iOS si va introduce noi masuri de securitate pentru protejarea agendei de contacte

  V-am spus in aceasta seara ca o comisie a Congresului SUA a cerut companiei Apple sa ofere clarificari in legatura cu accesul pe care aplicatiile il au la agenda de contacte a iDevice-urilor. Era de astreptat ca Apple sa introduca noi masuri de securitate in iOS din moment ce Congresul este implicat si acest lucru se va intampla in viitorul apropiat. Un purtator de cuvant al Apple a declarat pentru AllThingsDigital ca in curand va fi disponibila o noua versiune a iOS care va avea un nou sistem de avertizari care vor anunta utilizatorul cand o aplicatie incearca sa obtina acces la agenda de contacte si ii va da posibilitatea de a refuza accesul.

Apps that collect or transmit a user’s contact data without their prior permission are in violation of our guidelines, Apple spokesman Tom Neumayr told AllThingsD. We’re working to make this even better for our customers, and as we have done with location services, any app wishing to access contact data will require explicit user approval in a future software release.

  Apple sustine ca acest gen de aplicatii incalca regulile privind acceptarea in App Store si ca in viitorul update va exista o metoda de prevenire a acestui gen de practici. Acum Apple recunoaste ca aplicatiile incalca regulile sale insa compania stia de mult acest lucru si nu a facut nimic deci are o foarte mare parte din vina. Problema este ca dezvoltatorii au acces la mult mai multe lucruri in iOS si Apple le da posibilitatea de a le accesa fara nici un fel de restrictie insa presupun ca va fi nevoie de un nou scandal pentru a se imbunatati sistemul de securitate a iDevice-urilor.