Apple s-a inspirat din iconita HipChat in dezvoltarea aplicatiei Messages

  HipChat este un sistem de mesagerie in grup care exista pe piata americana de cativa ani de zile si este utilizat de destul de multa lume. Uitandu-va la imaginea de mai sus veti observa ca intre iconita Messages si iconita HipChat exista foarte multe elemente mai mult decat asemanatoare. Practic Apple a luat iconita HipChat, a schimbat putin ordinea celor doua bule, a lucrat putin la culori si a inclus cateva elemente noi apoi a pus-o ca iconita principala pentru viitoarea aplicatiei Messages.

  Nu stiu daca Apple avea aceasta iconita conceputa inainte ca HipChat sa apara insa daca nu o avea si HipChat a inregistrat design-ul in SUA si alte tari de pe glob atunci Apple fie a platit pentru a utiliza iconita fie urmeaza sa plateasca pentru dreptul de a folosi elementele ei.

10 COMENTARII

  1. Eu cred ca a copiat, de ce folosim un cuvant asa bland si anume “s-a inspirat”. Sau acum nu se pune, pardon, sa fiu iertat….

  2. Nu va suparati, dar vorbiti prostii! Doar uitati-va la iconita mesajelor din iOS si va dati seama. Si… da e albastra pt ca iMessage e cu albastru in loc de verde.

  3. Normal ca nu vedeti asemanarea,auzi sunt diferite….,daca erau folosite de vecini de la android era crima pe fata,ce era la gura voastra…
    E aceasi icoana numai ca cea mica nu este pusa peste aia mare ci este pusa in spate,atat de diferite sunt,felicitari apple pentru ”inovatie”…

  4. Pfff ce carcotasi, nu vezi domle ca aia alba are trei gaurele, ca niste puncte de parca ar scrie cineva in iMessage? Sunt total diferite, nu exista nici cea mai mica asemanare intre ele. Sa mor daca am auzit pana acum de HipChat, dupa nume cred ca fac gogosi ori ceva de genu. Ce bine era daca chinejii scoteau brevet de inventie pentru praful de pusca…

  5. Medicul are dreptate . Hipchat a copiat iconita , dar nu i au patentat astia culoarea …. Slava cerului …. Am fii cunoscut albastrul din iconita hip chat …. He he heee!

  6. Exact, e inspirata din iconita actuala a mesajelor numai ca are in plus balonul alb cu punctele.
    Zaone nu ai dreptate la faza asta, ia-ti ceva sa masori sa vezi ca bula albastra se suprapune perfect pe cea de la iconita mesajelor. Nu mai faceti razboaie din nimic.