iPhone 5 si explicatia privind lansarea sa in toamna anului 2012

  Aseara am scris un articol in care va spuneam ca unii analisti americani sunt de parere ca iPhone 5 va fi lansat in vara acestui an pentru ca Apple s-ar teme sa nu piarda din cota de piata detinuta pe piata smartphone-urilor. EIibine realitatea este ca Apple nu va lansa iPhone 5 in vara ci ii va pregati o lansare in toamna, la fel ca si anul acesta si ar trebui sa ne obisnuim cu iPhone-uri lansate in toamna, nu in vara. De ce spun ca iPhone-urile nu vor mai fi lansate vara? Ei bine pentru ca WWDC-ul la care Apple prezenta iPhone-uri s-a transformat in WWDC-ul in care Apple va prezenta noi versiuni ale OS X. Astazi Apple a anuntat noul OS X Mountain Lion care urmeaza sa fie lansat undeva spre sfarsitul verii dar care va fi cu siguranta prezentat in cadrul WWDC 2012, asa cum s-a intamplat si cu Mac OS X Lion anul trecut.

  Apple a anuntat si ca anual va lansa cate o versiune noua a OS X si asta inseamna ca WWDC-ul va fi de acum incolo dedicat prezentarii unor noi versiuni ale  OS X. Apple a facut aceasta schimbare inca din perioada in care Steve Jobs traia si explicatia data de ei cu privire la sistemul Siri a intarziat lanasrea iOS 5/iPhone 4S era o pura inventie pentru ca Apple pregatea oamenii pentru ceea ce va oferi de acum incolo. Incepand cu 2012 Apple va lansa cate o versiune noua a OS X in fiecare vara dar o va prezenta inainte la WWDC impreuna cu noua versiune a sistemului  de operare iOS.

  In concluzie, iPhone 5 nu va fi prezentat in vara la WWDC pentru ca aceasta conferinta anuala este rezervata Mac-ului insa in toamna vom vedea mai mult ca sigur noul dispozitiv.

13 COMENTARII

  1. Este pur si simplu marketing si lacomie,daca lanseaza iphone in toamna,de sarbatori cand toata lumea cumpara cadouri,ghici ce isi doresc?Daca il lansau in vara pana de sarbatori se risipea acest lucru,implicit vanzari mari….

  2. Eu zic asa …. Daca ipad3 vine cu A6 si va fi tot dual core bazat pe A5 atunci avem ip5 in vara …. Daca A6 va fi quad core sau dual core cu o platforma noua atunci in toamna

  3. daca va aparea in toamna sunt convins ca voi migra spre android… m am saturat de iphone 4 si 4s nici nu ma gandesc sa mi cumpar fiindca nu vad o diferenta semnificativa intre ele