Chip-ul A5X prezent intr-o placa de baza al unui prototip al tabletei iPad 3

  In imaginea de mai sus avem prezentata o placa de baza(placa logica) a tabletei iPad 3 si in partea central dreapta se observa un chip A5X care ar contine procesorul, placa grafica si alte elemente ale dispozitivului. In mod normal Apple ar trebui sa lanseze chip-ul A6 impreuna cu noua tableta insa imaginea de mai sus prezinta chip-ul A5X pentru iPad 3 dar vorbim despre o placa de baza construita in luna noiembrie a anului trecut. Pentru ca vorbim despre un prototip al tabletei iPad, denumirea de pe chip ar fi una speciala pentru acest gen de dispozitive si nu ar da de inteles ca Apple va denumi chip-ul din iPad 3 drept A5X.

Apple is expected to introduce an upgraded processor and graphics package for the iPad 3, with the assumption being that it would be called the A6 after the A4 initially appeared in the original iPad and iPhone 4 and was succeeded by the A5 in the iPad 2 and iPhone 4S. But if this photo is to be believed, that assumption appears to have been incorrect, with Apple instead having branded the upgraded package with the A5X name.

  Pana acum stim ca noul chip A6 va avea un procesor si o placa grafica mai rapide decat cele din tableta iPad 2 dar nu se stie 100% sigur daca macar procesorul va fi quad-core. Este clar ca noua tableta va veni cu hardware mai performant insa majoritatea informatiilor prezentate pana acum nu indica 100% sigur ce anume va contine acesta, exceptie face imaginea noului ecran care pare sa fie Retina.