OS X Mountain Lion ofera suport nativ pentru unele placi grafice ATI si Nvidia

  Una dintre principalele limitari ale OS X-ului in ceea ce priveste compatibilitatea cu diverse setup-uri este lipsa driverelor. Apple a facut imposibila rularea OS X pe alte calculatoare decat Mac-urile companiei si asta pentru ca nu exista drivere speciale pentru ele. O foarte mare comunitate de entuziasti s-a format iar ei dezvolta software care permite instalarea OS X Mountain Lion pe PC-uri dar procesul este complex, de durata si din cauza lui am decis sa cumpar un Mac in loc sa ma chinui cu diverse build-uri pentru PC-uri.

  Pe un website al comunitatii dezvoltatoare de solutii de instalare a OS X pe PC-uri au aparut informatii care dau de inteles ca OS X Mountain Lion si chiar Mac OS X Lion ofera suport pentru placi grafice ATI din seria 69xx si placi grafice Nvidia din seria 5xx. Vorbim despre placi grafice de top, scumpe care totusi ruleaza fara drivere speciale OS X Mountain Lion si chiar foarte bine dupa cum descriu unii utilizatori experienta. Pe Mac OS X Lion suportul nu este inca 100% implementat desi in Mountain Lion exista unele probleme minore de functionalitate.

  Faptul ca Apple permite rularea Mountain Lion pe placi grafice high-end fara drivere speciale este un bun indicator al faptului ca respectivele placi grafice ar putea fi implementate in Mac-uri si ca utilizatorii sistemelor hackintosh s-ar putea sa nu mai aiba chiar atat de multe batai de cap la instalarea acestui sistem de operare pe PC-uri.