Sondaj: iGo vs Navigon – care este cea mai buna aplicatie de navigatie prin GPS in Romania?

  Ieri am scris un articol in care va spuneam ca aplicatia Navigon din App Store a fost actualizata si am afirmat ca pentru Romania Navigon ar fi o aplicatie mult mai utila decat iGO avand la dispozitie harti mai detaliate. Afirmatia se bazeaza pe experienta personala insa am vazut ca in comentarii ati prezentat argumente pro pentru sustinerea ambelor aplicatii asa ca astazi fac sondajul de mai jos pentru a stabili, in baza voturilor voastre, care dintre cele doua aplicatii este mai buna. Rezultatul nu va fi unul absolut valid insa va da oricui o idee cat se poate de clara in legatura cu aplicatia pe care ar trebui sa o aleaga.

  Alegerea bazati-o nu doar pe nivelul de detaliere al hartilor ci si pe functionalitatea oferita de aplicatie.


50 COMENTARII

  1. Am fost fan igo, l-am avut pe toate device-urile pana acum,dar am facut comparatie si Navigon este net superior din multe pdv.Nu fiti chiar asa de conservatori!

  2. “Alegerea bazati-o nu doar pe nivelul de detaliere al hartilor ci si pe functionalitatea oferita de aplicatie.”

    Zaone, nu poti compara cele doua aplicatii dpdv al functionalitatii si al hartilor cand raportul de detaliere al hartilor este asa de mare. Daca si la Navigon harta ptr Romania era detaliata la 99% atunci clar puteai sa faci o comparatie dar altfel nu.

  3. Nu știu care e mai buna dar acum folosesc Navigon, am folosit anul trecut igo dar nu an fost mulțumit de funcționalitatea ei.

  4. Navigon testat pe Android si iOS, in Barlad/Vaslui/Iasi, zonele din jur imi arata si straduta mica din spatele blocului de 20m. Testat si suport truck pe dispozitivele proprii in Germania-Slovacia-Spania, se descurca cel putin de luat in calcul serios. La iGo nu m-am putut adapta, mi se incarcau mai greu, daca ma invarteam in jur Navigon se invartea cu mine in timp real

  5. …. Aici sigur s-a votat nefolosind ambele aplicatii, chair Nu ai cum sa spui ca iGo e mai bun, am avut peste 10 prieteni ce erau inebuniti dupa IGo au vazut la mine Navigon cum arata, ce harti are si cum se misca pe 4s au renuntat la a mai ridica in slavi IGo-ul! Deci 100% navigonul are 10 clase peste!

  6. atentie , daca e vorba de igo primo 2.3 e una
    igo e alta

    primo 2.3 este super treaba
    navigin e ok dar n are harta de “ee” ok ( harti localizate )

    eu am incercat si garmin pt iphone si merge SUPER

  7. Eu am iGo pe iPhone 4 si sunt foarte multumit de el … doar ca unle drumuri le vede ca “unpaved roads” dar asta nu ma deranjeaza atata timp cat ma duce la destinatie !!

  8. @Alex, banuiesc ca discutam despre ultimile update-uri si nu altceva.
    Cum ai incercat Garmin, nu e cu harti online si doar pentru State si canada?

  9. sal…am incercat mai toate variantele cu “2” de la IGO dar fara succes..am iphone 4s iar cind install aplicatia…fie nu merge(iese afara din app)…fie imi arata navigatia pe un sfert de ecran…ceva solutii k sa o pot utiliza si eu.??!!??

  10. Navigon nu stie sa caute POI in jurul unei locatii ci doar in localitati. De exemplu daca vrei sa mergi din Timisoara la Shopping City Sud Viena si il cauti ca POI in Viena nu il gasesti. Trebuie sa sti ca se afla in Vosendorf ca sa poti sa il gasesti in lista de POI, pe cand la IGO e suficient sa-i dai Viena si cauta si in jur nu doar in Viena. Dupa mine aceasta este cea mai mare problema a Navigo-nului. Mentionez ca le am cumparate si instalate pe amandoua pe Iphone.

  11. Ca sa fie relevant sondajul ar trebui ca ambele softuri de navigatie sa foloseasca harti de la acelasi producator. Dar in continuare la noi se confunda softul de navigatie cu harta in sine. Atata vreme cat la iGO Primo imi pot pune harti de la 3 mari producatori de harti (TeleAtlas, Navteq sau TopMap), iar la Navigon nu, chiar daca Navigon e (poate) mai usor de folosit si setat, nu imi foloseste. Apoi, e aberant modul in care Navigon va vorbi romaneste doar daca telefonul va fi setat in limba romana.

    Le-am folosit pe ambele (atat pe iPhone cat si pe navigatia dedicata) si in RO, si in afara. Raman in continuare cu iGO Primo (nu alta varianta, ar fi bine de specificat in sondaj).

  12. @Dragos: Vezi tu, omul cand are ambele softuri in fata trebuie sa aleaga unul si elemente precum cele descrise de tine fac diferenta. Comparatia trebuie facuta indiferent daca programele au harti de la acelasi producator sau nu. Daca am compara daor softuri facute de un singur producator atunci fie n-ai mai cumpara altceva fie ai cumpara absolut tot.

  13. @protektor-nu, este versiune si pentru ” off line”
    eu am pus pe ip4 , si merge perfect ( mult mai bine ca pe deviceruile garmin )

    sincer nu stiu ce testati voi, eu am lucrat cu primo 2.3 si merge BETON , ,.

    cel mai important este gradul de updatare la harta si apoi facilitatile softului
    navigon a fost cumparat de garmin..:)deci hartile sunt tot alea.

    pt Ro harta cea mai ok este road 2012 dar nu merge inca pe “orice”

    in rest , igo ( cu variantele primo, my way..etc) are harti de la mai toti producatorii iar harta de ro ( ultima ) e din dec 2011 sau ian 2012 , topmap

    celelalat sunt ok dar nu la niveul de detalii ca asta. ( verifiacti disponibilitatea de ex pt ukraina, moldova, rusia 🙂 )

  14. @protektor – e mai mare un pic dar fara nume. la fel in grecia. parerea mea, degeaba am ‘strazi ‘ daac n am numele lor. de asta am preferat hartile de la producatori locali

  15. Ptr europa am testat Igo,tomtom si navigon.pot sa va spun ca circul des afara si navigon e cel mai tare si la harti si grafica si tot.igo numai erori si te invarte de te zapaceste.

  16. @florin – a patit si mandra mea la fel dar..se “jucase” prin setari :), vezi ce i ai dat sa faca.

    ma refer la igo si “rute” ciudate.

  17. Salutare la toata lumea.Din punctul meu de vedere Igo Primo e net superior peste Navigon,și credeți-mă că știu ce vorbesc,le-am testat în Romania și în Europa și din întâmplare mă ocup cu resoftari gpsuri.O zi bună

  18. Ca utilizator experimentat de softuri de navigare fiind o buna perioada sofer national dar si international, prin mana mea au trecut f multe softuri de navigatie pentru tel cat si gps dedicat si pot sa zic clar ca igo pe europa nu are egal, e cel mai complex ca harti si ca soft. Pe america route 66, navigon si tomtom. Igo bate detasat pe Europa.

  19. Zaone, nu poate citi omul de pe mobil stirile de pe site ca tot intra atentionarea ta frumoasa cu aplicatia idevice.
    No offence.

  20. Mi-am cumpărat iGO Europe şi sunt foarte mândru de ce poate să facă. N-am mai folosit GPS pe un telefon de când am avut Symbian (E71) şi se conecta foarte greu la sateliţi şi am renunţat. De când am gadget-ul de la apple, sunt foarte mândru de iGO, se conectează foarte repede şi e foarte bun! Menţionez că nu am încercat maps, pur şi simplu, nu îmi place numele 😀

  21. Navigon e un soft bunicel dar nu are harti detaliate pt Romania , ceea ce il face inutil. Am instalat Igo primo 2.3 acum si sunt foarte multumit

  22. Cum puteti sa spuneti ca Navigonul e mai bun cand acest soft nu e in stare sa-mi gaseasca in Constanta pe cel mai mare bulevard decat 2 nr. de strada?

  23. Cum puteti sa spuneti ca Navigon e mai bun cand acest soft nu e in stare sa-mi gaseasca in Constanta pe cel mai mare bulevard decat 2 nr. de strada?

  24. Garmin e cel mai ok , harta are peste 430MB , e cea mai mare si mai detaliata harta pe care o are Romania la ora actuala. Are cele mai bune detalii pentru delta dunarii, pentru traseele turisrice din muntii carpati , prezinta cea mai buna indicatie pt orice obiectiv turistic marunt de pe harta ro. Daca e sa o luam strict dpdv al conducerii pe drumuri rutiere , igo se descurca bine, garmin te mai invarte…

  25. Am facut eu Europa din Germania pe Alpii Elvetieni, Monte Carlo sI apoi toata Franta…Vreausa va spun ca IGo’ul m’a bagat si prin cimitire dar adus acasa intreg…Un 10+ pentru IGo de la mine…

  26. Nu-mi vine sa cred ca au fost oameni care au votat Navigon.

    Pe bune?

    Nu ati observat cand il foloseati ca pur si simplu nu are unele strazi?

    85% dintr-un GPS e harta, iar Navigon nu stie unde e Romania.

  27. Navigon, fara indoiala!
    Il folosesc de peste 4 ani si si-a meritat toti banii.
    Pe Romania nu spune ca o “stie” decat la nivel de strada (nu si numar) acesta fiind singurul “handicap” pe care inca il are, handicap compensat insa pe deplin de functionalitate si facilitati.
    Este o aplicatie pe deplin maturizata si eficienta care va detine cu siguranta suprematia si pe Romania atunci cand va fi si tara noastra tratata la fel ca celelalte tari ale Europei.

  28. pentru un alcatel ot 980 ce soft recomandati sa prinda repede satelitii,sa se miste super ok,sa aibe eroare ff mica in metri,sa fie detali la nivel sate comune ulite numarcasa trasee montane etc….stima