Chomp ar putea sta la baza unui nou motor de cautare a aplicatiilor din App Store

  Acum doua zile v-am spus ca Apple intentioneaza sa modifice radical design-ul iTunes App Store/iBookStore/MusicStore, etc, iar unul dintre punctele cheie ale acestei schimbari va fi simplificarea procesului de descoperire a aplicatiilor, muzicii, cartilor, etc. Recent Apple a achizitionat un website numit Chomp care ruleaza un sistem de cautare a aplicatiilor in App Store/Android Market si se speculeaza ca acesta ar putea sta la baza schimbarilor pe care compania le pregateste. Informatia vine de la TechCrunch care sustine ca echipa care lucra la dezvoltarea Chomp a fost deja incorporata in echipa de ingineri a companiei Apple.

Right now, it’s hard and getting harder by the day. The strong get stronger while new apps often have trouble breaking in. But with an acquisition that Apple has just made, they hope to change that. Apple has bought the app search and discovery platform Chomp, we’ve learned.

  Descoperirea aplicatiilor noi a fost si este o problema foarte mare nu doar pentru utilizatori ci si pentru dezvoltatorii de aplicatii. Utilizatorii nu pot vedea ce aplicatii noi se includ in App Store si nu pot sti daca acum o luna, acum o saptamana sau ieri a aparut in App Store o aplicatie de care ei chiar au nevoie. Dezvoltatorii stiu asta si trebuie sa cheltuiasca sume impresionante pentru a isi promova titlurile. Apple va rezolva o parte a problemei in viitor, probabil cu ajutorul Chomp insa ramane de vazut cum vor gandi ei totul.