iPad 2 iOS 5.0.1 vs BlackBerry PlayBook 2.0 – testul multitasking-ului(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YJCcNfU94Yk[/youtube]

  Incepand cu iOS 5.0.1 Apple ne-a pus la dispozitie o noua serie de gesturi multitouch pentru tableta iPad 2 care permit utilizatorilor sa deschida task switcher-ul, sa treaca de la o aplicatie la alta si sa inchida o aplicatie folosind gesturi cu 3/4/5 degete. In BlackBerry Playbook OS 2.0 compania RIM a implementat cateva lucruri noi printre care si unele gesturi pentru multitasking iar clipul video de mai sus face o comparatie intre modul in care utilizatorii pot folosi sistemele de multitasking ale celor doua tablete.

  Pe iPad 2 stiti deja cum functioneaza totul iar pe BlackBerry Playbook 2.0 sistemul multitasking functioneaza intr-un mod asemanator cu cel in care functioneaza tweak-ul Zephyr pe iOS. Un swype deschide multitasking bar-ul din BlackBerry PlayBook OS 2.0 iar swype-urile laterale fac trecerea de la o aplicatie la alta deci daca aveti Zephyr instalat pe tableta voastra veti putea face exact aceleasi lucruri la fel de simplu si usor. Nu cred ca Apple va simplifica gesturile care sunt necesare pentru intreprinderea acelorasi actiuni in iOS insa daca aveti jailbreak va puteti descurca si singuri.

  Lasand la o parte gesturile, sistemul de multitasking de pe noul OS pentru Playbook simplifica interactiunea utilizatorilor cu sistemul de operare si ofera acces mult mai usor la informatii iar Apple ar trebui sa invete cate ceva de aici.

12 COMENTARII

  1. Sunt posesor de Playbook si pot spune ca sistemul implementat de RIM pentru multitasking este superb. Zephyr nu poate face asta pe iOS pentru ca la Playbook marginea din jurul ecranului este sensibila la atingere si recunoaste foarte multe gesturi venite din diferite directii la Zephyr daca doresti sa schimbi intre aplicatii cu un singur deget atunci poti sa ajngi sa schimbi fara sa vrei asta cand de fapt tu doreai sa tai o funie la Cut the Rope. Oricum bravo RIM dar sistemul de pe iPad si iOS 5.0.1 este mai mult decat OK iar tipul exagera cu ai nevoie de toate degetele ceea ce este mult prea greu, cum vine asta? iOS isi face treaba foarte bine si asa si nu m-ar ajuta cu nimic sa vad aplicatiile ruland in timp real ca la Playbook.

  2. ala ori nu stie sa foloseasca gesturile pe ipad ori e prost… merg asa fluent fara sa-ti sucesti mana in toate partile.. Se vede ca e utilizator de playbook , pentru ca mereu duce degetele la marginea ecranului ca la playbook doar acolo au raza de actiune .. la ipad e peste tot…
    In fine mi se pare foarte asemanatoare si-ti faci treaba cu amandoua , insa pune ipad-ul intr-o lumina proasta , doar pentru ca nu stie el sa le foloseasca ..

  3. Gesturile multitouch de pe iPad nu sunt chiar atat de usor de facut. Cu 3/4/5 degete e greu sa te descurci. Un sistem precum Zephyr e mult mai simplu.

  4. Sustin ce a scris Alin Cristian! ala este chiar prost si dezinformeaza lumea…nu conteaza cum tii degetele pe ecran! ai nevoie de 4 degete pentru swipe-uri si NU neaparat pe verticala sau orizontala, adica pentru swipe-ul ala spre stanga NU trebuie sa folosesti neaparat mana stanga! poti folosi orice coltisor al display-ului pentru a activa swipe-ul

  5. Sustin si eu ce zice Alin, nea caisa ala e retardat sau partinitor cel mai bun caz. Eu folosesc zilnic iPad 2 si nu folosesc butonul home decat la deschiderea ecranului, in rest gesturi swipe care sunt f bine gandite sa nu dai comenzi din greseala. Pentru asta sunt 3/4/5 degete. Plus ca nu trebuie tinuta mana in vre-un fel, o ti natural si faci swipe, atat. Geeez, vroia clar sa puna iPad in lumina proasta dar nu poate face asta pentru cunoscatori.

  6. Sincer, fara nici o suparare, video-ul pe care l-ai pus e aiurea rau. Deci tipul ori nu a folosit destul ipad-ul ori nu stiu, mie mi se pare sistemul multitasking foarte usor de folosit, nu-ti trebe 5 degete ca sa dai zoom out ( sau cum s-o zice, atunci cand bagi iesi din aplicatie fara butonul home) , ai nevoie doar de 4, ca sa te duci la alta aplicatie ai nevoie de 4 degete si doar o miscare foarte sensibila , nici nu ma duc cu degetele pana in colturile ecranului cum face tipul , pot sa stau cu mana cum vreau si sa ma plimb prin aplicatii cu cu degetele, natural, fara prea mare efort.

  7. + 1 Alin e facut de Crackberry review-ul deci 🙂 normal pe undeva.Cu 2.0 nu m-am jucat dar cel original era praf la navigare

  8. +1 pentru ce a zis Alin.
    Ala e cretin. Nu trebuie sa ai degetele pe verticala sa treci dintr-o aplicatie in alta. Ce sa-ti povestesc.. la BB folosesti 1 deget. O adevarata minune.