iPhone-ul a fost cel mai achizitionat smartphone al anului 2011 in cele mai importante tari ale Europei

iPhone cel mai bine vandut smartphone un Franta, Germania, Spania, Italia

  V-am spus aseara ca terminalul iPhone a fost cel mai bine vandut smartphone in SUA in anul 2011 insa acelasi lucru se confirma si pentru Europa, conform companiei comScore. In EU5(Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie) terminalele iPhone 4 si iPhone 3GS s-au clasat pe primele 2 locuri in top 5 cele mai vandute smartphone-uri in perioada ianuarie  – decembrie 2011 iar iPhone 4S s-a clasat pe locul 5 dupa doar 2 luni de disponibilitate. In top regasim si Samsung Galaxy Ace si Samsung Galaxy S II insa surprinzator este faptul ca Ace-ul s-a clasat mai bine decat S II-ul iar asta spune multe despre cate smartphone-uri de top vinde Samsung.

  Practic Apple a dominat piata smartphone-urilor in Europa insa nu in toate tarile a fost lider de piata. Daca va uitati la imaginea de mai jos veti observa ca in general Apple ocupa pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri pe diverse regiuni dar facand un clasament general se plaseaza cel mai bine dintre toti producatorii de smartphone-uri. Terminalul iPhone 4 a fost cel care a ajutat compania Apple sa aiba un an excelent, acum ramane de vazut daca iPhone 4S va fi capabil de acelasi lucru.

iPhone cota de piata in Franta, Germania, Canada, Italia, Spania, Marea Britanie

5 COMENTARII

  1. Interesante datele din Statele Unite. Se pare ca reclamele celor de la Samsung in care rad de Apple, nu au prins prea bine.

  2. Japonia e o piata diferita, cu alte telefoane. Plus ca lor samsung li se pare o porcarie a dusmanului :))
    Ce o sa se mail laude roboteii verzi ca sII a intrecut 4s in vanzari :))